Pse të zgjidhni Shqipërinë në vend të Moldavisë për implantet dentare?

A është Evropa Lindore zgjedhja juaj për implantet dentare? Nëse keni dyshime nëse duhet të zgjidhni Shqipërinë apo Moldavinë, më poshtë kemi renditur arsyet pse ne preferojmë Shqipërinë. Stomatologët e Shqipërisë ofrojnë kujdes të jashtëzakonshëm dentar me çmime shumë të ulëta krahasuar me ato të vendeve të tjera të Evropës Lindore, përfshirë Moldavinë. Si rezultat, Shqipëria është destinacioni kryesor i turizmit mjekësor në rajon.

dentisti me i mire ne Shqiperi

Çfarë janë implantet dentare?

Implantet dentare me titan janë rrënjë protetike, artificiale që përdoren kur dhëmbët duhet të zëvendësohen. Implantet zakonisht janë më të shtrenjta në varësi të materialit, kjo është arsyeja pse shumë njerëz zgjedhin titanin sepse është më i sigurt dhe më i lirë. Rrënjët e një dhëmbi që mungon zëvendësohen me implante dentare të vendosura në kockën e nofullës.

Për ta kuptuar më lehtë, më poshtë do t’ju prezantojmë me bazat e strukturës së implantit dentar:

 • Implanti – pjesa që vidhoset në kockën e nofullës për mbështetje.
 • Abatment – pjesa që lidh kurorën dhe rrënjën.
 • Kurora – pjesa më e dukshme e dhëmbit mbi indin e mishit të dhëmbëve. Vlen të përmendet: forma në të cilën kurora imiton dhëmbin natyral përcaktohet tërësisht nga zgjedhja e materialit të pacientit.

Llojet e implanteve dentare

Ekzistojnë katër procedura të zakonshme dentare, të cilat përfshijnë:

 • Implantet dentare me dy faza: Siç tregohet nga emri i tyre, është një procedurë e kryer në dy faza. Faza e parë është nxjerrja e dhëmbëve dhe operacioni i nofullës. Gjatë fazës së dytë të vendosjes së implantit, pasi goja të jetë shëruar, implanti hiqet dhe vendoset mbështetësja dhe restaurimi i implantit protetik.
 • Implantet dentare endoseale: Implantet dentare endoseale, të njohura edhe si implantet dentare endosteale, implantohen drejtpërdrejt në kockën e nofullës. Ky proces është gjithashtu një procedurë me dy faza gjatë së cilës implantet dentare përdoren si zëvendësim për një urë ose një protezë.
 • Implantet dentare me një fazë: Ky lloj implanti dentar bëhet në një seancë të vetme dhe përfshin vendosjen e një implanti të gjatë në nofull. Si procedurë, lejon identifikimin e abutmentit në majë të implantit pa pasur nevojë për hapjen e implantit dentar sërish pas disa muajsh.
 • Implantet dentare subperiosteale: Për implantet dentare subperiostale, implantet metalike futen në kockën e nofullës dhe pjesa metalike përdoret si mbështetje për restaurimin. Ngjashëm me implantet me një fazë, edhe këto lloj implantesh kryhen në një fazë të vetme.

klinika dentare me e mire ne Shqiperi

Pse të zgjidhni Shqipërinë për turizmin mjekësor?

Shqipëria është një destinacion popullor për turistët mjekësorë që kërkojnë implante dentare në Evropë. Përveç shërbimeve dentare me cilësi të lartë, ajo ka gjithashtu çmime të përballueshme dhe klinika që përdorin teknologji të avancuara. Shqipëria favorizohet nga turistë mjekësorë nga Italia, Greqia dhe vende të tjera perëndimore, të cilët vendosin çmime më të larta për shërbime të ngjashme.

Çmimi

Arsyeja kryesore pse turistët udhëtojnë drejt Shqipërisë për trajtim dentar është çmimi. Çmimet në Shqipëri mund t’ju kursejnë shumë para që mund t’i përdorni për gjëra të tjera – prandaj implantet e dhëmbëve në Shqipëri janë mjaft të njohura në ditët e sotme. Pacientët mund të kursejnë para duke vizituar klinikat dentare shqiptare edhe për arsye kozmetike si zbardhja e dhëmbëve apo ura. Me pak fjalë, nëse keni dhëmbë në formë të tmerrshme dhe nuk mund të përballoni trajtimin në vendin tuaj, një pushim mjekësor në Shqipëri është ilaçi i duhur për ju.

Fluturimet, Vendndodhja

Fluturimet drejt Shqipërisë, nga çdo vend i Europës, zgjasin maksimumi tre orë. Kjo do të thotë që ju mund të fluturoni direkt nga vendi juaj pa pasur nevojë të ndërroni avion ose të lodheni gjatë fluturimit. Akoma më tërheqës është fakti që Shqipëria është një vend i pasur me histori, kulturë dhe plazhe – aq i pasur, në fakt, saqë shumë pacientë zgjedhin të qëndrojnë disa ditë pas përfundimit të trajtimit për të parë të gjitha pamjet. Nëse jeni të apasionuar pas historisë, atëherë do ta doni Beratin. Shqipëria ofron gjithashtu një shumëllojshmëri plazhesh për të zgjedhur, qoftë në veri apo në jug. Nëse jeni duke kërkuar të ecni, Shqipëria ka edhe male që ju ofrojnë mundësinë për të ushtruar duke u argëtuar.

