Sëmundja e mishrave të dhëmbëve: Këshilla për parandalimin dhe trajtimin

Keni mishra që dhembin, të fryrë ose të gjakosur? Kjo mund të jetë një simptomë e sëmundjes së hershme të mishrave të dhëmbëve, e njohur ndryshe si sëmundja periodontale, ose më shpesh, gingiviti. Megjithatë, nëse merrni masat e duhura paraprake dhe praktikoni higjienë të shëndetshme orale, mund të jeni në gjendje të ndaloni sëmundjen e mishrave të dhëmbëve para se ajo të fillojë.

Shpëlarja e përditshme duke përdorur një shpëlarës goje, larja e dhëmbëve të paktën dy herë në ditë dhe përdorimi i fillit dentar të paktën një herë në ditë zvogëlon pllakëzat për të ndihmuar në mbajtjen e mishrave të dhëmbëve të shëndetshëm. Planifikimi i kontrolleve rutinë gjashtëmujore dentare është gjithashtu një faktor kyç për të mbajtur gojën të pastër dhe të shëndetshme.

Sëmundjet e mishrave të dhëmbëve dhe inflamacioni

Çfarë është trajtimi i sëmundjes së mishrave të dhëmbëve?

Trajtimi i sëmundjes së mishrave të dhëmbëve përfshin një gamë të gjerë procesesh dentare. Këto procese ose procedura përdoren nga ofruesit e kujdesit shëndetësor për të ndihmuar në reduktimin e infeksionit në gojë dhe rindërtimin e indeve të dëmtuara të shkaktuara nga sëmundja periodontale ose e mishrave të dhëmbëve. Procedura të tilla kryhen nga periodontistët (specialistët e mishrave të dhëmbëve). Megjithatë, ka forma më të lehta të sëmundjes së mishrave të dhëmbëve që mund të menaxhohen lehtësisht nga dentistët e përgjithshëm.

Sëmundja e mishrave të dhëmbëve vjen si pasojë e krijimit të pllakëzave dhe gurëve në sipërfaqet e dhëmbëve. Reagimi i mishrave të dhëmbëve ndaj baktereve dhe këtyre irrituesve është skuqja, butësia dhe fryrja e tyre nga ana tjetër. Për më tepër, mishrat e dhëmbëve tuaj mund të rrjedhin lehtësisht gjak kur lani dhëmbët ose përdorni fill dentar.

Nuk ka kohë si tani për trajtimin e sëmundjeve të mishrave të dhëmbëve, sepse shanset për një shëndet oral afatgjatë janë më të larta. Në fazat shumë të hershme, gjatë të cilave sëmundja njihet si gingiviti, është e shërueshme. Megjithatë, në fazat e mëvonshme, kur merr emrin periodontitis, shkakton dëmtim të mishrave të dhëmbëve dhe kockës së poshtme. Kjo më pas do të çojë në boshllëqe ose xhepa periodontalë, rreth dhëmbëve, duke lënë hapësirë për infeksione të mëtejshme, dhëmbë të lirshëm, apo edhe humbje krejtësisht të dhëmbëve.

Trajtimi kirurgjikal i sëmundjes së mishrave të dhëmbëve në Shqipëri

Trajtimet jo-kirurgjikale kundrejt atyre kirurgjikale për sëmundjen e mishrave të dhëmbëve: Cilat janë opsionet e mia?

Sido që të jetë, trajtimi kirurgjik ose jokirurgjikal i sëmundjes së mishrave të dhëmbëve mbështetet në faktorë të shumtë, si:

 • Faza e sëmundjes së mishrave të dhëmbëve.
 • Shëndeti oral ekzistues.
 • Shëndeti i përgjithshëm ekzistues.
 • Aftësia për të ndjekur udhëzimet e higjienës orale pas trajtimit.

Ekziston një akses i hapur ndaj një numri të madh alternativash për trajtimin e sëmundjeve të mishrave të dhëmbëve kirurgjikale dhe jokirurgjikale. Për më tepër, periodontistë të shumtë ofrojnë stomatologji qetësuese si një zgjidhje për t’ju mbajtur të relaksuar gjatë gjithë trajtimit. Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth temës, bisedoni me një ofrues të kujdesit shëndetësor.

