Pse të zgjidhni Shqipërinë në vend të Turqisë për implantet dentare?

Turizmi dentar, një nga degët e shumta të turizmit mjekësor, ka lindur në dekadat e fundit. Çfarë do të thotë në terma të thjeshtë është se njerëzit vendosin të udhëtojnë nga vendi i tyre në një vend tjetër për ca kohë. Gjatë kësaj periudhe ata kryejnë shërbime dentare. Të parët që e bënë këtë ishin amerikanët. Ata u zhvendosën nga Shtetet e Bashkuara në Meksikë, Kosta Rika, Argjentinë dhe Peru. Pastaj ngadalë Australianët filluan të fluturojnë në Tajlandë dhe Indi. Së fundmi, ka pasur një rritje të fluturimeve në të gjithë Evropën, ku shumica e vendeve perëndimore fluturojnë drejt vendeve lindore për kujdes dentar me çmime më të arsyeshme. Italianët zgjodhën Shqipërinë. Në vitin 2010, turizmi dentar në Shqipëri nuk ishte aq i gjerë sa është sot. 

Në fakt, ishin italianët që i dhanë atij dozën e duhur të popullaritetit. Ata vinin në Shqipëri për pushime verore dhe në të njëjtën kohë rregullonin dhëmbët. Hulumtimet kanë treguar se shumica e italianëve vijnë në Shqipëri për implante dentare, por jo vetëm italianët. Njerëzit nga vendet e Europës Perëndimore zgjedhin Shqipërinë për shkak të kostos dhe pushimeve “falas”, por më së shumti për shkak të pozicionit të saj gjeografik. Shqipëria është vetëm tre orë larg vendit më të largët. Kjo është kryesisht arsyeja që pacientët zgjedhin Shqipërinë në vend të Turqisë për implante dentare dhe shërbime të tjera dentare. Është gjithashtu fakt se shumica e kirurgëve në Turqi janë të specializuar në kirurgji estetike.

implantet dentare me te mira ne Shqiperi

Çfarë është një implant dentar?

Implantet dentare janë teknika e kirurgjisë dentare që përdoret për të rikrijuar një dhëmb që mungon në mënyrën më efektive të mundshme. Ato janë kryesisht shtylla metalike ose korniza që pozicionohen në mënyrë kirurgjikale në kockën e nofullës nën mishrat e dhëmbëve. Pasi të vendosen në pozicionin e duhur, ato i japin dentistit mundësinë që t’i bashkojë dhëmbin ose dhëmbët zëvendësues. Falë bashkimit të implanteve me kockën e nofullës, ka një mbështetje të fortë dhe të fortë për dhëmbin/dhëmbët artificialë.

Sa kohë zgjat procedura?

E gjithë procedura e përgatitjes së kockës së nofullës dhe më pas vendosjes së implanteve zgjat vetëm 20 minuta. Dhimbja është e ngjashme me atë që përjetoni kur nxirrni dhëmbët. Sidoqoftë, vetë procesi përfshin disa hapa:

 • Përgatitja e nofullës ose shartimi sa herë që nevojitet
 • Vendosja e një implanti dentar
 • Rritja dhe shërimi i kockave
 • Vendosja e abutmentit
 • Vendosja e një kurore dentare

Pas procesit të implantimit dentar, ka një periudhë pritjeje prej tre deri në katër muaj. Muaj gjatë të cilëve ndodh shërimi i vendit të kirurgjisë dhe rritja e nofullës së re. Procedura varet nga gjendja juaj dhe materialet e përdorura – të cilat gjithashtu ndikojnë në hapat që duhen ndjekur.

implantet dentare me te volitshme ne Shqiperi

Cilat janë përfitimet e vendosjes së implanteve dentare në Shqipëri?

