A është Shqipëria një vend i mirë për implantet dentare?

Le t’ju udhëzojmë përmes një kapitulli tjetër mbi guidën e gjerë për implantet dentare. Ne kemi përmendur më herët në bloget tona gjithçka rreth implanteve dentare që mund të nxisin interesin tuaj. Kemi folur për llojet, kostot dhe procedurën. Por, tani po kalojmë te kapitulli tjetër, ai që prek shumicën e njerëzve. Implantet dentare ne Shqipëri.

Pjesa e trajtimeve dentare më të kërkuara në Shqipëri, sidomos për faktin se ato janë trajtime të shtrenjta dhe të qëndrueshme që gjenden me çmime shumë të ulëta dhe nuk cënojnë cilësinë apo rezultatin. Kur mungojnë dhëmbët, implantet dentare janë zgjidhja e duhur. Në këtë blog, ne do t’ju përcjellim detajet në lidhje me implantet dentare në Shqipëri. Si të zgjidhni klinikën e duhur në përputhje me buxhetin tuaj, nevojat tuaja të akomodimit dhe transportit, si dhe kostot e jetesës në Shqipëri, veçanërisht në kryeqytet, Tiranë.

Ne do t’i përgjigjemi plotësisht çdo pyetjeje që mund të keni në lidhje me implantet dentare, duke i dhënë përgjigje kryesisht pyetjes nëse Shqipëria është një vend i mirë për implantet dentare.

Imazh që ilustron një model për implantet dentare në Shqipëri.

Çfarë duhet të dini për implantet dentare në Shqipëri?

Implantet dentare në Shqipëri janë identike me ato që gjenden kudo në botë. Teknikat, materialet, varietetet e implanteve, e kështu me radhë. Por atëherë pse, mund të pyesni veten, të zgjidhni një implant në Shqipëri? Individët që i nënshtrohen implanteve dentare në Shqipëri e bëjnë këtë kryesisht për shkak të çmimeve jashtëzakonisht të ulëta dhe cilësisë së madhe të ndryshimeve.

Ju duhet të vizitoni Shqipërinë vetëm dy herë, me një diferencë prej tre muajsh. Pavarësisht se jeni duke fluturuar, do të shihni se çmimi është vërtet tërheqës dhe i lirë. Pasi të keni gjetur klinikën më të mirë dentare për ju, nuk ka gjasa të shqetësoheni për asgjë pasi klinika do të trajtojë gjithçka. Le të flasim më tej për stomatologjinë implantare në Shqipëri!

Pse të zgjidhni një implant dentar në Tiranë?

Shqipëria është një destinacion popullor për pacientët e interesuar për turizmin mjekësor, veçanërisht për procedurat stomatologjike të ofruara nga shërbimi privat shqiptar i mikpritjes. Por pse është kështu? Kryesisht për shkak të fjalëve nga njerëzit që përdorin shërbimin, rezultateve shumë të kënaqura, kompetencës së dentistëve dhe aftësisë për të kombinuar një udhëtim me trajtimin e lehtë dentar.

Ne e kuptojmë, megjithatë, se disa njerëz mund të kenë frikë të fluturojnë në një vend tjetër për implant dentar. Pra, pse Shqipëria?

Më poshtë janë renditur disa nga arsyet:

 • Për shkak të rritjes së madhe të turistëve mjekësorë nga çdo cep i botës, dentistët kanë njohuri të mëdha jo vetëm për sa i përket vëllimit të pacientit, por edhe për rrethanat dhe kërkesat e ndryshme.
 • Implantet dentare janë më të përballueshme dhe të përshtatshme për një gamë të gjerë buxhetesh, jo vetëm për ato më të pasurat. Për shkak të kursit të favorshëm të këmbimit, kjo nuk ndikon në cilësi.
 • Nuk ka pritje të rëndësishme dhe ju mund të planifikoni trajtimin tuaj sa herë që dëshironi.
 • Ju mund të zgjidhni implantet dentare me cilësi më të lartë, ndërkohë që paguani një çmim të ulët në kontrast me implantet e krahasueshme në Gjermani, Angli dhe Australi.
 • Do të eksploroni Tiranën dhe do të mësoni për kulturën dhe hijeshinë e saj.

Imazh që ilustron një dentist në Shqipëri që punon për implantet dentare.

Si të zgjedh një klinikë për implant dentar në Shqipëri?

Ju po kërkoni një implant dentar në Shqipëri. Dhe tani çfarë? Pra, çfarë priret të ndodhë? Me siguri do të keni një milion shqetësime kur bëhet fjalë për zgjedhjen e një klinike në Shqipëri. Kjo pjesë duhet t’ju ndihmojë në zgjedhjen e klinikës më të mirë për ju.

Nuk ka klinikë më të mirë në botë; megjithatë, me siguri ka klinika më të mira dhe më të këqija. Qëllimi juaj do të jetë të gjeni atë që është e duhura për ju.

