5 arsye për të kryer implantet tuaja dentare në Shqipëri

Pacient mashkull i kenaqur me implantet dentare ne Shqiperi

Nocioni i turizmit dentar është rritur në popullaritet vitet e fundit. Më shumë njerëz se në çdo moment janë të gatshëm të fluturojnë jashtë vendit për punë dentare. Kuptohet, ju mund të shqetësoheni për të udhëtuar jashtë vendit thjesht për të vendosur implante dentare.  Megjithatë, karakteristika të ndryshme në vendet e Evropës Perëndimore, por jo ekskluzivisht, e bëjnë të vështirë për vendasit gjetjen e një dentisti. Kështu, në cilin vend mund të shkoni për të zbuluar stomatologë me kosto të ulët? 

Implantet dentare në Shqipëri janë jo vetëm të përballueshme, por edhe të aksesueshme në ambiente moderne me një atmosferë të këndshme dhe komode. Por, kjo nuk do t’ju zgjidhë asnjë shqetësim që mund të keni për të udhëtuar deri në Tiranë për të rivendosur dhëmbët tuaj. Ka me të vërtetë arsye të ndryshme për të cilat dikush mund të marrë në konsideratë kryerjen e implanteve dentare në Shqipëri, të cilat do t’i diskutojmë më poshtë. Por së pari:

Imazh që ilustron një model për implantet dentare në Shqipëri.

Çfarë janë implantet dentare?

Implantet dentare janë në thelb shtylla ose korniza që implantohen kirurgjikisht në nofull. Pasi të jenë instaluar, ato shërbejnë si kornizë për dentistin tuaj për të futur dhëmbët zëvendësues. Kjo mund të jetë një procedurë që ndryshon jetën për pacientët që kanë humbur dhëmbët për shkak të zakoneve të këqija të larjes apo edhe për shkak të një dëmtimi apo përplasjeje. Protezat janë thelbësore sepse garantojnë që dhëmbët e rinj të qëndrojnë në vend, të jenë të fortë dhe të mos lëvizin fare.

Cilat lloje të implanteve ekzistojnë?

Janë dy lloje të ndryshme implantesh që përdoren gjerësisht në praktikat dentare në të gjithë Evropën, përfshirë edhe Shqipërinë.

Forma e parë e implantit quhet një implant endosteal dhe implantohet në nofull në dy faza: faza e parë implanton protezat dhe faza e dytë lidh postin me implantin që është implantuar në fazën fillestare të operacionit.

Lloji i dytë i implantit njihet si subperiosteal dhe përbëhet nga një kornizë metalike që futet pikërisht mbi mishrat e dhëmbëve. Korniza metalike gradualisht futet në mishrat e dhëmbëve me kalimin e kohës, duke siguruar përfundimisht një bazë të fortë për vendosjen e protezave.

Imazh që ilustron implantet dentare me cilësi të lartë dhe të përballueshme në Shqipëri.

Pse implantet dentare janë më të përballueshme në klinikat dentare shqiptare?

Trajtimet e implanteve dentare në Shqipëri janë dukshëm më pak të kushtueshme se në vendet e Evropës Perëndimore. Ka shumë shkaqe për këtë. Së pari dhe më kryesorja, implantet dentare janë mjaft të njohura dhe të kërkuara në Shqipëri.

Në vend që të mbështeten në protezat e përkohshme dhe të dhimbshme për të zëvendësuar dhëmbët e humbur, njerëzit preferojnë protezat fikse të mbështetura nga implantet, të cilat pritet të qëndrojnë për disa dekada. Për shkak të kësaj nevoje, dentistët blejnë implante dentare në vëllim me një kosto më të ulët. Si rezultat, shpenzimet e implantit dentar në Shqipëri janë dukshëm më të ulëta se në shumë vende të tjera.

Një shpjegim tjetër për këtë është kostoja e ulët e përfaqësimit ligjor. Sigurimi i dëmshpërblimit dentar në Shqipëri është shumë më i lirë se në vendet e tjera evropiane. Kostot ligjore të tilla të reduktuara reflektohen dukshëm në çmimet e implanteve dentare në Shqipëri.

Kostot e Udhëtimit të Implantit Dentar në Shqipëri

Operacionet e implantit dentar në Shqipëri duhet të përfshijnë në mënyrë ideale dy vizita. Nëse blihen më herët, biletat për në Shqipëri mund të merren për vetëm 80 € për fluturimet e kthimit. Për më tepër, në City Dental Clinic, për shembull, ne ofrojmë akomodime me 5 yje falas dhe transferta me makina private. Si rezultat, dy fluturime vajtje-ardhje me çmim nga 80 deri në 100 euro do të kushtojnë gjithsej 160 deri në 200 euro, dhe kjo është gjithçka që nevojitet; ju nuk keni kosto të mëtejshme për t’u marrë parasysh përveç biletave tuaja të udhëtimit.

Imazh që ilustron një implant dentar në Shqipëri.

