Udhëzuesi më i mirë për parandalimin e prishjes së dhëmbëve

Jeni duke ngrënë akulloren tuaj të preferuar dhe papritmas ndjeni një dhimbje të mprehtë në një nga dhëmbët tuaj. Jo një javë më vonë, dhëmbi juaj po rreh dhe nuk jeni në gjendje të përtypni. Në këtë moment në kohë, me siguri keni krijuar dyshimet tuaja për një kavitet të mundshëm dentar.

Nëse i gjeni të sakta fjalitë e mëparshme, kini parasysh se nuk jeni vetëm. Prishja e dhëmbëve është padyshim ndër problemet e zakonshme dentare, nëse jo më e zakonshmja, stomatologët tanë të përgjithshëm të CDC-së që shohin në ordinancën tonë. Në fakt, sondazhet nga Instituti i Kërkimeve Dentare dhe Kraniofaciale në të gjithë globin kanë arritur në një marrëveshje që më shumë se 92% e të rriturve, të moshës 20 deri në 64 vjeç, kanë pasur kavitete në dhëmbët e tyre të përhershëm.

Rregulli i përgjithshëm në fushën e mjekësisë është se parandalimi është më i mirë se kurimi, thjesht sepse është shumë më e dobishme të zgjidhësh një problem në kohë, sesa të kërkosh një zgjidhje pasi të jetë bërë dëmi. Megjithatë, lajmi i mirë është se prishja e dhëmbëve është e parandalueshme dhe kur kapet herët, është gjithashtu e lehtë për t’u trajtuar. Ekipi ynë në City Dental Clinic do të mbulojë në këtë blog gjithçka që duhet të dini për prishjen e dhëmbëve, duke filluar nga shkaqet e tij dhe duke përfunduar me opsionet e trajtimit.

Dhimbja e dhëmbëve

Çfarë është prishja e dhëmbëve?

Sipas përkufizimit të vendosur nga Shoqata Amerikane e Stomatologjisë, prishja e dhëmbëve “është shkatërrimi i smaltit të dhëmbëve tuaj e cila është shtresa e fortë dhe e jashtme e dhëmbëve tuaj”. Tani me siguri po pyesni veten nëse prishja e dhëmbëve dhe kavitetet janë e njëjta gjë. 

Përgjigja është jo. Duhet ta dini megjithatë se kavitetet vijnë si pasojë e prishjes së dhëmbëve. Prishja e dhëmbëve njihet zakonisht si kariesi i dhëmbëve dhe është një proces i sëmundjes bakteriale që shkatërron një dhëmb. Me përparimin e prishjes së dhëmbëve, mund të krijohet një vrimë në smalt. Përkatësisht, një zgavër.

Çfarë e shkakton prishjen e dhëmbëve?

Cili është procesi i prishjes së dhëmbëve? E gjitha fillon me pllakëzat – një shtresë bakteriale shumë ngjitëse që formohet vazhdimisht në dhëmbë ndërsa bakteret në gojë përzihen me grimcat e ushqimit, acide dhe pështymë. Më pas, bakteret e pllakëzave ushqehen me sheqer dhe niseshte që vijnë nga gjërat që konsumoni, dhe pasi ato e bëjnë këtë, ato lëshojnë acide që sulmojnë smaltin.

Këto acide të sapoliruara nxjerrin mineralet nga smalti i dhëmbëve, një proces i njohur si demineralizimi. Më pas, mineralet në pështymë, së bashku me fluorin, ndihmojnë në depozitimin e mineraleve përsëri në smalt, një proces i njohur si rimineralizimi. Kur demineralizimi fiton luftën kundër rimineralizimit, ndodh prishja e dhëmbëve. Me kalimin e kohës, kavitetet mund të zhvillohen. Duke parë se pllakëzat janë me të vërtetë ngjitëse, nëse nuk lahen dhe pastrohen menjëherë me fill dentar, ato do të mbajnë acidet, në të kundërt, në kontakt me smaltin, duke përshpejtuar procesin e prishjes së dhëmbëve.