Trajtime jo kirurgjikale të sëmundjes së mishrave të dhëmbëve

Pacientët me sëmundje të mishrave të dhëmbëve në fazën e hershme, si periodontiti i lehtë ose gingiviti, mund të shohin lehtësisht avantazhet e trajtimeve jokirurgjikale. Terapitë jokirurgjikale për sëmundjet e mishrave të dhëmbëve përfshijnë:

Profilaksia dentare

Pjesë e pastrimeve rutinë dentare, ju e dini, atë që shumë njerëz e bëjnë me dentistin e tyre të paktën dy herë në vit. Gjatë gjithë kësaj procedure, një dentist largon pllakëzat dhe gurët nga sipërfaqet e dhëmbëve.

Me ndihmën e pastrimeve profesionale të dhëmbëve dhe higjenës së përmirësuar të gojës në shtëpi, njerëzit që kanë gingivit, faza e parë e sëmundjes së mishrave të dhëmbëve, shpesh mund ta shërojnë atë. Në varësi të situatës suaj, mund të keni nevojë për pastrime më të shpeshta me dentistin ose higjenistin tuaj për t’i bërë ballë baktereve të dëmshme.

Shkallëzimi dhe planifikimi i rrënjëve

Një pastrim i thellë i dhëmbëve, përkatësisht shkallëzimi dhe planifikimi i rrënjëve, arrin thellë në vijën e mishrave të dhëmbëve për të eliminuar pllakëzat dhe gurët në sipërfaqet e rrënjës. Përveç pastrimit të plotë të dhëmbëve, çdo njollë e ashpër e gjetur në rrënjët e dhëmbëve do të zbutet nga periodontisti ose higjenisti dentar. Një gjë e tillë do të parandalojë ribashkimin e baktereve dhe pllakëzave. Që të jeni rehat gjatë gjithë procedurës, periodontisti juaj do të administrojë anestezi lokale për të mpirë mishrat e dhëmbëve.

Terapia me antibiotikë për sëmundjet e mishrave të dhëmbëve

Terapia me antibiotikë

Antibiotikët mund të përdoren nga periodontisti juaj, qoftë si një alternativë e pavarur ose në kombinim me procedura të tjera. Disa nga antibiotikët më të zakonshëm të përdorur gjatë trajtimit të sëmundjes së mishrave të dhëmbëve përfshijnë klorheksidinën ose minociklinën HCI. Këto medikamente mund të vendosen në hapësirën midis mishrave të dhëmbëve dhe dhëmbëve, i njohur si xhepi periodontal.

Terapia periodontale me laser

Gjatë kësaj procedure, periodontisti përdor një lazer të vogël për të hequr qafe indin e sëmurë dhe për të eliminuar bakteret nën mishrat e dhëmbëve. Në disa raste, furnitorët sugjerojnë terapinë me lazer si një zgjidhje opsionale për kirurgjinë tradicionale të mishrave të dhëmbëve. Në kundërshtim me kirurgjinë e mishrave të dhëmbëve, terapia me lazer nuk kërkon prerje ose qepje.

Trajtime kirurgjikale të sëmundjes së mishrave të dhëmbëve

Njerëzit që vuajnë nga sëmundja periodontale e moderuar deri në të avancuar në përgjithësi kanë nevojë për ndërhyrje kirurgjikale. Disa nga trajtimet kirurgjikale për sëmundjen e mishrave të dhëmbëve përfshijnë:

Kirurgji për zvogëlimin e xhepit (operacioni me fletë)

Prerjet krijohen përgjatë vijës së mishrave të dhëmbëve nga periodontisti juaj gjatë kësaj procedure dhe më pas mishrat largohen përkohësisht nga dhëmbët. Kjo u jep atyre hyrje në rrënjët poshtë. Pas kësaj, grumbullimi i gurëve hiqet dhe sipërfaqet e rrënjëve pastrohen. Në raste të caktuara, zonat e kockave të dëmtuara mund të kenë nevojë për zbutje dhe riformësim, gjë që e bën më të vështirë për bakteret të fshihen dhe të rriten. Në fund të fundit, mishrat ripozicionohen dhe qepen në vend.

Transplanti i kockave

Për të rindërtuar rajonet që janë dëmtuar nga sëmundja e mishrave të dhëmbëve, një transplant kockor dentar përdor kockën tuaj, kockën sintetike ose kockën e dhuruar. Derisa trupi juaj të mund të rigjenerojë kockën e re, grafti do të shërbejë si një lloj skele që krijon hapësirë. Transplantimi i kockave kryhet shpesh nga periodontistët në kombinim me kirurgjinë e reduktimit (zvogëlimit) të xhepit.

