Cila është klinika më e mirë për të kryer implantet dentare në Shqipëri?

Nëse jeni duke menduar të vendosni implante dentare, duhet të konsideroni të shkoni jashtë shtetit për të marrë trajtim. Shqipëria është një destinacion i famshëm për turizmin dentar. Vendi ofron kujdes dentar me cilësi të lartë me çmime të arsyeshme dhe zakonisht është shumë më pak i shtrenjtë se në vendin tuaj të lindjes. Por sa duhet të buxhetoni për implantet dentare në Shqipëri dhe në cilën klinikë duhet të shkoni? Ne do të analizojmë tarifat e dentistëve shqiptarë dhe do t’ju ofrojmë një përmbledhje të klinikave më të mira në këtë artikull.

Ne gjithashtu do të shqyrtojmë disa nga gjërat më të rëndësishme për të menduar përpara se të planifikoni trajtimin tuaj. Le të fillojmë me arsyen pse Shqipëria është kthyer në një destinacion turistik të preferuar për turistët dentarë.

Imazh që ilustron implantet dentare në Shqipëri.

Pse duhet të zgjidhni Shqipërinë për implantet dentare?

Njerëz nga vendet e Evropës Perëndimore dynden në Shqipëri për trajtim dentar për dy arsye kryesore: koston dhe cilësinë e kujdesit.

Çmimi i trajtimit dentar në Shqipëri

Shqipëria është veçanërisht tërheqëse për “turistët dentarë” për shkak të kostos së lirë të kujdesit dentar. Në vendet e Evropës Perëndimore, implantet dentare me gojë të plotë mund të kushtojnë nga 10,000 deri në 40,000 euro në një objekt privat. Në Shqipëri çmimi tipik varion nga 5,000 deri në 20,000 euro. Një implant i vetëm dhëmbi mund të kushtojë deri në 2,900 euro në vendet e Evropës Perëndimore, por deri në 1,100 euro në Shqipëri.

Edukimi dhe certifikimi i stomatologëve në Shqipëri

Përveç kostos së ulët, Shqipëria ka një rekord për ekspertizën dentare. Sektori ka rregulla strikte dhe i përmbahet kërkesave të rrepta të BE-së. Për t’u certifikuar, të gjithë stomatologët duhet të jenë të trajnuar mirë dhe të regjistruar në Ministrinë e Shëndetësisë. Më pas stomatologët duhet të vazhdojnë shkollimin për të qëndruar aktual me normat dentare në mënyrë që të ruajnë licencën e tyre.

Shpejtësia e trajtimit dhe pajisjet moderne

Trajtimi dentar në Shqipëri është mjaft i shpejtë; ju mund ta përfundoni trajtimin brenda disa ditësh. Nëse ju mungon një dhëmb, është e lehtë të kuptoni se si kjo mund të jetë shumë joshëse. Klinikat stomatologjike shqiptare shquhen gjithashtu për objektet e tyre të jashtëzakonshme, të cilat përdorin teknologjinë më të fundit dhe i kushtojnë një fokus të madh ofrimit të shërbimit të shkëlqyer ndaj klientit. Disa klinika mund të ofrojnë gjithashtu një atmosferë si “spa”.

Imazh që ilustron një model të implanteve dentare në Shqipëri.

Gjërat që duhen marrë parasysh përpara se të vendosni implantet dentare në Shqipëri

Shkuarja jashtë shtetit për trajtim mjekësor ose dentar është një çështje kryesore. Ka shumë për t’u marrë parasysh, nga çmimet deri te rreziqet e përfshira. Kjo është arsyeja pse është gjithmonë e rëndësishme të kryeni kërkimin tuaj dhe të shpenzoni kohë shtesë duke hulumtuar çdo klinikë. Më poshtë janë disa nga gjërat më të rëndësishme për t’u marrë parasysh:

 • Reputacioni, vlerësimet dhe akreditimi i secilës klinikë dentare – duke përfshirë nëse ato janë të certifikuara apo jo – janë unike.
 • Edukimi dhe certifikimi dentar. A është dentisti specialist i implanteve dentare?
 • Ku mund të marr trajtim? Shumica e pacientëve europianë udhëtojnë drejt Tiranës, e cila ka përqendrimin më të lartë të ambienteve dentare. Tirana është relativisht e aksesueshme edhe me avion. Por, nuk është i vetmi vend për të gjetur një trajtim implant dentar me kosto të ulët. Durrësi është një tjetër destinacion i njohur turistik dentar në Shqipëri, me tarifa pak më të ulëta.
 • Gjuha. A flet rrjedhshëm anglisht stafi i klinikës? Kjo mund të jetë e dobishme kur kuptoni procesin dhe programin tuaj të trajtimit.
 • Bërja e planeve për kujdesin e mëvonshëm. Çfarë lloj plani të kujdesit pasues ofron objekti dentar, nëse ka? A do të kujdeseni për ju, apo do t’ju duhet të bëni masat tuaja?
 • Organizimi i udhëtimit dhe akomodimi. Marrja e kujdesit dentar në një vend tjetër është më shumë sesa thjesht rezervimi i operacionit. Ju gjithashtu duhet të planifikoni transportin tuaj, duke përfshirë për në dhe nga klinika. Ku do të banoni dhe a keni nevojë për dikë që t’ju shoqërojë? Disa klinika dentare shqiptare do të kenë një seksion të dedikuar udhëtimi për t’ju ndihmuar në kryerjen e këtyre përgatitjeve, dhe disa mund të përfshijnë transport ose akomodim falas si pjesë e paketës.
 • Sigurimi. Përpara se të merrni implantet dentare në Shqipëri, pothuajse me siguri do të keni nevojë për sigurim mjekësor.
 • Kostot në krahasim me vendet e Evropës Perëndimore. A është akoma më kosto-efektive të shkosh në Shqipëri për trajtim dentar pasi të marrësh parasysh të gjitha shpenzimet e tua, duke përfshirë strehimin, transportin dhe shpenzimet e jetesës për kohën që ndodhesh atje?