Megjithëse, në fund të fundit, shkaqet kryesore të prishjes së dhëmbëve janë akumulimi i pllakëzave dhe sulmet me acid, ka një mori gjërash të tjera që mund të zmadhojnë rrezikun e kaviteteve, si p.sh.:

higjiena e dobët orale, shkaktar i prishjes së dhëmbëve

Higjiena e dobët e gojës

Faktori kryesor për të përmbajtur nga kavitetet është kontrolli i pllakëzave. Sa herë që pllakëzat nuk hiqen në mënyrë rutinore përmes larjes dhe përdorimit të fillit dentar, ato ngjiten në dhëmbë dhe acidet e prishin smaltin. Me kalimin e kohës, pllakëzat ngurtësohen në gurëza. Tartari nuk mund të hiqet duke përdorur furçë dhe pastrim të rregullt me fill dentar. Ndërsa përparon gradualisht në dhëmbë dhe rrethon vijën e mishit të dhëmbëve, ai mbetet aty, duke çliruar acide deri në një pastrim profesional dentar.

Recesioni i mishrave të dhëmbëve

Qoftë si pasojë e sëmundjes së mishrave të dhëmbëve, acarimit nga gurëzat e dhëmbëve dhe pllakëzave, apo larjes së tepërt të dhëmbëve, recesioni i mishrave të dhëmbëve është shumë i zakonshëm, veçanërisht me moshën. Ndërsa mishrat e dhëmbëve tërhiqen, bakteret që shkaktojnë zgavrën prekin bazën me sipërfaqet e ekspozuara të rrënjëve të dhëmbëve, gjë që mund të shkaktojë prishjen e rrënjëve.

Restaurime të lirshme dentare

Në rastet e restaurimeve dentare të tilla si një urë, kurorë dentare ose një mbushje që është e lirshme, e dëmtuar ose e pavendosur siç duhet, bakteret e pllakëzave kanë mundësinë të fshihen midis plasaritjeve dhe boshllëqeve. Me rritjen e acidit, rezulton në prishjen e dhëmbëve.

Dieta

Është e njohur se ushqimet dhe pijet me sheqer dhe niseshte ushqejnë bakteret në gojë, duke nxitur lirimin e acidit. Nga ana tjetër, ushqimet dhe pijet acidike mund të jenë një kontribut shtesë për kavitetet duke përshpejtuar erozionin e smaltit.

Kushtet shëndetësore dhe medikamentet

Një sërë medikamentesh dhe kushtesh shëndetësore shkaktojnë tharje të gojës. Do të thotë, ju nuk jeni në gjendje të prodhoni pështymë të mjaftueshme për të larë pllakëzat dhe grimcat e ushqimit dhe për të ndihmuar në rimineralizimin e smaltit të dhëmbëve. Nëse nuk vihet në dukje, goja e thatë mund të rrisë në thelb rrezikun e dëmtimit të dhëmbëve.

ngrënia e shpeshtë e ushqimit, shkaktar i prishjes së dhëmbëve

Konsumimi dhe pirja e shpeshtë

Rregullsia e konsumimit të vakteve tuaja është pothuajse aq kritike sa lloji i gjërave që konsumoni kur flasim për shkaqet e prishjes së dhëmbëve. Pështymës suaj i duhen deri në 30 minuta pasi keni konsumuar çdo lloj ushqimi apo pije për të neutralizuar acidet e pllakëzave dhe pH në gojë që të kthehet në normat e saj. Sa herë që konsumoni një kafshatë ushqimi ose një gllënjkë pije (përveç ujit të thjeshtë), ajo rinis procesin dhe ndërhyn me sistemin e rimineralizimit, duke i dhënë përparësi demineralizimit. Në planin afatgjatë, kjo do të çojë në prishje të dhëmbëve dhe kavitete.

Simptomat

Simptomat dhe shenjat e kaviteteve janë të ndryshme, të gjitha varen nga madhësia dhe pozicioni i tyre. Kur një zgavër është duke u zhvilluar, mund të mos keni simptoma recesive. Ndërsa prishja zgjerohet, ajo mund të çojë në shenja dhe simptoma të tilla si:

 • Dhimbje dhëmbi, dhimbje pa shkak të dukshëm ose dhimbje spontane.
 • Ndjeshmëria e dhëmbëve.
 • Dhimbje të lehta deri të forta kur konsumoni diçka të nxehtë, të ftohtë ose të ëmbël.
 • Vrima ose gropa të dukshme në dhëmbë.
 • Njolla të bardha, të zeza ose kafe në çdo sipërfaqe të dhëmbit.
 • Dhimbje kur kafshoni.