Shqipëria është vendi i ëndrrave për trajtimin tuaj dentar nëse dëshironi të keni më në fund një buzëqeshje të bukur dentare, si dhe trajtime me cilësi të lartë me çmime të moderuara. Shumica dërrmuese e pacientëve janë me origjinë nga Evropa, Shtetet e Bashkuara, Lindja e Mesme dhe Kanadaja.

Si e zgjidhni klinikën më të mirë dentare në Tiranë? Këtu janë disa udhëzime:

 • Kërkoni dhe ekzaminoni fotografitë e klinikës. Ekzaminoni mjedisin për modernitet, madhësi dhe pastërti, si dhe mobiljet moderne dhe pajisjet dentare që janë krijuar me kujdes për komoditetin e pacientit.
 • Pyesni nëse klinika menaxhon çdo aspekt të udhëtimit, duke përfshirë trajtimin, akomodimin dhe çdo ekskursion në qytet për pacientët jashtë shtetit.
 • Pyesni për historinë e klinikës dhe kompetencën e dentistit.
 • Është e sigurt që klinika ka një përkthyes dhe një asistent që mund të komunikojë në gjuhën tuaj.
 • Mos shkoni për opsionin më të lirë. Zgjidhni një klinikë me një çmim që është i krahasueshëm me mesataren kombëtare.
 • Kërkoni për një klinikë që mund të adresojë pyetjet tuaja, të dëgjojë shqetësimet tuaja dhe të kujdeset shumë mirë për ju gjatë gjithë rrugës suaj, duke përfshirë para dhe pas trajtimit.
 • Kërkoni dhe sigurohuni që të mos ketë shpenzime të fshehura.
 • Pyetni klinikën për shërbimin e tyre të transportit, i cili përfshin gjithçka nga transfertat në aeroport në klinikë dhe hotel.

Imazh që ilustron një dentist profesionist dhe me përvojë në Shqipëri.

Sa kohë do të më duhet të qëndroj në Shqipëri për implantet dentare?

Kërkohen dy udhëtime në Shqipëri për implant dentar. I pari do të zgjasë pesë ditë. Operacioni i parë i këtij udhëtimi do të jetë operacioni për vendosjen e implantit.

Ju do të ktheheni 3 muaj (pas periudhës së rikuperimit) pas operacionit dentar dhe do t’ju kërkohet të qëndroni në Tiranë për 10 ditë. Vetëm pas periudhës fillestare të shërimit, nuk do të nevojiten udhëtime shtesë ose mirëmbajtje implante, vetëm dy udhëtime.

Si mund të rezervoj pasi të gjej implantin dentar më të mirë në Shqipëri për mua?

Është vërtet e thjeshtë të caktoni takimin tuaj të implantit dentar. Thjesht na kontaktoni, dhe ne do t’ju përgjigjemi sa më shpejt të jetë e mundur. Për të kuptuar më mirë atë që po thoni, do t’ju bëjmë disa pyetje. Pyetje në lidhje me anamnezën tuaj, mënyrën e jetesës, situatën dentare, fotografitë e dhëmbëve tuaj dhe rrezet X të rajonit që do të trajtohet. Më pas do t’ju pyesim në lidhje me qëllimet, dëshirat tuaja etj.

Ne do t’ia përcjellim të gjithë këtë informacion njërit prej dentistëve tanë, i cili do ta ekzaminojë plotësisht. Dentisti do të fokusohet në zgjedhjen e planit më të mirë të trajtimit për ju nga të gjitha mundësitë e disponueshme. Ne do të diskutojmë me ju çdo element të operacionit, programin e trajtimit, çmimin dhe informacionin e udhëtimit. Nëse vendosni ta kryeni procedurën me ne, ne do të planifikojmë çdo detaj të rrugës suaj. Akomodimi, transfertat në aeroport dhe transporti në Tiranë janë të gjitha të disponueshme. Kjo është për të garantuar që ju të keni një përvojë të mirë dhe një buzëqeshje të bukur.

Imazh që ilustron një pacient që kontrollon rezultatet e implanteve të tyre dentare në Shqipëri.

A mund t’i besoj një kirurgu të implanteve dentare në Shqipëri?

Sistemi arsimor i Shqipërisë, privat dhe publik, është një nga pikat e forta të tij. Pranimi në Fakultetin e Stomatologjisë nuk është i lehtë dhe përfshin një sërë vlerësimesh të vështira. Kjo i mundëson shtetit të kontrollojë rreptësisht se kush mund të hyjë dhe të përfundojë studimet në Fakultetin e Stomatologjisë. Suksesi praktik shoqërohet me njohuri teorike dhe praktikantët duhet të fitojnë aftësi jetësore.

Stomatologët shqiptarë përfitojnë nga një kryengritje popullore e pacientëve si rezultat i turizmit mjekësor, i cili i ndihmon ata të fitojnë ekspertizë dhe kuptueshmëri në rrethana të ndryshme.

Në fund, shteti mbikëqyr në mënyrë të plotë dhe metodike klinikat që janë kthyer në klinika të turizmit mjekësor për të ofruar vetëm pritshmëri të larta dhe kënaqësi optimale për turistët që vizitojnë Shqipërinë.

Pse implantet dentare janë më të lira në Shqipëri?