Trajtimi kirurgjikal i sëmundjes së mishrave të dhëmbëve

Transplanti i mishrave të dhëmbëve

Ngjashëm me transplantin e kockave sepse përdor pjesë të trupit, të dhuruara ose sintetike për të rregulluar dëmtimin, transplanti i mishrave të dhëmbëve përdor inde për të trajtuar recesionin e mishrave të dhëmbëve, gjë që ndodh kur mishrat tërhiqen nga dhëmbët. Recesioni i mishrave të dhëmbëve është një shenjë shumë e zakonshme e sëmundjes periodontale.

Gjatë operacionit të transplantit të mishrave të dhëmbëve, transplanti i indeve vendoset në rajonet ku mishrat e dhëmbëve janë tërhequr dhe janë qepur në vend. Nëse përdoret indi juaj, transplanti do të merret nga qiellza e gojës.

Rigjenerimi i drejtuar i indeve

Sëmundja periodontale mund të jetë arsyeja pas boshllëqeve të formuara midis rrënjës së dhëmbit dhe kockës. Gjatë rigjenerimit të drejtuar të indeve, një membranë vendoset nga periodontisti juaj në zonën e dëmtuar për të mbajtur indin e mishrave të dhëmbëve të rritet aty ku duhet të jetë kocka. Kjo i lejon trupit tuaj të rigjenerojë kockën rreth dhëmbit, duke i dhënë kohë të mjaftueshme. Në shumë raste, periodontistët vendosin një transplant kockor përmes së njëjtës procedurë për të ndihmuar në këtë procedurë.

Këshilla për parandalimin e sëmundjeve të mishrave të dhëmbëve

Praktikoni Higjienën e Mirë Orale

Duhet të keni parasysh se një rast i rëndë i sëmundjes periodontale nuk është diçka me të cilën thjesht zgjoheni një mëngjes. Përparon me kalimin e kohës. Që do të thotë, higjiena e mirë orale mund të ndihmojë shumë në parandalimin e arritjes së një faze të pakthyeshme. Së pari, pllakëzat, shtresa ngjitëse e mikrobeve që me shumë gjasa e keni ndjerë në dhëmbët tuaj këtë mëngjes, krijohet me kalimin e kohës, përveçse nëse vazhdoni të lani dhëmbët dhe pastroni me fill dentar rregullisht. Më pas, pllakëzat do të përzihen me pjesën tjetër të mineraleve në dhëmbë dhe do të kthehen në gurë duke u forcuar, gjë që normalisht kërkon që pastrimi i dhëmbëve të zvogëlohet. Në rast se pllakëzat dhe gurët nuk eliminohen, ato do të shkaktojnë inflamacion dhe acarim në mishrat e dhëmbëve që më pas do të rezultojnë në sëmundje të mishrave të dhëmbëve.

Ju do të duhet të mbani një rutinë të shkëlqyer të higjienës orale dhe, nga ana tjetër, mishrat e dhëmbëve tuaj të shëndetshëm nëse i lani dhe pastroni dhëmbët me fill dentar dy herë në ditë, si dhe pastroni dhëmbët çdo gjashtë muaj te dentisti.

Higjiena e mirë orale për të parandaluar sëmundjet e mishrave të dhëmbëve

Konsumoni më shumë vitaminë C

Një nga arsyet kryesore pas sëmundjes së mishrave të dhëmbëve është mungesa e vitaminës C. Do të thotë, me fjalë të thjeshta, se ushqimi i pasur me vitaminë C si portokalli, luleshtrydhet, kivi, apo ndoshta edhe suplementet e vitaminës C mund të nxisin rezistencën ndaj sëmundjeve të mishrave të dhëmbëve. Megjithëse shumë prej jush mund të mos e dini, vitamina C ka veçori shëruese që mund të parandalojnë gjakderdhjen dhe ënjtjen e mishrave të dhëmbëve, të cilat janë shenja shumë të zakonshme të sëmundjes së mishrave të dhëmbëve.