Faktorët e rrezikut

Çdokush me dhëmbë është në rrezik për të marrë kavitete, por aspektet e mëposhtme janë ato që ndikojnë më shumë dhe rrisin rrezikun:

Vendndodhja e dhëmbit

Prishja është më e zakonshme në dhëmbët e pasmë, domethënë molarët dhe premolarët. Kjo për shkak se këta lloj dhëmbësh janë ata që kanë shumë gropa dhe të çara, plasaritje dhe një numër të madh rrënjësh që mund të mbledhin mbetje ushqimore. Rrjedhimisht, ata janë shumë më të vështirë për t’u mbajtur pa baktere në krahasim me dhëmbët e përparmë më të lehtë për t’u arritur.

Ushqime dhe pije të caktuara

Ushqimet që ngjiten pas dhëmbëve për një kohë të gjatë duke përfshirë drithërat e thatë, patatet e skuqura, biskotat, ëmbëlsirat, frutat e thata, sode, karamele të forta dhe nenexhik, janë më të prirur të jenë arsyeja e kalbjes sesa ushqimet që mund të eliminohen lehtësisht nga pështyma.

Konsumimi i shpeshtë i ushqimit

Ju po u jepni baktereve të gojës energji shtesë për të gjeneruar acide që sulmojnë dhëmbët dhe i konsumojnë ato, sa herë që konsumoni vazhdimisht ushqime ose pije me sheqer. Po kështu, pirja e çdo lloj pije acide ose pije me gaz gjatë ditës mund të ndihmojë në krijimin e vazhdueshëm të acidit në dhëmbë.

Larja e pamjaftueshme e dhembeve, shkaktar i prishjes se tyre

Ushqyerja e foshnjave para gjumit

Duhet të dihet se sa herë që foshnjave u jepen shishe para gjumit plot me formulë, qumësht ose ndonjë lëng tjetër që përmban sheqer, këto pije do të qëndrojnë brenda dhëmbëve gjatë gjithë gjumit, duke ushqyer bakteret që shkaktojnë prishje. Një shembull tjetër është kur të vegjlit enden përreth duke pirë gllënjka nga gota të mbushura me pije të tilla.

Larje joadekuate

Nëse dhëmbët nuk pastrohen pas ndonjë konsumimi, si p.sh. pirja ose ngrënia, pllakëzat do të fillojnë të formohen menjëherë dhe fazat shumë të hershme të prishjes do të fillojnë.

Pamjaftueshmëria e fluorit

Eshtë e panevojshme të thuhet se fluori është një mineral natyral që ndihmon në parandalimin e shfaqjes së kaviteteve dhe shpeshherë mund të ndryshojë edhe fazat e para të dëmtimit të dhëmbëve. Për shkak të avantazheve që vijnë me të, fluori është një shtesë kyçe në shumë furnizime publike me ujë. Për më tepër, mund të keni dëgjuar që ai është një komponent kryesor në pastën e dhëmbëve dhe shpëlarësit e gojës. Uji në shishe, megjithatë, nuk përmban fluor.

Mosha më e re ose më e madhe

Kavitetet janë më shumë një gjendje e zakonshme tek fëmijët dhe adoleshentët shumë të vegjël. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se të rriturit e moshuar nuk janë në rrezik. Në fakt, ata janë në një rrezik më të lartë. Me kalimin e kohës, mishrat mund të fillojnë të tërhiqen dhe dhëmbët mund të fillojnë të konsumohen, duke i bërë dhëmbët të pambrojtur ndaj prishjes së rrënjëve. Një element tjetër ndikues për të cilin jo shumë e dinë është se të moshuarit ndonjëherë përdorin medikamente që në mënyrë indirekte reduktojnë rrjedhjen e pështymës, duke rritur mundësinë e prishjes së dhëmbëve.

goja e thatë, shkaktar i prishjes së dhëmbëve

Goja e thatë

Rezultat i mungesës së pështymës, e cila është komponenti kryesor në parandalimin e prishjes së dhëmbëve duke larë pllakëzat dhe grimcat e ushqimit nga dhëmbët. Pështyma gjithashtu përmban substanca që ndihmojnë kundër acidit të krijuar nga bakteret. Disa medikamente, kushte të caktuara mjekësore, medikamente të shumta kimioterapie, apo edhe rrezatimi në kokë dhe qafë, mund të intensifikojnë rrezikun e kaviteteve duke ngadalësuar prodhimin e pështymës.

