KIRURGJIA ORALE DHE MAKSILO-FACIALE

Kirurgjia Orale dhe Maksilo-Faciale është një specialitet kirurgjikal-mjekësor që trajton të gjitha patologjitë e kavitetit oral, patologjitë e nofullave, problemet estetiko-funksionale të fytyrës dhe skeletit facial.Duke ditur sa të vështira dhe sa delikate janë ndërhyrjet kirurgjikale, kujdesemi duke marrë të gjitha masat e nevojshme për të ulur mundësinë e komplikacioneve dhe për ti ofruar siguri maksimale pacientëve tanë.
Kirurgjia Orale dhe Maksilo-Faciale
 • Vlerësim preoperator i detajuar i pacientit nga ana e mjekut anestezist-reanimator dhe kirurgut oral-maksilo-facial

 • Konsultë interdisiplinore me mjekët specialist në rastet kur vuan nga sëmundje të tjera bashkëshoqëruese

 • Monitorim të shenjave vitale të pacientit gjatë gjithë kohës së ndërhyrjes (frekuenca kardiake, frekuenca respiratore, presioni arterial, oksigjenimi)
 • Pacientët me probleme të zemrës, diabetik, apo anksioz janë të sigurtë nën relaksimin e ofruar nga sedacioni venoz koshient nën mbikqyrjen e mjekut anestezist-reanimator

 • Klinika është e pajisur me të gjitha medikamentet dhe aparaturat e ndihmës së shpejtë të cilat kontrollohen/rifreskohen çdo 6 muaj

 • Stafi është i specializuar për të ndërhyrë me shpejtësi dhe saktësi maksimale në rastin e emergjencave mjekësore
doc ted surgery

Shërbimet:

Kirurgjia dento-alveolare
 • Ekstraksione dentare të thjeshta
 • Ekstraksione dentare komplekse
 • Ekstraksione të rrënjëve të mbetura
 • Ekstraksione të dhëmballëve të pjekurisë
 • Ekstraksione të dhëmbëve të përmbajtur

Kirurgjia implantare dhe para-implantare

 • Teknikat “All on 4” , “All on 6” , “All on 8”
 • Implantologji e guiduar
 • Shtim të kockës autologe ose heterologe (në rastet e mungesës së kockës)
 • Shtim të gingivës (në rastet e mungesës së gingivës)
 • Ngritja e madhe e sinusit maksilar
 • Ngritja kreshtale e sinusit maksilar
Kirurgjia e indeve të buta
 • Gingivektomi dhe gingivoplastikë
 • Zgjatje e kurorës klinike ( në rastet e buzëqeshjeve gingivare)
 • Frenulotomi dhe frenulektomi labiale/linguale
 • Shtim i forniksit ( në rastet e mungesës së kreshtë, për pacientët pa dhëmbë)
Tumore beninje
 • Tumoret e indeve të buta : Fibroma, Papiloma, Lipoma, Epulis, etj.
 • Tumoret e kockës : Ameloblastoma, Odontoma, Osteoma, Kodroma, etj.

Lezionet kistike të nofullave

 • Kistat radikularë
 • Kistat rezidualë
 • Keratokistat
 • Kistat folikularë
 • Kistat e erupsionit

Patologjitë e artikulacionit temporo-mandibular

 • “Klik” (zhurma) e artikulacionit
 • Luksacioni temporo-mandibular
 • Sindromi (dhimbja) e artikulacionit temporo-mandibular
Patologjitë e gjëndrave të pështymës
 • Bllokimi i gjëndrave nga gurët salivarë
 • Mukocelet e buzës
 • Ranula sublinguale
Traumatologjia
 • Luksacionet e dhëmbëve
 • Intrudimi, ekstrudimi apo avulsioni i dhëmbëve
 • Fraktura korono-radikulare e dhëmbëve
 • Fraktura e proçesit alveolar
 • Laçerimi i indeve të buta
Trajtimet kirurgjikale-ortodontike
 • Minividat dhe miniimplantet për ankorim
 • Zbulimi i dhëmbëve të përmbajtur
 • Kortikotomia

Injeksione të acidit hialuronik dhe botoksit

 • Shtim i volumit të buzëve
 • Mbushje e rrudhave
 • Trajtimi i bruksizmit