Konsumoni një dietë të ekuilibruar

Jo vetëm që një dietë e ekuilibruar është mjaft e mirë për shëndetin e përgjithshëm, por gjithashtu mund të përmirësojë buzëqeshjen tuaj. Sigurohuni që të mbani larg pijet me sheqer dhe ushqimet që mund të bëhen shkaku i prishjes së dhëmbëve. Është një fakt i njohur përgjithësisht se bakteret ushqehen me karbohidrate dhe sheqer, dhe po ashtu edhe bakteret në pllakëza, dhe më pas liron acide që mund të shkaktojnë dëme në dhëmbët dhe mishrat e dhëmbëve. Përpara se të vendosni të vendosni diçka në karrocën tuaj ushqimore, kontrolloni informacionin ushqyes në paketim. Disa pije dhe ushqime që janë të paketuara dhe të titulluara për shëndetin mund të përmbajnë nivele të larta sheqeri.

Qëndroni të hidratuar

A e keni ditur se pështyma është një nga mbrojtjet më të mira natyrore që trupi ynë ka kundër pllakës dentare? Pasi të keni mbaruar me një vakt, trupi juaj do të prodhojë më shumë pështymë për të larë grimcat e ushqimit dhe pllakën. Për të mbajtur një buzëqeshje të shëndetshme, sigurohuni që të konsumoni shumë ujë gjatë ditës. Për më tepër, mbani mend se disa pije, duke përfshirë kafenë ose alkoolin, luajnë një rol në dehidratim dhe jo në hidratim.

Pacient qe ka kryer nje pastrim dhembesh tek dentisti

Programoni pastrimin e dhëmbëve

Nëpërmjet pastrimit të dhëmbëve, higjenisti ynë dentar do të ketë aftësinë për të hequr pllakëzat dhe gurëzat nga dhëmbët. Në një datë të mëvonshme, ata do të jenë në gjendje të kontrollojnë për ndonjë shenjë të sëmundjes së mishrave të dhëmbëve, kështu që ju do të mbani një buzëqeshje të shëndetshme.

Edhe nëse supozoni se jeni pjesë e atyre njerëzve që tashmë vuajnë nga sëmundja periodontale, dentistët tanë do t’ju ndihmojnë të trajtoni problemin tuaj. Shkallëzimi dhe planifikimi i rrënjëve mund të ndihmojnë në parandalimin e largimit të mishrave të dhëmbëve dhe kushteve shtesë të shëndetit oral. Duke qenë besnikë ndaj takimeve me dentistin çdo gjashtë muaj, ju mund të kontrolloni mishrat e dhëmbëve dhe të vendosni një plan trajtimi nëse dentistët tanë zbulojnë se keni sëmundje të mishrave të dhëmbëve.

Cilat janë përfitimet e mundshme të trajtimit të sëmundjes së mishrave të dhëmbëve?

Përfitimet e trajtimit për sëmundjen e mishrave të dhëmbëve e kapërcejnë çdo të keqe. Nëse nuk trajtohet, sëmundja e mishrave të dhëmbëve kalon nëpër rrugën e saj shkatërruese, duke rezultuar në një cikël infeksioni, humbje kockore dhe humbje graduale të dhëmbëve. Me trajtim të menjëhershëm, ju jeni në gjendje:

 • Për të fshirë bakteret që shkaktojnë sëmundje në gojën tuaj.
 • Për të parandaluar humbjen e kockave në nofullën tuaj.
 • Për të eliminuar erën e keqe të gojës ose halitozën.
 • Për të pasur mishrat e dhëmbëve më të shëndetshëm që nuk duken në asnjë formë të butë, të fryrë ose të skuqur.
 • Për të hequr rrezikun e goditjes në tru, sëmundjeve të zemrës dhe një sërë çështjesh të tjera mjekësore.

Sa i suksesshëm është trajtimi i sëmundjes së mishrave të dhëmbëve?

Shkalla e suksesit të trajtimit të sëmundjes periodontale është mjaft mbresëlënëse, duke pasur parasysh se mund të arrijë në 95% në disa raste. Ndryshimet bazohen në disa elementë, si lloji i procedurës së kryer dhe sa kujdeset një person për dhëmbët dhe mishrat pas trajtimit.