Mbushje ose pajisje dentare të konsumuara 

Me kalimin e viteve, një mbushje dentare mund të bëhet shumë më e dobët, duke filluar të zhvillojë skajet e vrazhda apo edhe të prishet. Kjo i jep pllakëzave mundësinë që të krijohen më lehtë dhe i bëjnë ata më të forta, që do të thotë se është më e vështirë të hiqen. Nga ana tjetër, pajisjet dentare mund të fillojnë të bëhen të lirshme ose të ngushta, duke humbur përshtatjen e tyre dhe duke lejuar që prishja të fillojë poshtë tyre.

Urthi

E njohur në fushën mjekësore si sëmundja e refluksit gastroezofageal (GERD), urthi mund të jetë arsyeja e acideve të stomakut që rrjedhin në gojë (refluks), duke rezultuar në konsumimin e smaltit të dhëmbëve dhe dëmtim të konsiderueshëm të dhëmbëve. Kjo krijon prishjen e dhëmbëve pasi ekspozon më shumë dentinë ndaj sulmit nga bakteret. Rekomandimi i dentistit tuaj mund të jetë një konsultë për të kontrolluar nëse refluksi gastrik është arsyeja e humbjes së smaltit.

Çrregullime të ngrënies

Si anoreksia ashtu edhe bulimia mund të rezultojnë në erozion të dhëmbëve dhe kavitete. Acidet e stomakut që vijnë nga të vjellat (pastrimi) e vazhdueshme lajnë dhëmbët dhe fillojnë të shpërndajnë smaltin. Ato gjithashtu mund të ndërhyjnë në prodhimin e pështymës.

Parandalimi

Higjiena e duhur orale dhe dentare mund të ndihmojë në shmangien e kaviteteve dhe prishjes së dhëmbëve. Më poshtë janë disa këshilla kryesore që duhen mbajtur parasysh kur përpiqeni të parandaloni kavitetet. Pyesni dentistin tuaj për të kuptuar se cilat këshilla janë zgjidhja e duhur për ju.

Larja me pastë dhëmbësh me fluor, një këshillë për parandalimin e prishjes së dhëmbëve

Lani dhëmbët me pastë me fluor

Dhëmbët duhet të lahen të paktën dy herë në ditë (një herë në mëngjes pas vaktit të parë dhe një herë para gjumit). Situata ideale do të ishte larja pas çdo vakti, me përdorimin e pastës së dhëmbëve me fluor. Për pastrimin midis dhëmbëve, përdorimi i një pastruesi midis dhëmbëve për pastrim ndihmon jashtëzakonisht shumë.

Shpëlajeni gojën

Në rast se mjeku juaj stomatologjik mendon se jeni në rrezik të lartë të zhvillimit të kaviteteve, ai/ajo mund të këshillojë përdorimin e një shpëlarësi goje me fluor.

Femer qe po përdor gargarë për të parandaluar prishjen e dhëmbëve

Vizitoni dentistin tuaj rregullisht

Për zbulimin e hershëm ose parandalimin e problemeve të gjitha së bashku, duhet të bëni pastrim profesional të dhëmbëve dhe ekzaminime të rregullta orale. Higjienisti juaj dentar do t’ju rekomandojë një orar që i përshtatet më së miri interesave tuaja.

Merrni parasysh fibrinat dentare

Një fibrinë (përbërës vulosës) është një shtresë plastike mbrojtëse që aplikohet në sipërfaqen përtypëse të dhëmbëve të pasmë. I gjithë qëllimi i tij është të mbyllë brazda të çara që anojnë drejt mbledhjes së ushqimit, duke mbrojtur smaltin e dhëmbëve nga pllakëzat dhe acidet. Fibrinat rekomandohen për të gjithë fëmijët e moshës shkollore. Avantazhi kryesor është se ato mund të zgjasin për vite përpara se të kenë nevojë për zëvendësim. Por, ato duhet të kontrollohen rregullisht.

Pini pak ujë rubineti

Siç u përmend më parë, shumë furnizime publike me ujë kanë shtuar fluor, i cili mund të ndihmojë në minimizimin e prishjes së dhëmbëve. Do të thotë, nëse pini vetëm ujë në shishe, që nuk përmban asnjë fluor, do të humbisni përfitimet e fluorit.

