Klinika më e mirë për implantet zigomatike në Shqipëri - CDC

Implantet dentare janë përdorur gjerësisht për shumë vite si një zgjidhje e besueshme dhe me kosto efektive për dhëmbët që mungojnë, duke ofruar cilësi të shkëlqyera dhe përfitime afatgjata për shëndetin oral. Megjithatë, zhvillimi i implanteve zigomatike ka prezantuar një opsion të ri të specializuar për pacientët që mund të mos kenë densitet ose lartësi të mjaftueshme kockore për t’iu nënshtruar procedurave tradicionale të implanteve dentare. Në Shqipëri, themeluesi i City Dental Clinic, Ersted Muço, i diplomuar në Piza të Italisë, është një nga të paktët profesionistë të kualifikuar që mund të kryejë këtë procedurë, duke i dhënë mundësinë pacientëve të marrin kujdesin më të mirë të mundshëm dentar.

Kirurg i implanteve zigomatike në Shqipëri

Çfarë janë Implantet Zigomatike?

A keni dëgjuar për implantet zigomatike? Kur një dhëmb humbet, është e rëndësishme ta zëvendësoni shpejt atë me një implant. Nëse prisni shumë gjatë, ka një shans më të lartë për të përjetuar humbje kockore në të dy nofullat, gjë që zvogëlon vëllimin e tyre dhe e bën të pamundur futjen e implanteve konvencionale edhe me procedura shtesë si graftet kockore. Një alternativë ndaj implanteve konvencionale janë implantet zigomatike, të cilat ankorohen në mollëza.

Implantet zigomatike janë implante dentare të specializuara me lartësi 35 deri në 55 mm, që është 3-4 herë më shumë se implantet tradicionale që futen në kockën alveolare. Në vend të kësaj, këto implante janë të ankoruara në kockën zigomatike nëpërmjet një ngritjeje të sinusit. Implantet zigomatike rekomandohen për pacientët me atrofi të rëndë të nofullës ku implantet konvencionale ose operacione të tjera protetike nuk janë të mundshme. Ato përdoren posaçërisht për të zëvendësuar dhëmbët që mungojnë në nofullën e sipërme, pavarësisht nëse është një dhëmb i vetëm apo një hark i plotë. Për më tepër, implantet zigomatike janë një opsion i shkëlqyer për pacientët që preferojnë të mos i nënshtrohen rimodelimit të gjerë të kockave në nofullën e sipërme. Ato mund të përdoren gjithashtu së bashku me implantet dentare tradicionale për të rivendosur dhëmbët e sipërm.

Foto që ilustron një pacient që ka zgjedhur implantet zigomatike në Shqipëri

Cilët individë janë të përshtatshëm për Implantet Zigomatike?

Një implant zigomatik është një implant dentar me gjatësi plotësuese të ankoruar në mollëza. Këshillohet vendosja e implanteve zigomatike nëse indi ose masa kockore nuk kanë të bëjnë me një sasi të mjaftueshme të një themeli të fortë për implantet tradicionale dentare. Ky është një fenomen që ndodh zakonisht te pacientët e moshuar që kanë mbajtur proteza të ngurta për një kohë jashtëzakonisht të gjatë dhe që mund të kenë humbur masën e kockave të nofullës, por pavarësisht kësaj, ata ende duan të marrin pajisje për implant dentar.

Në thelb, implantet zigomatike janë një alternativë për pacientët dentarë që kanë një ose më shumë dhëmbë që mungojnë nga prishja, sëmundjet ose/dhe dëmtimi dhe dëshirojnë të zëvendësojnë dhëmbët e dëmtuar me një implant dentar me pamje realiste.

Implantet zigomatike rekomandohen edhe në rastet kur dëshironi të shmangni teknikën tradicionale të zgjidhjes së densitetit të ulët kockor, si një zgjidhje shumë më e përshtatshme. Mund të kërkohen procedura të shumta kirurgjikale, një periudhë rikuperimi mbi gjashtë muaj dhe një procedurë identike me shartimin e kockave në rastet kur një transplant kockor merret nga diku tjetër për të ndihmuar në ofrimin e mbështetjes. Kjo është arsyeja pse mjekët dentarë këshillojnë marrjen e implanteve zigomatike, ku të njëjtat rezultate arrihen vetëm me një procedurë.

Pacient i kualifikuar për implante zigomatike në Shqipëri

Cilat janë avantazhet e vendosjes së një implanti dentar zigomatik?

Implantet dentare zigomatike ofrojnë përparësi të shumta për pacientët që kanë humbur të gjithë dhëmbët. Disa nga këto përfitime përfshijnë aftësinë për të buzëqeshur pa vështirësi, pavarësisht nga shkalla e atrofisë së nofullës. Procedura është e shpejtë, shpesh përfundon në një takim të vetëm dhe nuk kërkon ndërhyrje shtesë si transplantimi i kockave ose vendosja e shumëfishtë e implanteve dentare. Koha e shërimit është më e shkurtër se sa me implantet dentare tradicionale dhe pacientët mund të rifillojnë aktivitetet e tyre sociale menjëherë pas procedurës. Dhëmbët zëvendësues duken të natyrshëm dhe të përhershëm, duke ofruar një alternativë të shkëlqyer për protezat. Procedura është e sigurt dhe ka një shkallë të lartë suksesi afatgjatë, duke përmirësuar pamjen, komoditetin dhe funksionin, si dhe të folurit dhe vetëvlerësimin. Pacientët mund të hanë çfarë të duan me një implant zigomatik, i cili mund të mbajë 3-4 dhëmbë krahasuar me 1-2 të mbështetur nga implantet dentare tradicionale. Mirëmbajtja është gjithashtu e ulët.