Trajtimi i sëmundjes së mishrave të dhëmbëve mund të ndryshojë perspektivën afatgjatë për dhëmbët e dëmtuar nga periodontiti. Në shumë raste, kjo lloj terapie mund të ruajë dhëmbët që ishin të dëshpëruar pa trajtim. Është thelbësore të pranohet se sëmundja e mishrave të dhëmbëve nuk mund të shërohet, por mund të menaxhohet, kështu që trajtimet fokusohen kryesisht në parandalimin dhe menaxhimin, në vend të shërimit.

Cilat janë rreziqet apo ndërlikimet e trajtimit të sëmundjes periodontale?

Rreziqet ose komplikimet e mundshme që lidhen me trajtimin e sëmundjes së mishrave të dhëmbëve përfshijnë:

 • Gjakderdhje.
 • Infeksion.
 • Dhimbje pas trajtimit.
 • Ndjeshmëri të dhëmbëve.
 • Recesion të mishrave të dhëmbëve.

Nëse shihni ndonjë nga këto komplikime që shfaqen, sigurohuni që të telefononi periodontistin tuaj. Ai ose ajo do të përshkruajë menjëherë medikamente ose do të rekomandojë terapi që do të ndihmojnë në lehtësimin e këtyre efekteve anësore.

rikuperimi nga trajtimi i mishrave të dhëmbëve

Sa kohë do të duhet për t’u shëruar nga trajtimi i sëmundjes së mishrave të dhëmbëve?

Periudha e rikuperimit nga trajtimi i sëmundjes së mishrave të dhëmbëve varet tërësisht nga lloji i trajtimit që keni marrë. Nëse thjesht i nënshtroheni shkallëzimit dhe planifikimit të rrënjëve, nuk ka nevojë të shqetësoheni pasi nuk ka nevojë për ndonjë ndërprerje. Nëse, nga ana tjetër, i nënshtroheni procedurave për një sëmundje periodontale më të avancuar, si transplantet e kockave, transplantet e mishrave të dhëmbëve ose operacionit të fletës, do t’ju duhen diku nga një deri në katër javë për t’u shëruar plotësisht.

Si duhet të kujdesem për dhëmbët dhe mishrat pas trajtimit të sëmundjes së mishrave të dhëmbëve?

Menjëherë pas trajtimit të sëmundjes së mishrave të dhëmbëve, periodontisti juaj do t’ju japë një listë të përpiluar të udhëzimeve të detajuara të kujdesit. Udhëzime të tilla mund të ndryshojnë përshtatjen me llojin e procedurës që keni bërë. Pyesni për çdo kujdes specifik pas trajtimit. Në përgjithësi, ju duhet të:

 • Ndiqni udhëzimet e periodontistit kur bëhet fjalë për marrjen e ilaçeve.
 • Kontaktoni periodontistin tuaj nëse vëreni ndonjë efekt anësor të pazakontë ose shqetësues, të tilla si gjakderdhja që thjesht nuk do të përfundojë ose dhimbje që nuk zhduket lehtë me mjekim.
 • Mbani zonën e trajtimit steril. Mënyra se si bëhet kjo do t’ju tregohet nga periodontisti pasi përputhet me situatën tuaj specifike.

Higjiena orale afatgjatë

Trajtimi i sëmundjes së mishrave të dhëmbëve ndihmon në reduktimin e pranisë së baktereve të dëmshme në gojë. Megjithatë, nëse nuk jeni praktikues i higjienës së mirë orale në shtëpi, bakteret mund të ripërtërihen gjithmonë, duke ju kthyer menjëherë në fazën fillestare. Për të parandaluar që kjo të ndodhë, ose për të minimizuar shanset për të, duhet të ndiqni tërësisht udhëzimet e individualizuara të periodontistit tuaj. Më poshtë janë disa udhëzime të përgjithshme:

 • Lani dhëmbët dy deri në tre herë në ditë, në mënyrë ideale pas çdo vakti, ndërsa ktheni furçën e dhëmbëve drejt vijës së mishrave të dhëmbëve. Kjo do të ndihmojë në fshirjen e baktereve të dëmshme që janë të fshehura midis dhëmbëve dhe mishrave të dhëmbëve.
 • Pastroni dhëmbët me fill dentar një herë në ditë. Nuk ka rëndësi nëse e bëni atë gjatë mëngjesit, ditës apo natës. Pastrimi me fill dentar është thelbësor në heqjen e pllakëzave, baktereve dhe gurëzave midis dhëmbëve tuaj.
 • Përdorni një gargarë antibakteriale dy herë në ditë. Sigurohuni që të zgjidhni një formulë që nuk përmban alkool në mënyrë që të mos ketë rrezik nga tharja e gojës, e njohur ndryshe si xerostomia.
 • Vizitoni dentistin ose higjenistin tuaj për pastrime të rregullta dentare. Prevalenca e këtyre vizitave vijuese ndryshon për të gjithë, në varësi të ashpërsisë së sëmundjes. Për shembull, disa pacientë mund të kenë nevojë vetëm për dy pastrime në vit, ndërsa të tjerë mund të kenë nevojë për katër.