Kryerja e implanteve dentare në Shqipëri ka disa përfitime. Disa nga këto janë këto:

 • Një dhëmb i munguar nuk kërkon mbushje, duke shkatuar kështu mbrojtjen e dhëmbëve ngjitur dhe parandalimin e problemeve të hundës dhe dhëmbëve.
 • Oseointegrimi ruan lartësinë e duhur të kockës alveolare.
 • Implantet dentare janë kopje të dhëmbëve natyralë, prandaj janë estetikisht të këndshëm.
 • Ka një rritje të aftësisë përtypëse.
 • Implantet dentare janë një zgjidhje afatgjatë.
 • Falë implanteve dentare e folura bëhet më e rehatshme.
 • Ato janë një nxitje e natyrshme e vetëbesimit.

Përfitoni sa më shumë nga përvoja juaj

 • Higjiena e dhëmbëve është thelbësore. Kur themi higjienë dentare nuk nënkuptojmë vetëm larjen dhe larjen e dhëmbëve, nënkuptojmë edhe disa metoda të veçanta që do të këshillohen nga dentisti.
 • E gjithë procedura mund të zgjasë më shumë se vetëm një vizitë te dentisti.
 • Implantet dentare janë një restaurim përfundimtar që do të thotë se ato nuk kanë nevojë të zëvendësohen ose trajtohen përsëri.

dentisti me i mire ne Shqiperi

Në çfarë mënyrash është Shqipëria një nga vendet më të përshtatshme për implantimin e dhëmbëve?

Me një atmosferë mikpritëse, klinikat shqiptare ndjekin traditat shqiptare dhe ofrojnë trajtim cilësor në një mjedis higjienik. Shqipëria ofron gjithashtu trajtime duke përdorur teknikat dhe procedurat më moderne. E thënë thjesht, ju mund të gjeni gjithçka nën të njëjtin vend.

Klinikat në Shqipëri ju ofrojnë mijëra zgjedhje dhe paketa që ju kursejnë para dhe ju ofrojnë mundësinë për të parë një vend të ri. Implantet dentare nuk duhet të jenë një procedurë shqetësuese. Mund të uleni dhe të shijoni procesin. Klinikat shqiptare i bëjnë vizitat mjaft pa dhimbje. Në Shqipëri mund të kaloni pushime të shkurtra ndërkohë që klinikat dentare kujdesen për implantet tuaja dentare. E gjitha rezulton në një buzëqeshje të re dhe të sigurt.

Stomatologët në Shqipëri vijnë me zgjidhjet më efikase, të bazuara tërësisht në metoda të provuara. Ata përdorin teknologjitë më të fundit për të arritur zgjidhjet e duhura.

Kjo është arsyeja pse implantet dentare në Shqipëri janë zgjedhja e duhur për njerëzit që kërkojnë implante dentare të cilësisë premium me çmime shumë të arsyeshme.

Ajo iu kushton një vlerë të madhe materialeve cilësore

Turizmi dentar në Shqipëri është i lirë për shkak të sistemit të taksave të ulët. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se cilësia nuk është e nivelit të lartë. Në fakt, çmimi ulet pa sakrifikuar cilësinë që në fillim. Klinikat dentare në Shqipëri përdorin avancimet më të fundit të teknologjisë dhe i binden çdo standardi evropian, duke u siguruar që pacientët e tyre të kenë siguri. Një fakt që vlen të përmendet është se turizmi dentar në Shqipëri është edhe më i besueshëm se në vende të tjera si Turqia, Rumania apo Moldavia kur flasim për kosto-efektivitetin dhe cilësinë e materialeve të përdorura. Nëse jeni në kërkim të trajtimeve orale të përballueshme që funksionojnë krah për krah me cilësi të jashtëzakonshme, Shqipëria është zgjidhja e duhur.

implantet dentare me te volitshme ne Shqiperi

Implante që janë të përballueshme

Siç e kemi përmendur tashmë, trajtimet dentare në Shqipëri janë më të lira se në vendet e tjera të afërta. Kjo për shkak të regjimit shumë të ulët të taksave që ul koston e trajtimeve dentare me 70%. Përveç kësaj, mjetet dhe materialet higjieniste janë më të lira edhe në Shqipëri. Mbani mend: Kjo nuk do të thotë se cilësia është e dobët. Implantet dentare janë zakonisht shumë të shtrenjta sepse materiali i përdorur për to është gjithashtu i shtrenjtë. Nëse jeni në kërkim të implanteve dentare të përballueshme, duhet të kërkoni patjetër vende që ofrojnë materiale me kosto të ulët, por garantojnë cilësi të lartë. Kjo, në thelb, ul koston e implanteve dentare, ndërkohë që ju ofron ende trajtimin më efektiv të disponueshëm.