Shpenzimet e Udhëtimit për Implantet Dentare në Shqipëri

Procedurat e implantit dentar kërkojnë një ose dy vizita në Shqipëri. Zakonisht, nëse rezervoni paraprakisht, do të mund të gjeni bileta fluturimi për në Shqipëri për 30 dollarë. Për më tepër, klinika që ju mirëpret mund të ofrojë mundësi akomodimi dhe transporti pa kosto shtesë. E thënë thjesht, dy fluturimet e kthimit me çmim prej 80 deri në 100 dollarë do të kushtojnë gjithsej 160 ose 200 dollarë dhe kjo është e gjitha. Ju nuk duhet të mendoni për ndonjë kosto shtesë përveç biletave të fluturimit.

implantet dentare me te mira ne Shqiperi

Eksperiencë Stomatologe në Shqipëri

Stomatologët në Shqipëri kanë mjaft përvojë në fushën e implanteve dentare. Me konkurrencën e madhe në fushën e implanteve dentare në Shqipëri, klinikat po dërgojnë stafin e tyre në kurse trajnimi të vazhdueshme. Kjo është në mënyrë që ata të mund të specializohen edhe më shumë në përparimet e vazhdueshme në teknologji dhe inovacion. Si rezultat, dentistët në Shqipëri kanë përvojë të lartë. Në 10-vjeçarin e fundit, stomatologët në Shqipëri kanë pasur një shkallë suksesi mbi 96% në procedurat e implantit dentar. Duke marrë parasysh përvojën, trajnimin dhe cilësinë e punës, çmimet janë relativisht të ulëta.

Avantazhi i këmbimit valutor

Për shkak të normës së ulët të lekut shqiptar ndaj çdo monedhe tjetër si dollari apo euro, pacientët nga vendet e tjera të Europës paguajnë më pak për të njëjtat trajtime ekuivalente. Vlera e lekut shqiptar është dukshëm më e ulët në krahasim me dollarin amerikan, euron apo paundin. Kur paguani në një monedhë më solide, ju po paguani teknikisht shumë më pak për të njëjtin lloj trajtimi. Kuotimet e ofruara nga klinikat në Shqipëri janë në të treja: paund, euro dhe dollar amerikan. Ju mund të krahasoni lehtësisht klinikat në Shqipëri me klinikat në vendin tuaj. Ne kemi parë që pacientët nga Evropa Perëndimore të përfitojnë nga kostot më të ulëta operacionale dhe nga kurset e favorshme të këmbimit të monedhës.

Nuk ka tarifa shtesë

Në Shqipëri, pjesa më e madhe e parave që do të paguani do të përdoret pa dyshim për procedurën dentare. Imagjinoni: në Moldavi ose vende të tjera evropiane, do t’ju duhet të paguani tarifa shtesë, kosto laboratori, tarifa dentisti dhe shpenzime të tjera. Për më tepër, klinikat duhet të paguajnë për praninë e asistentit, marrjen me qira të pajisjeve dhe skanimet diagnostike, të cilat të gjitha shtojnë koston e trajtimit tuaj. Ndërsa në Shqipëri, klinikat nuk paguajnë tarifa për analizat diagnostike. Për shkak se fokusohen vetëm te trajtimi, ato ulin kostot dhe u ofrojnë pacientëve çmime të ulëta dhe të përballueshme. Si rezultat, ju do të kurseni qindra ose mijëra dollarë.

trajtimet më të mira dentare në Shqipëri

A jeni një kandidat i mundshëm për implantet dentare?

Përcaktimi nëse implantet dentare janë të duhura për ju është një nga hapat më të rëndësishëm. Ju lutemi vini re: nëse keni ndonjë nga kushtet e mëposhtme, nuk jeni një kandidat i përshtatshëm për procedurën e implantit dentar:

 • Nëse keni sëmundje të tilla si diabeti ose ndonjë sëmundje tjetër që lidhet me organe si veshkat ose mëlçia.
 • Nëse jeni një pacient që vuani nga HIV ose kanceri.
 • Nëse goja ose nofulla juaj nuk kanë densitet të mjaftueshëm kockor dhe nuk lejon implantet.
 • Nëse keni sëmundje periodontale aktive. Çdo sëmundje duhet të trajtohet përpara se plani të mund të zbatohet.

Cila është më e sigurt, Shqipëria apo Moldavia për implantet dentare?

Ndryshe nga Moldavia, Shqipëria ofron stomatologë të specializuar në lloje të ndryshme trajtimesh dentare me çmime shumë të volitshme. Çmimet që përfshijnë gjithashtu një program kujdesi pasues. Klinikat në Moldavi, siç u përmend më parë, ngarkojnë çmime shumë më të larta për shkak të pagesave më të larta të kërkuara. Në Shqipëri do të mund të gjeni çdo lloj ordinance stomatologjike në qytetet kryesore si Tirana apo Durrësi. Një klinikë për implant dentar mbulon të gjitha llojet e procedurave të implanteve dentare, por jo vetëm.

Në përfundim

Implantet dentare janë zgjidhja më e besueshme kur bëhet fjalë për zëvendësimin e dhëmbëve që mungojnë. Ato padyshim që mund të ndryshojnë cilësinë e jetës tuaj dhe të rrisin ndjenjën tuaj të vetëvlerësimit, por mund të jenë shumë të kushtueshme në disa vende, veçanërisht në vendet e zhvilluara. Megjithëse Moldavia dhe Shqipëria ofrojnë çmime më të arsyeshme në krahasim me vendet e tjera evropiane, ne ende qëndrojmë pranë Shqipërisë. Do të ishte një gabim të mos zgjidhnit Shqipërinë si një mundësi. Mund të kërkoni faqet e internetit të klinikave zyrtare për të parë se çfarë ofrojnë nëse jeni duke menduar për implantet dentare për ju ose dikë tjetër. Përveçse të përballueshme, bërja e implanteve tuaja në Shqipëri mund t’ju japë gjithashtu një shans për të folur me një profesionist të specializuar falas.

Tabela Përmbledhëse