Çfarë përfshihet në procesin e trajtimit të Implantit Zigomatik?

Për të bërë një vlerësim në lidhje me llojin e trajtimit më të përshtatshëm për nevojat dhe dëshirat tuaja, hapi i parë i të gjitha trajtimeve të implanteve dentare do të ishte një inspektim i plotë i gojës. Në konsultën kryesore në City Dental Clinic, stomatologu do t’i referohet higjienës dhe anamnezës dentare. Pasi të ketë mbaruar, ai/ajo do të bëjë një vështrim dhe inspektim më të afërt në zonat e prekura të dhëmbëve që kanë nevojë për trajtim.

Hapi i dytë do të ishte marrja e disa fotografive, krijimi i modeleve të dhëmbëve me suva prej guri dhe marrja e rrezeve X 3-D. Ky është një hap i kërkuar që ndihmon në përcaktimin e një mënyre të saktë të vendosjes dhe gjatësisë së implantit. Falë imazhit 3D, dentisti është në gjendje të orientohet për vendndodhjen e implanteve dentare dhe pozicionin e dhëmbëve të projektuar.

Hapi i tretë përcaktohet nga fakti nëse dentisti i sheh implantet zigomatike si një alternativë të përshtatshme. Nëse po, ajo/ai do të caktojë një takim për një vizitë në klinikën dentare. Ai/ajo do t’ju informojë për procedurën, çfarë është e nevojshme, çfarë duhet të prisni dhe çfarë duhet të bëni para dhe pas.

Hapi i katërt ndodh në ditën e trajtimit të implantit zigomatik. Pasi të mbërrini në City Dental Clinic, kirurgu juaj stomatologjik do të konfirmojë shëndetin tuaj të mirë dentar. Me shumë mundësi do t’ju jepet qetësues për ta bërë procedurën më të lehtë dhe pa dhimbje.

Kirurgjia e implanteve zigomatike në Shqipëri

Për procedurën e trajtimit, përdoren katër implante dentare. Siç u përmend më sipër, implantet zigomatike janë të ankoruara në mollëza falë gjatësisë së tyre më të gjatë se një implant normal dentar. Pasi të ndodhë vendosja e implantit zigomatik, implanti i pozicionuar transferohet në një model suvaje guri të bërë me porosi.

Më pas, teknikët dentarë do të vazhdojnë me ndërtimin e urës dentare, e cila mund të vidhohet në një implant të ri dentar. Rrjedhimisht, në një ind kockor të fortë të kockës zigomatike, implanti dentar dhe restaurimi mund të përdoren më shpesh menjëherë pas operacionit me ushqim të butë.

Si përfundim, do t’ju kërkohet të prisni një orë në sallën e rikuperimit kur të kryhet trajtimi i implantit zigomatik me specialistin e implantologjisë, në mënyrë që të sigurohemi që jeni në gjendje të përsosur përpara se të largoheni. Vlen të theksohet se shumica e procedurave të implantit zigomatik dentar përfundojnë brenda së njëjtës ditë.

Paciente e kenaqur me rezultatet para dhe pas implanteve zigomatike ne Shqiperi

Çfarë e bën City Dental Clinic opsionin më të mirë për Implantet Zigomatike në Shqipëri?

City Dental Clinic (CDC) në Shqipëri jo vetëm që ofron implante dentare zigomatike, por ka edhe vite përvojë në procedurat tradicionale të implanteve dentare. Kjo do të thotë që pacientët mund të presin një nivel të lartë ekspertize dhe sigurie në çdo procedurë të implantit dentar që i nënshtrohen në CDC. Klinika është e përkushtuar për të ofruar kujdes dentar me cilësi të lartë dhe për të siguruar që pacientët të kenë një përvojë të rehatshme dhe pa stres gjatë trajtimit të tyre. Pavarësisht nëse një pacient ka nevojë për implante tradicionale ose implante zigomatike, CDC ka njohuritë dhe ekspertizën për të dhënë rezultate të shkëlqyera dhe për të ndihmuar pacientët të arrijnë buzëqeshje të shëndetshme dhe të bukura.

City Dental Clinic është një klinikë dentare prestigjioze e vendosur në zemër të Tiranës, duke e bërë atë një vend të përshtatshëm dhe ideal për pacientët nga i gjithë qyteti. Klinika është lehtësisht e aksesueshme me mjete të ndryshme transporti, duke përfshirë makinë, taksi, autobus dhe në këmbë. Vendndodhja qendrore e klinikës i lejon pacientët të caktojnë takime sipas orarit të tyre të ngjeshur dhe të arrijnë lehtësisht në klinikë pa asnjë problem. Për më tepër, vendndodhja e përshtatshme e klinikës u mundëson pacientëve të eksplorojnë dhe të shijojnë atraksionet dhe aktivitetet e qytetit para ose pas takimeve të tyre.