Përvoja e gjerë e profesionistëve

Shumica, nëse jo të gjithë, stomatologë shqiptarë janë me përvojë të plotë, të trajnuar dhe të kualifikuar profesionalisht. Shumë nga këta njerëz kanë marrë trajnimin dhe kualifikimet e tyre në vende të mëdha perëndimore si Italia, Gjermania dhe Shtetet e Bashkuara. Çdo dentist është i përditësuar me teknologjitë dhe risitë më bashkëkohore dentare dhe çdo klinikë e tyre është e mobiluar me pajisjet më moderne. Shumë prej këtyre stomatologëve kanë mbaruar studimet në Shqipëri dhe kanë emigruar në vendet perëndimore për të shtuar përvojën jashtë vendit në rezymenë e tyre.

Turizmi dentar në Shqipëri: zgjidhja më e mirë

Një përmbledhje e planit të trajtimit

Një nga gjërat më të rëndësishme kur i nënshtroheni një procedure implanti dentar është të mendoni për planin e trajtimit. Klinikat shqiptare janë mjaft të sinqerta në këtë drejtim. Ata ju ofrojnë një plan të detajuar dhe të qartë trajtimi dhe ju japin të gjithë informacionin që ju nevojitet për kryerjen e procedurës. Ata gjithashtu ju tregojnë se sa kohë do të zgjasë dhe pasojat e të gjithave. Në Shqipëri sigurohet gjithmonë një kuptim i qartë i procesit të trajtimit të dhëmbëve.

Zbuloni bukuritë e rajonit të Ballkanit

Po, në dekadën e kaluar Turqia u emërua një destinacion eminent i turizmit dentar. Megjithatë, në ditët e sotme, Shqipëria po zë vendin e Turqisë dhe po bëhet një destinacion mjaft i dalluar. Gjithashtu, Shqipëria ofron gjithashtu kujdes dentar me cilësi të lartë dhe mundësinë për të vizituar një vend me kulturë dhe histori të spikatur. Duke qenë një nga vendet më pak të eksploruara në Evropë, Shqipëria ju ofron male të larta dhe të ulëta, liqene natyrore dhe artificiale, lumenj të egër, ishuj, plazhe me rërë dhe një vijë bregdetare të thyer. Shqipëria është padyshim një nga vendet më të pastra në Evropë. Kur vizitoni Shqipërinë, mund të merrni kujdesin e duhur dentar duke krijuar gjithashtu kujtime të reja.

Shumë gjuhë janë të disponueshme për komunikim

Kjo është ndoshta një nga arsyet kryesore pse njerëzit zgjedhin Shqipërinë si destinacionin kryesor për turizmin mjekësor. Klinikat dentare në Shqipëri kanë staf që flet shumë rrjedhshëm gjuhë të tilla si anglisht, italisht, frëngjisht, spanjisht, gjermanisht ose/dhe greqisht. Kjo do ta bëjë më të lehtë komunikimin, veçanërisht nëse keni shumë pyetje dhe kërkesa. Ju mund të kontaktoni stafin dentar sa herë që ju nevojitet diçka prej tyre.

Ofrimi i turizmit dhe akomodimit

Nëse e keni kërkuar ndonjëherë “Turizmi Dentar në Shqipëri” në Google, atëherë keni parë se sa opsione ka për të zgjedhur. Dhe padyshim që keni vënë re se shumë klinika ju ofrojnë këshilla për bileta, akomodim, marrjen dhe vajtjen në aeroport dhe shpesh herë edhe një tur turistik. Pas këtyre rrethanave, gjithçka është shumë e thjeshtë, apo jo?