A duhet të shkoni te dentisti apo mjeku për sëmundjen e mishrave të dhëmbëve?

Një specialist i mishrave të dhëmbëve, i njohur në fushën mjekësore si periodontist, është lloji i ofruesit që trajton sëmundjen periodontale. Ka disa raste, kur sëmundja nuk ka evoluar shumë, për të cilat kujdeset një dentist i përgjithshëm ose familjar. Nëse keni vështirësi në gjetjen e periodontistit të duhur, ose nuk po shqetësoheni fare për të kërkuar, mund të merrni një referim tek dentisti juaj.

përdorimi i shpëlarësit të gojës për parandalimin e sëmundjeve të mishrave të dhëmbëve

A ndihmon shpëlarja e gojës për shërimin e sëmundjes periodontale?

Larësi i gojës është një mjet efikas për parandalimin dhe trajtimin e sëmundjeve periodontale. Megjithatë, kini parasysh se shpëlarja e gojës nuk është një zëvendësim për pastrimin e dhëmbëve me fill denatr, larjen e dhëmbëve ose kontrollet e rregullta dentare. Sigurohuni që të zgjidhni një formulë antibakteriale që nuk përmban alkool – një që ka përbërës ose klorheksidin ose peroksid hidrogjeni. Këta elementë nxisin reduktimin e pllakëzave dhe gurëzave. Nëse nuk jeni të sigurt se për cilën markë ose formulë të kërkoni, gjithmonë mund të pyesni dentistin ose periodontistin tuaj.

A mund të përdor peroksid hidrogjeni për trajtimin e sëmundjes së mishrave të dhëmbëve?

Ju lutemi kini parasysh se edhe pse peroksidi i hidrogjenit ka aftësinë për të reduktuar pllakëzat dhe gurëzat në dhëmbë, ai në asnjë mënyrë nuk duhet të përdoret i paholluar, pasi mund të çojë në djegie të indit të mishrave të dhëmbëve. Nëse dëshironi, megjithatë, mund të përzieni një pjesë të peroksidit të hidrogjenit me tre pjesë ujë. Mbajenni në gojë këtë përzierje për gjashtëdhjetë sekonda, më pas pështyjeni. Një alternativë tjetër do të ishte blerja e një gargarë goje që tashmë përmban peroksid hidrogjeni.

A mund të kuroj sëmundjen e mishrave të dhëmbëve pa një dentist?

Fatkeqësisht, sëmundja e mishrave të dhëmbëve nuk është diçka që mund të kurohet. Megjithatë, me kujdesin e duhur është i kontrollueshëm. Duhet të theksohet, megjithatë, se ju nuk mund të kontrolloni sëmundjen e mishrave të dhëmbëve pa ndihmën e një dentisti ose periodontisti. Shkaku pas kësaj është fakti se bakteret depërtojnë shumë poshtë sipërfaqes së mishrave të dhëmbëve, vende ku larja dhe pastrimi me fill dentar kanë pak ose aspak shanse për t’u arritur.

Në skenarin më të mirë, higjiena e përpiktë orale mund të ngadalësojë procesin e shkatërrimit. Duke thënë këtë, trajtimi profesional është jetik për menaxhimin e duhur dhe shëndetin afatgjatë oral.

Rezervoni një takim sot

Stomatologët tanë të zyrës dentare të CDC-së janë tërësisht të përqendruar në ndihmën e pacientëve që të mbajnë buzëqeshjen e tyre të shëndetshme duke ofruar pastrime dhëmbësh dhe trajtime të tjera stomatologjike parandaluese. Telefononi City Dental Clinic në +355 68 510 7070, ose na kontaktoni online për të kërkuar një takim sot.

Tabela Përmbledhëse