Shmangni ngrënien dhe pirjen e shpeshtë

Ngrënia ose pirja e ndonjë pije tjetër përveç ujit, ndihmon bakteret e gojës të krijojnë acide që shkatërrojnë smaltin. Do të thotë, nëse hani ose pini shumë gjatë ditës, dhëmbët tuaj janë nën sulm të vazhdueshëm.

Hani ushqime të shëndetshme për dhëmbët

Nuk është sekret që disa ushqime dhe pije janë thjesht më të mira se të tjerat. Ushqimet që futen në gropat dhe plasaritjet e dhëmbëve tuaj për një kohë të gjatë duhet të shmangen, ose të paktën, dhëmbët duhet të lahen menjëherë pas konsumimit të tyre. Megjithatë, duhet të dihet gjithashtu se ushqimet si perimet ose frutat e freskëta, rrisin rrjedhjen e pështymës, dhe të tjera si çaji, çamçakëz pa sheqer dhe kafe pa sheqer, ndihmojnë në larjen e çdo grimce ushqimi.

Çfarë ndodh nëse nuk trajtoj kariesin?

Thënia “sa më shpejt, aq më mirë” vlen edhe kur bëhet fjalë për trajtimin e prishjes së dhëmbëve. Sa më shpejt të kërkoni trajtim, aq më i mirë, më i lehtë dhe shumë më pak i kushtueshëm do të jetë trajtimi. Një zgavër e patrajtuar do të vazhdojë të zgjerohet dhe të dobësojë dhëmbin. Për rrjedhojë, dhëmbi është në rrezik të lartë për t’u thyer. Për më tepër, trajtimi i një kaviteti të madh do të kërkojë heqjen e më shumë strukturës së dhëmbit, ose, shpesh, një heqje totale të dhëmbit.

Kavitetet e rënda dhe të patrajtuara mund të jenë gjithashtu arsyeja e shfaqjes së një infeksioni. Sa herë që një dhëmb infektohet, një xhep qelbi i krijuar, i quajtur absces, mund të zhvillohet duke çuar në ethe, ënjtje të fytyrës dhe dhimbje të forta. Infeksioni mendohet si një urgjencë dentare, duke qenë se mund të shpërndahet në rajone të tjera të trupit.

A mund të shërohet kariesi i dhëmbëve?

Shërimi i prishjes së dhëmbëve është i mundur vetëm në fazat e hershme. Megjithatë, kur prishja e dhëmbëve fillon të krijojë një zgavër, dëmtimi është i përjetshëm dhe do të kërkojë riparim. Për të shëruar prishjen e dhëmbëve, fluori ose një trajtim tjetër mund të përdoret për të rimineralizuar dhëmbin. Zëvendësimi i mineraleve të humbura do të përforcojë smaltin e dobësuar dhe do të ndalojë formimin e një zgavre.

Vlen të përmendet se prishja e dhëmbëve në përgjithësi nuk ka simptoma ose indikacione kur është në një fazë ku është ende e shërueshme. Shenjat e para të një problemi mund të kapen vetëm gjatë ekzaminimeve rutinë dentare dhe pastrimit të kryer nga dentisti. Kjo thekson peshën e kryerjes së një ekzaminimi dhe pastrimit çdo gjashtë muaj ose sa herë që ju këshillon dentisti juaj.

Kontrolli i prishjes së dhëmbëve tek dentisti

Diagnoza

Prishja e dhëmbëve mund të zbulohet përgjithësisht nga:

 • Duke pyetur për dhimbjen dhe ndjeshmërinë e dhëmbëve
 • Hetimi i gojës dhe i dhëmbëve
 • Mbyllni dhëmbët me mjete dentare për të kontrolluar zonat e buta
 • Duke hedhur një vështrim në rrezet X të dhëmbëve, të cilat mund të jenë një tregues i shtrirjes së kaviteteve dhe prishjes

Mjeku dentar do të jetë në gjendje gjithashtu t’ju informojë për llojin e kavitetit që keni nga këta të katërt: sipërfaqe e lëmuar, gropë, difuzor ose rrënjë.

Cilat janë opsionet e trajtimit të kariesit të dhëmbëve?