Implantet dentare në Shqipëri janë më pak të kushtueshme për një sërë arsyesh, shumica e të cilave janë të lidhura me sistemin ekonomik shqiptar. Këto lehtësira janë të përballueshme vetëm për vizitorët ndërkombëtarë që përdorin monedha më të forta dhe lekun shqiptar. Për pacientët shqiptarë, ato janë tepër të shtrenjta.

Pesë gjëra ndikojnë në çmim dhe kontribuojnë në përballueshmërinë e tij. Ato janë si më poshtë:

 • Rëndësia e turizmit mjekësor
 • Nivele të larta të konkurrencës
 • Kostoja e jetesës
 • Shkëmbimi monetar
 • Ndihma e qeverisë

Imazh që ilustron një pacient që diskuton opsionet e zëvendësimit të dhëmbëve me një dentist në Shqipëri.

Nëse vini nga një vend që përdor euro, dollarë ose paund, kursi i këmbimit do të jetë tepër i favorshëm për ju. Si rezultat, çmimi i klinikave do t’ju duket jashtëzakonisht i ulët, megjithëse nuk do të duket i ulët për të tjerët me monedhë të fortë.

Çdo vit një numër i madh njerëzish udhëtojnë drejt Shqipërisë dhe konkretisht Tiranës për të marrë një implant dentar. Për shkak të numrit të madh të rasteve, tregu është bërë jashtëzakonisht konkurrues dhe fitimprurës. Gjithashtu, për shkak të vëllimit të madh të porosive, ajo është në gjendje të marrë dhe të prodhojë komponentë dentarë të klasit të lartë me një çmim të reduktuar.

Për më tepër, qeveria e kuptoi se sa fitimprurës dhe i dobishëm është biznesi i turizmit mjekësor për Shqipërinë. Si rezultat, qeveria shqiptare vendos mbështetje për industrinë private të shëndetësisë në formën e taksave dhe stimujve më të ulët. Kjo ka një ndikim të rëndësishëm në çmimet, veçanërisht në juridiksionet me taksa të ulëta.

A ka ulje të cilësisë?

Jo, cilësia e materialeve të përdorura, cilësia e shërbimit, apo numri i dentistëve me përvojë nuk ka rënë në Shqipëri. Teknologjitë, implantet, materialet dhe protezat e përdorura janë të njëjta me ato që gjenden në Evropë, Amerikë, Kanada, Mbretërinë e Bashkuar dhe gjetkë. Ne po flasim për implantet dentare me cilësi të lartë si dhe markat e implanteve dentare.

Nëse keni ndonjë shqetësim në lidhje me materialet, cilësinë e shërbimit ose procesin e implanteve dentare në Shqipëri, ju lutemi mos ngurroni të na kontaktoni dhe ne do të jemi të kënaqur t’i adresojmë ato!

Imazh që ilustron një klinikë dentare të besueshme në Shqipëri.

Qëndrimi juaj në Tiranë: Çfarë duhet të dini?

Tirana renditet ndër qytetet më të spikatura të implanteve dentare në Shqipëri dhe në mbarë globin. Pacientët shpesh i bashkojnë pushimet në Tiranë me kujdesin dentar cilësor. Në Tiranë ka disa ndërtesa, rrugë, muzeume dhe mrekulli natyrore për t’u vizituar dhe pacientët mund të shijojnë shijet e kuzhinës shqiptare. Para nisjes, të kesh një vizion të qartë të udhëtimit siguron më pak pasiguri dhe më pak shqetësime. Në këtë seksion, ne do të trajtojmë shqetësimet tuaja për të vizituar Tiranën.

Çfarë mund të vizitoni në Tiranë?

Tirana është një destinacion i njohur turistik për shkak të atraktivitetit të saj, me një mijë frymëzime, mijëra vjet histori dhe peizazhe mahnitëse. Më poshtë janë destinacionet më të njohura turistike:

 • Xhamia e Et’hem Beut
 • Muzeu Historik Kombëtar
 • Bunk’Art 1
 • Bunk’Art 2
 • Shtëpia e Gjetheve
 • Katedralja e Ringjalljes
 • Parku i Madh i Tiranës
 • Ura e Tanerëve
 • Shëtitorja Murat Toptani
 • Kulla e Sahatit
 • Piramida e Tiranës
 • Postbllok- Checkpoint

Imazh që ilustron Tiranën, një destinacion popullor turistik dentar në Shqipëri.

Ku mund të drekoj gjatë qëndrimit në Tiranë?

Hotelet që kemi zgjedhur për ju ofrojnë një mëngjes të konsiderueshëm dhe të këndshëm ndërkombëtar. Mund të hani në një nga restorantet e hotelit ose të vizitoni një në zonën fqinje për ushqime të tjera. Ekipi ynë dhe personeli i hotelit do të jenë të kënaqur t’ju rekomandojnë restorante bazuar në shijet tuaja dhe t’ju ndihmojnë të eksploroni kuzhinën e mrekullueshme lokale. Pa dyshim, do të zbuloni atë që ju pëlqen!

Tabela Përmbledhëse