Në Tiranë, kryeqytetin e Shqipërisë, ku ndodhen shumica e klinikave dentare, si në çdo kryeqytet tjetër europian, ofrohen të gjitha llojet e komoditeteve. Ju mund të gjeni lehtësisht hotele të lira dhe komode me çmime shumë të arsyeshme dhe ekonomike. Mund të përdorni taksi për të lëvizur nëpër qytet, apo edhe për të dalë nga qyteti – plazhi më i afërt është vetëm një orë larg. Shqipëria ka kuzhinë të mahnitshme me restorante tradicionale apo edhe restorante me kuzhina të vendeve të ndryshme si italiane apo meksikane. Gjithçka kushton shumë më pak se në vendet e tjera evropiane. Shumë klinika dentare kanë paketa që përfshijnë të gjitha këto. Nuk është çudi që Shqipëria është kthyer në një zgjedhje për shumë njerëz.

Turizmi dentar në Shqipëri: zgjidhja më e mirë

Turizmi stomatologjik në Evropë: mite dhe realitete

Disa stomatologë evropianë besojnë se është e pamundur që një procedurë dentare me rezultate të pranueshme të kryhet në vetëm 7 deri në 10 ditë. Ata përdorin si provë të dhëna praktike, të tilla si koha e nevojshme për mbushjet, krijimin e kurorave, apo edhe terapitë e kanaleve të rrënjës.

Megjithatë, duhet të dini se shumica e njerëzve që dynden në Shqipëri për turizmin dentar nuk vijnë për gjëra të thjeshta si mbushja. Ato vijnë kryesisht për restaurime, të tilla si implantet dentare që mund të zëvendësojnë të gjithë dhëmbët e tyre.

Faza e parë e implantologjisë, e cila është edhe faza kirurgjikale, zakonisht bëhet si një ndërhyrje e vetme, qoftë për njërën apo të dyja nofullat. Ky është një protokoll shumë i rekomanduar nga dentistët europianoperëndimorë. Dhe klinikat shqiptare ndjekin rreptësisht këto standarde. Për t’i bërë gjërat edhe më mirë, stomatologët shqiptarë u japin përparësi pacientëve të huaj që gjithçka të bëhet shpejt. Kjo është për shkak se ata nuk i detyrojnë ata të bëjnë shumë fluturime në mënyrë që të bëjnë gjithçka. Ashtu si kolegët e tyre europianë, stomatologët shqiptarë u ofrojnë pacientëve të tyre mundësinë e kryerjes së një proteze të përkohshme me ngarkim të menjëhershëm në implante.

Kush është kandidat i përshtatshëm?

Shumica e njerëzve që vizitojnë klinikat dentare janë kandidatë për implante dentare. Megjithatë, për të qenë 100% i sigurt, dentistët i bëjnë pacientët e tyre t’i nënshtrohen rrezeve X dhe ekzaminimeve të dhëmbëve dhe gojës.

Implantet dentare nuk janë të nevojshme vetëm për ata që kanë qenë në aksidente automobilistike ose që vuajnë nga sëmundje neoplazike. Në fakt, ato janë të përshtatshme edhe për njerëzit që e duan duhanin ose që nuk kanë densitet të mjaftueshëm kockor.

Ju gjithmonë mund të kontaktoni një klinikë dentare shqiptare për një takim dhe konsultë nëse nuk jeni të sigurt nëse jeni të përshtatshëm për ndërhyrjen. Kjo do t’u mundësojë atyre të japin informacion të mëtejshëm.

A do të zgjasin implantet dentare me vite?

Studimet kanë treguar se implantet dentare janë mjaft të qëndrueshme për të qëndruar me vite. Shkalla e suksesit të tyre është 99%. Shkencëtarët po fokusohen ekskluzivisht në bërjen e tyre më të qëndrueshme. Sigurisht, pasi të kryhet procedura, nevojiten kontrolle të rregullta në mënyrë që rezultatet të mund të sigurohen. Për më tepër, higjiena orale është një domosdoshmëri në mënyrë që implantet dentare të mund të zgjasin më gjatë.

Tabela Përmbledhëse