Imazh që ilustron procesin e realizimit të implanteve dentare në Shqipëri.

Si të gjeni një dentist me reputacion?

CDC bashkëpunon vetëm me dentistët që janë verifikuar me kujdes dhe përmbushin kriteret tona të rrepta. Kur kërkoni një dentist në internet, duhet të dini se rezultatet janë të besueshme dhe të sakta. Ne mund të ofrojmë stomatologët më të kualifikuar në Shqipëri si dhe detaje përkatëse në lidhje me cilësinë, koston dhe vendndodhjen. Për më tepër, ne e bëjmë të thjeshtë caktimin e një takimi. Ju mund të mbështeteni te dentistët tanë për t’ju ofruar kujdes cilësor dhe për të mbajtur buzëqeshjen tuaj të shëndetshme, të shkëlqyer dhe tërheqëse në çdo kohë.

Edukimi stomatologjik shqiptar

Ju jeni në duar të afta! Stomatologët shqiptarë konsiderohen si profesionistët më të kualifikuar në mbarë botën dhe kanë kualifikimet për ta vërtetuar këtë. Fakulteti i Stomatologjisë në Tiranë, shkolla më e vjetër stomatologjike në Shqipëri, është një vend i shkëlqyer për të mësuar.

Dentistët që duan të specializohen në ortodonci, periodontologji ose stomatologji protetike duhet së pari të punojnë për muaj të tërë si punonjës në një praktikë profesionale. Më pas ata mund të vazhdojnë në universitet për të ndjekur një diplomë pasuniversitare.

Imazh që ilustron implantet dentare me cilësi të lartë në Shqipëri.

Çfarë mund të bësh në Shqipëri?

Tirana është një destinacion i shkëlqyer për t’u vizituar nëse dëshironi të kaloni kohë duke eksploruar vendet. Qyteti ka arkitekturë madhështore, ushqim të mrekullueshëm dhe disa nga klubet më të mira të natës në Evropë. Ajo u emërua kryeqyteti i të rinjve për një arsye.

Ka shumë vende për të parë në qytetin mesjetar të Tiranës. Muzeu Historik Kombëtar dhe Shtëpia e Gjetheve janë dy nga strukturat më të njohura të qytetit. Vizitorët gjithashtu kënaqen duke vizituar Parkun e Madh, i cili është i famshëm për pushimin ose sportin.

Nëse jeni duke kërkuar për diçka të këndshme për të bërë gjatë trajtimit dentar, ju keni ardhur në vendin e duhur. Më poshtë është një listë e gjërave për të bërë dhe parë në Tiranë:

 • Shtëpia e Gjetheve
 • Bunk’Art
 • Xhamia e Et’hem Beut
 • Reja
 • Kulla e Sahatit

Nëse dëshironi të jeni jashtë, Shqipëria ofron disa liqene dhe male të bukura që janë ideale për ecje në verë dhe ski në dimër. Nëse po filloni të ndiheni më të guximshëm, provoni disa aktivitete ujore në Shqipërinë e Jugut, ku do të gjeni plazhe, turne me varkë dhe kurse skijimi në ujë — ideale për njerëzit që duan të bëjnë diçka tjetër përveç pishinës përtace gjatë gjithë ditës! Për dashamirësit e ushqimit, ka restorante të shumta që ofrojnë ushqime tipike shqiptare si fërgesë apo raki (ose ndoshta të dyja!).

City Dental Clinic: Pse duhet të na zgjidhni ne?

Ofrojmë orare për çdo pacient.

Është normale që ndonjëherë mund të anashkaloni shëndetin tuaj të përgjithshëm për shkak të punës ose aktiviteteve të tjera dhe nuk keni shumë kohë në dorë, kështu që nuk mund të qëndroni duke pritur.

Për më tepër, për shkak se qëllimi ynë është t’ju ndihmojmë, ju mund të organizoni një takim që do të vlerësohet shumë, kështu që jeni të sigurt që nuk do të humbisni kohën tuaj. Synimi do të ishte që ju të vazhdoni të shkoni te dentisti pavarësisht nëse jeni të zënë pasi shëndeti juaj është gjithmonë i pari.