Njohuritë e Stomatologëve Shqiptarë dhe Efikasiteti i Kostos

Stomatologët shqiptarë kanë shumë eksperiencë me implantet dentare. Shumica e stomatologëve kryejnë në mënyrë rutinore operacionet e implantit me një shkallë të mirë suksesi. Për më tepër, prodhuesit e implanteve dentare përballen me rivalitet të ashpër në Shqipëri dhe ata shpesh ofrojnë kurse, simpoziume dhe demonstrime të drejtpërdrejta të operacionit për të joshur praktikuesit të zgjedhin markën e tyre. Si përfundim, stomatologët në Shqipëri kanë marrë një mori njohurish në lidhje me temën e implanteve dentare.

Në ndjekjen e tyre 5-vjeçare, dentistët në Shqipëri patën një shkallë suksesi prej më shumë se 98% në operacionet e implanteve dentare. Implantet dentare me vlerë midis 400 dhe 1000 euro mund të zvogëlojnë faturën tuaj me një shumë të vogël kur merrni parasysh njohuritë e dentistëve dhe cilësinë e trajtimit.

5 arsye për të kryer implantet tuaja dentare në Shqipëri

Situata e keqe e kujdesit dentar të vendeve të Evropës Perëndimore

Sa herë që ka të bëjë me trajtimin dentar, individët që jetojnë në vendet e Evropës Perëndimore e kanë të vështirë. Më shumë se një milion individë nuk kanë akses në klinika dhe shërbime të mjaftueshme. Zgjedhja e dentistit më të mirë për nevojat tuaja mund të jetë e vështirë. Duke qenë se jeni të gatshëm të udhëtoni për trajtime dentare, mund të përfitoni më shumë duke ndjekur një institucion dentar në Shqipëri. Shmangni këtë problem duke studiuar në klinikat më të mira në Tiranë.

Sigurim joadekuat

Përveç vështirësisë në gjetjen e një dentisti, do të keni gjithashtu vështirësi në marrjen e mbulimit të sigurimit dentar. Me shumë terma të tjerë, ju mund të parashikoni të paguani për të gjithë terapinë nga xhepi. Fatmirësisht për ju, në Tiranë, dentistët kanë tarifa shumë më të ulëta se homologët e tyre evropianë.

Imazh që ilustron një hap të procesit të implanteve dentare në Shqipëri.

Kosto të ulëta

Ndoshta arsyeja më e rëndësishme për të marrë implante dentare në Shqipëri është kursimi i kostos që mund të përjetoni. Çmimi i parashikuar i implanteve dentare në Evropën Perëndimore është 10,000 €.

Në krahasim, trajtimi në Shqipëri mund të merret për vetëm 400 €. E thënë ndryshe, duke udhëtuar drejt Tiranës, ju mund të kurseni më shumë se 75% në shpenzimet e terapisë.

Me të vërtetë mund të përfitoni sa më shumë nga qëndrimi juaj duke rezervuar shumë trajtime, duke qenë se çmimet janë mjaft të lira. Rritni kursimet tuaja duke kryer procedura të shumta në një vizitë të vetme.

Stomatologë të kalibrit më të lartë

Stomatologët në Tiranë konsiderohen si më të mirët në rajon. Shumica e mjekëve stomatologë që ushtrojnë profesionin dhe u shërbejnë pacientëve të huaj, arsimimin dhe zhvillimin profesional e kanë marrë në vende të tjera. Rrjedhimisht, ata kanë mirëkuptimin dhe aftësitë për të ekzekutuar procedura dentare të vogla dhe të mëdha, siç janë implantet dentare.

Ju mund të jeni të sigurt se dentisti që shihni do të rivendosë dhëmbët më të mirë. Nuk ka asnjë rrezik për mirëqenien apo sigurinë tuaj dhe mund të keni një mendje të përsosur.

Imazh që ilustron një dentist në Shqipëri duke diskutuar për implantet dentare me një pacient.

Një destinacion i mrekullueshëm

Ndërsa po i afrojmë gjërat drejt fundit, Shqipëria është një nga destinacionet turistike më të mrekullueshme në botë. Vendi ka një trashëgimi të pasur nga kaq shumë qytetërime të ndryshme. Ju mund të shijoni qëndrimin tuaj në Apolloni duke parë rrënojat, duke vizituar Muzeun Historik Kombëtar në Tiranë ose duke marrë pjesë në ndonjë nga Bunk’ Artet për të mësuar për të kaluarën e vendit. Përveç kësaj, Tirana dhe qytetet përreth ofrojnë stilet më të mira të jetesës urbane bashkëkohore, me blerje të shkëlqyera, restorante dhe mundësi për pije. E thënë ndryshe, sa herë që përfundon trajtimi juaj në një klinikë dentare shqiptare, ju mund të çlodheni.

Pra, tani i keni pesë arsye bindëse për të menduar për implantet dentare në Shqipëri. Sigurohuni absolutisht që të bëni detyrat e shtëpisë përpara se të planifikoni një udhëtim, në mënyrë që të mund të merrni implante duke përjetuar akoma më të mirën nga ajo që kombi ka për të ofruar.

Tabela Përmbledhëse