Kirurgjia e implanteve zigomatike në një klinikë në Shqipëri

A është i nevojshëm një transplant kockor për Implantet Zigomatike?

Implantet zigomatike zakonisht nuk kërkojnë transplant kockor në shumicën e rasteve. Kjo ndodh sepse implanti dentar mund të ankorohet në kockën zigomatike pa pasur nevojë për masë kockore shtesë. Vendimi për të hequr dorë nga një transplant kockor mund të jetë për shkak të kushteve themelore mjekësore të një pacienti që i bëjnë ata të papërshtatshëm për një transplant kockor, ose thjesht sepse pacienti preferon të mos i nënshtrohet ndonjë procedure kirurgjikale shtesë që mund të kërkohet në transplantimin e kockave. Në fund të fundit, përshtatshmëria e implanteve zigomatike dhe nevoja për një transplant kockor do të varet nga rrethanat unike të pacientit dhe mendimi profesional i specialistit të implanteve dentare.

Cilët individë kanë nevojë për implante zigomatike?

Implantet dentare konsiderohen gjerësisht si zgjidhja më efektive për zëvendësimin e dhëmbëve që mungojnë. Gjatë katër dekadave të fundit, implantet dentare janë provuar të jenë një opsion trajtimi i sigurt, i besueshëm dhe efektiv për rivendosjen e funksionit dentar dhe përmirësimin e pamjes së buzëqeshjes së pacientit.

Implantet zigomatike janë një opsion ideal për pacientët që kanë densitet të ulët të kockave të nofullës ose humbje të konsiderueshme të kockave në nofullën e sipërme dhe që nuk dëshirojnë t’i nënshtrohen një procedure të madhe të shartimit të kockave. Ky lloj i stomatologjisë implantare përfshin ankorimin e urës së implantit dentar në kockën zigomatike, duke ofruar një zgjidhje alternative të mundshme. Pacientët që kanë mbajtur proteza të lëvizshme për shumë vite mund të përjetojnë humbje kockore me kalimin e kohës, gjë që mund të çojë në masë të pamjaftueshme kockore për një operacion tradicional të implantit dentar. Në raste të tilla, implantet zigomatike ofrojnë një zgjidhje të besueshme dhe efektive për rikthimin e funksionit dentar dhe përmirësimin e cilësisë së jetës së pacientit.

Foto që ilustron konsultimin e trajtimit të implantit zigomatik në Shqipëri

A mund të shkaktojë siklet apo dhimbje kirurgjia e implantit Zigomatik?

Në klinikën tonë, pacientët marrin qetësues nga ekipi ynë profesional për të siguruar një përvojë pa dhimbje gjatë procedurës. Megjithatë, disa pacientë mund të përjetojnë shqetësime të vogla ose ënjtje pas procedurës së implantit zigomatik, që është një dukuri e zakonshme.

Si ndryshon shartimi i kockave nga implantet zigomatike?

Në rastet kur pacientit i mungon një masë e mjaftueshme kockore ose një nofull e fortë, mund të jetë i nevojshëm transplantimi i kockave për të shtuar masën dhe stabilitetin për vendosjen e implanteve të reja. Megjithatë, nëse kocka e nofullës së pacientit është e pamjaftueshme, në vend të kësaj mund të përdoret një implant zigomatik për të ankoruar implantet në mollëza. Ndryshe nga transplantimi i kockave, kjo qasje nuk kërkon operacione të shumta dhe u lejon shumë pacientëve të përfundojnë instalimin e implanteve të tyre zigomatikë në të njëjtën ditë. Prandaj, implantet zigomatike mund të jenë një opsion i zbatueshëm për individët që nuk mund t’i nënshtrohen transplantimit të kockave ose preferojnë një trajtim më pak invaziv.

Cilat janë disa mënyra për të gjetur një specialist për Implantet Dentare?

Kur shqyrtoni një implant dentar ose kirurgji të implantit zigomatik, është thelbësore të keni besim në ekspertizën e kirurgut tuaj. Për t’u siguruar që ju të merrni trajtimin më të mirë të mundshëm, duhet të bëni një kërkim të plotë mbi specialistët e mundshëm dhe të verifikoni përvojën e tyre në fushën e implantologjisë dentare. Klinikat dentare me reputacion si City Dental Clinic zakonisht ofrojnë profile gjithëpërfshirëse të dentistëve të tyre, duke përfshirë kualifikimet, përkatësitë dhe kontributet e tyre në profesionin dentar, si kërkimi shkencor, leksionet, seminaret, publikimet dhe çmimet. Duke rishikuar këto profile, ju mund të merrni një vendim të informuar se cili specialist është më i përshtatshëm për të kryer operacionin tuaj të implantit.

Tabela Përmbledhëse