Për më tepër, ne kemi një orar jashtëzakonisht fleksibël, duke ju lejuar të vini në çdo moment për një vizitë ose operacion.

Imazhi që ilustron implantet dentare të përballueshme në Shqipëri.

Kemi në dispozicion pajisjet më të avancuara dentare.

Ne i kushtojmë shumë rëndësi ofrimit të teknologjisë më të përditësuar në operacionet dentare në mënyrë që të mund të ekzekutojmë më shumë trajtime me cilësinë më të lartë të disponueshme në treg. Ne gjithashtu bëjmë një përpjekje për të kuptuar teknikat më të fundit, të tilla si impresionet dixhitale 3D dhe ortodoncia e padukshme.

Ekipi ynë mjekësor është duke u trajnuar vazhdimisht.

Arsyetimi ynë përqendrohet rreth realitetit që, ndërsa trajtimi standard është efektiv, ai gjithmonë mund të përmirësohet dhe mund të miratohen strategji të reja për të prodhuar rezultate më të mira në një mënyrë më të shpejtë dhe më efektive. Si rezultat, profesionistët në ambientet tona punojnë shumë për të qëndruar në krye të teknikave të reja në mënyrë që të ofrojnë rezultate më të mira për pacientët.

Zotëroni një biznes apo jeni anëtar i një grupi? Atëherë edhe ne jemi me ju.

Në City Dental Clinic ne kujdesemi për shëndetin tuaj oral dhe të stafit tuaj, kështu që jemi të gatshëm të marrim pjesë në konferenca, kontrata ose partneritete të tjera për të ofruar kontrolle periodike për ju dhe punonjësit tuaj.

Të gjithë kanë nevojë për shëndet të mirë oral. Si rezultat, ne premtojmë ndihmën tonë në çdo kohë për të shtuar vlerë shtesë për biznesin ose ndërmarrjen tuaj.

Ne kemi një përvojë të pasur në fushën e stomatologjisë.

Ne jemi të përfshirë në shëndetin oral të shqiptarëve dhe të huajve që vizitojnë klinikat tona për mbi 20 vjet. Që atëherë, ne kemi fituar vëmendjen kombëtare dhe kapacitetin për të ofruar trajtimin më të mirë, duke u zhvilluar pak nga pak çdo vit për të ofruar përsosmëri dhe përmbushje për këdo që kalon pranë dyerve tona, qofshin të moshuar, të rritur apo të porsalindur. Ju mund të pyesni njerëz në rajon dhe ata do t’ju thonë pa mëdyshje se nuk ka asnjë klinikë dentare superiore në Tiranë sesa City Dental Clinic.

Imazh që ilustron një dentist në Shqipëri duke i shpjeguar implantet dentare një pacienti.

Ne mendojmë se kostoja nuk duhet të jetë pengesë për ju.

Shëndeti i dhëmbëve tuaj nuk duhet të jetë me kosto. Neglizhenca e dhëmbëve tuaj dhe mungesa e trajtimit të kualifikuar mund të rezultojë në një skenar të pakëndshëm. Nga dhimbjet e muskujve deri te metabolizmi i dobët si pasojë e mospërtypjes me të njëjtën cilësi. Për më tepër, meqenëse do të dëshironim që ju të jeni në gjendje të paguani për shpenzimet tuaja siç duhet, ne ofrojmë një shumëllojshmëri opsionesh pagese, duke përfshirë financimin dhe forma të tjera interesi. Si rezultat, ju mund të vazhdoni të shihni dentistin tuaj pa u shqetësuar për të paguar për të gjithë trajtimin.

Ne ofrojmë kujdes për të gjitha specialitetet dentare.

Ne ofrojmë një sërë shërbimesh për klientët në klinikën tonë dentare, e cila është e pajisur me një sërë specialistësh. Stomatologjia gjithëpërfshirëse, për shembull, përfshin implantet, ortodoncinë, endodontikën, zbardhjen e dhëmbëve, stomatologjinë e fëmijëve dhe protetikën. Nga trajtimet më utilitare tek ato më dekorative dhe të vogla, në City Dental Clinic, ne i ofrojmë ato pa hezitim.

Imazh që ilustron implantet dentare më të mira në Shqipëri.

Ne ofrojmë një garanci për protezat tona dentare.

Operacionet ose ndryshimet e kryera në gojë janë shumë thelbësore dhe për këtë arsye nuk duhet të merren si të mirëqenë, ndaj ne përpiqemi të bëjmë një punë fantastike dhe madje të japim garanci me shkrim për të minimizuar vështirësitë e ardhshme.

Ne kemi çmime të arsyeshme.

Përveçse kemi shumë opsione pagese, ne kujdesemi edhe për portofolin tuaj dhe përpiqemi t’ju ofrojmë çmimet më të lira, në mënyrë që të mos ju kërkohet të kontrolloni çdo qindarkë për të na paguar. Ne ulim çmimet tona pa sakrifikuar cilësinë e materialeve ose mjeshtërinë tonë. Përsëri, ju jeni prioriteti ynë kryesor dhe ne jemi të përkushtuar t’ju ofrojmë shërbimin më të mirë të mundshëm.

Tabela Përmbledhëse