Opsioni i trajtimit i vënë në veprim ndryshon në varësi të ashpërsisë së prishjes së dhëmbëve. Disa nga trajtimet më të përdorura të kavitetit përfshijnë:

Kurora dentare

Nëse nuk ka strukturë natyrale të mjaftueshme në dhëmb për të mbështetur një mbushje, do të nevojitet një kurorë dentare. Pasi heqja e kariesit të përfundojë, merren impresione dixhitale dhe dhëmbi formësohet nga dentisti në mënyrë që një kurorë dentare të vendoset mbi të. Do të vendoset një kurorë e përkohshme dhe më pas informacioni juaj do të dërgohet në një laborator të specializuar dentar. Laboratori mund të jetë ose pjesë e zyrës dentare ose një strukturë e tërë më vete. Tekniku më pas do të ndërtojë një kurorë prej porcelani të cilësisë A1 që kopjon nga afër pamjen e një dhëmbi të vërtetë deri në mënyrën se si reflekton dritën.

Mbushje e përbërë

Kur vjen për një mbushje, dentisti i CDC-së do të eliminojë çdo prishje dhe do të pastrojë dhe kushtëzojë rajonin e prekur. Më pas, ai/ajo do të plotësojë vendin vakant të lënë pas me një material mbushës të përbërë që ngjyra përputhet me buzëqeshjen tuaj. Duke shkuar më tej, mbushja do të kurohet me një dritë blu, do të formësohet dhe lëmohet në një mënyrë që në fund të fundit nuk mund të zbulohet. Mbushja nuk shërben si rikuperim për pamjen e dhëmbit tuaj, por gjithashtu parandalon grumbullimin e baktereve në vendin e lirë, duke siguruar një mburojë kundër prishjes së ardhshme.

Do të njoftoheni që restaurimi juaj i përhershëm është gati dhe do të caktoni një takim për t’u kthyer në zyrë. Gjatë takimit, dentisti do t’ju heqë kurorën e përkohshme dhe do t’ju bëjë të provoni kurorën e përhershme. Në momentin që janë të kënaqur me përshtatjen dhe pamjen, do ta sigurojnë atë në vend. Në fund të fundit, do të ketë ndryshime të vogla në kafshimin tuaj dhe kurorës do t’i jepet një lustrim përfundimtar për një pamje natyrale.

mbushje e përbërë për trajtimin e zgavrave të dhëmbëve

Kanali i rrënjës

Në rast se keni prishje të rrënjës ose një infeksion në pulpë, një kanal rrënjë do të shërbejë si një mjet për të zvogëluar dhimbjen dhe madje mund të ndihmojë në shpëtimin e dhëmbit tuaj. Gjatë gjithë kanalit të rrënjës, dentisti do të heqë butësisht pulpën e dhëmbit (pjesën e dhëmbit që përmban mbaresat nervore) dhe do të pastrojë dhe dezinfektojë anën e brendshme të dhëmbit. Më pas zona do të mbushet dhe vuloset. Duke marrë parasysh se një kanal rrënjë mund ta bëjë dhëmbin tuaj të ndihet më i brishtë dhe lehtësisht i thyeshëm, një kurorë dentare përdoret si një alternativë për të mbrojtur dhëmbin dhe për të rivendosur funksionin, pamjen dhe forcën e tij.

Heqja e dhëmbëve

Në situata të rënda, të tilla si kur një dhëmb është i prishur rëndë ose/ dhe i infektuar dhe nuk mund të ruhet, mund të kërkohet një heqje. Në City Dental Clinic, ne ofrojmë një gamë të gjerë zgjidhjesh për zëvendësimin e dhëmbëve, duke përfshirë implantet dentare dhe ura dentare. Ne do t’ju ndihmojmë të vendosni për mënyrën më të mirë për të zëvendësuar dhëmbin tuaj pas heqjes për të ruajtur shëndetin tuaj oral.

Vuani nga dhimbjet e dhëmbëve?

Nëse vuani nga dhimbje dhëmbi ose keni shenja të dukshme të prishjes së dhëmbëve, sigurohuni që të caktoni një takim me një dentist CDC, sot. Stomatologët tanë të aftë do të arrijnë në thelbin e çështjes dhe do t’ju ofrojnë një trajtim, të përshtatur për nevojat tuaja dhe dëshirat për të rikthyer atë buzëqeshje të shëndetshme.

Tabela Përmbledhëse