Gjithçka rreth Implantologjisë së Ngarkimit të Menjëhershëm

CDC City Dental Clinic ofron shërbime profesionale implantologjike të ngarkimit të menjëhershëm në Tiranë, Shqipëri. Me një ekip dentistësh me përvojë, ju mund të rregulloni dhëmbët tuaj më shpejt se kurrë. Stomatologët tanë në Shqipëri mund të ofrojnë shërbime profesionale me çmimet më të mira të mundshme. Gjeni një dentist në Tiranë dhe merrni konsultën tuaj falas sot për procedurën më të mirë të implantologjisë.

Stomatologjia dihet të jetë një nga praktikat më të vjetra mjekësore në ekzistencë. Filloi në vitin 300 para Krishtit, kur dentistët egjiptianë ngulitën gurë të çmuar në dhëmbët e pacientëve si implante për të zëvendësuar dhëmbët e dëmtuar. Por kjo nuk ishte e gjitha, më shumë se stomatologji funksionale, ishte stomatologji kozmetike.

Gjatë historisë, stomatologjia është azhurnuar, duke iu përshtatur teknologjisë moderne. Përparimet shkencore në stomatologji, siç i njohim sot, dukeshin të paarritshme, por tani e dimë që nuk janë. Në ditët e sotme, nuk është e nevojshme të përfshihen gurë të çmuar, pasi ka implantime dhe proteza, në varietete të ndryshme, sipas nevojave specifike të pacientit.

Implantet dentare janë trajtime të besueshme për pacientët që kanë nevojë për implantime të pjesshme ose për pacientët me nofulla krejtësisht pa dhëmbë. Më parë, kur një pacienti kishte nevojë për një implant dentar, ai duhej të kalonte nëpër dy hapa kirurgjikalë, për të lejuar që implanti të zhytej dhe të dilte dhe për të siguruar osteointegrim të parashikueshëm. Por procedurat kirurgjikale kërkonin një periudhë më të gjatë shërimi dhe bartnin rrezikun që rezultati të mos ishte siç pritej.

Implantologjia e ngarkimit të menjëhershëm është një koncept që ka thjeshtuar jetën e pacientit kur ka nevojë për proteza dentare, pasi qëllimi i tij është vendosja e implanteve të përkohshme, duke përmirësuar kështu zonën estetikisht dhe duke i lejuar pacientit të mos përdorë një protezë të lëvizshme ndërsa kryhet restaurimi përfundimtar.

implantologjia me ngarkim te menjehershem

Çfarë është implantologjia e ngarkimit të menjëhershëm?

Kur flasim për implantologjinë e ngarkimit të menjëhershëm, ne i referohemi pozicionimit të një implanti dentar (i cili përbëhet nga një vidë që zëvendëson rrënjën e dhëmbit) dhe pastaj të drejtojmë pjesën dentare që do të jetë e përkohshme mbi të, në kohën e nxori copën natyrale (ose dhëmbin). E mira e kësaj teknike është se nuk ka nevojë të presësh një muaj që të jesh në gjendje të tregosh buzëqeshjen më të mirë, pasi gjithçka bëhet në të njëjtën ditë.

Por pas tre muajsh, pacienti do të duhet të shkojë përsëri tek dentisti, pasi që pas kësaj periudhe kohore, dentisti do të duhet të vendosë protezën që do të jetë ajo e fundit, domethënë protezë që do të ketë cilësinë më të mirë estetike .

Sepse implantologjia e ngarkimit të menjëhershëm është e mirë?

Implantologjia e ngarkimit të menjëhershëm është e mirë për pacientët që kanë nevojë për të, pasi ofron komoditetin e veshjes së protezës provizore vazhdimisht, pa nevojën e heqjes së saj dhe pa pasur nevojë të vishni proteza të lëvizshme, të cilat priren të jenë të pakëndshme për pacientin. Nga ana tjetër, ajo gjithashtu lejon që pacienti të përshtatet në mënyrë progresive me protezën që do të jetë përfundimtare.

Kjo i lejon pacientit të përmirësojë cilësinë e tij estetike dhe gjithashtu të përmirësojë përtypjen dhe të folurit. Jepu dhëmbëve një funksionalitet më të madh.

aa

Kërkesat për implantologjinë e ngarkimit të menjëhershëm.

Implantologjia e ngarkimit të menjëhershëm rekomandohet për të gjithë ata pacientë që vuajnë nga një humbje e pjesshme ose totale e pjesëve dentare ose kur një pacient ka një përkeqësim të dukshëm në ndonjë pjesë.

Për t’iu nënshtruar kësaj procedure, pacienti duhet të plotësojë kërkesat për të pasur një cilësi të mjaftueshme të kockave dhe kocka të shëndetshme për të vendosur implantin. Nëse pacienti nuk ka masën e nevojshme të kockave, implantologu do të kryejë një transplantim kockor para se të kryejë operacionin dhe më pas do të vlerësojë nëse është i qëndrueshëm për të kryer implantologji të ngarkimit të menjëhershëm. Pacienti gjithashtu duhet të mbajë gjendje të mirë të gingivës dhe t’i nënshtrohet mirëmbajtjes së duhur periodontale. Nuk rekomandohet për pacientët me sëmundje periodontale ose sëmundje kronike si diabeti.

Kur pacienti plotëson të gjitha këto kërkesa, ai do të jetë në gjendje t’i nënshtrohet trajtimit, i cili do të zhvillohet në vetëm një ditë, duke lejuar që dhëmbët e rinj të përkohshëm të integrohen në të njëjtën mënyrë si ato natyralë.

Rreziqet e implantologjisë së ngarkimit të menjëhershëm.

Oseointegrimi është procesi në të cilin implanti ngjitet në kockë dhe zgjat rreth 3 muaj. Një implant dështon nëse, gjatë kësaj kohe, nuk krijohet asnjë kockë e re dhe, përkundrazi, krijohet ind fijor që parandalon implantin të bashkohet plotësisht me kockën e nofullës.

Kjo është plotësisht fatale për pacientin, sepse nëse është kështu, implantologjia e ngarkimit të menjëhershëm nuk mund të kryhet. Ka disa shkaqe pse kjo ndodh, përfshirë këtu:

1. Kandidati ose pacienti nuk është i përshtatshëm:

Kjo do të thotë që kandidati ose pacienti që t’i nënshtrohet implantologjisë së ngarkimit të menjëhershëm nuk është i përshtatshëm për këtë lloj operacioni. Siç u shpjegua më sipër, për të qenë i përshtatshëm për implantologjinë e ngarkimit të menjëhershëm, pacienti duhet të plotësojë kërkesa specifike, të cilat përfshijnë cilësi të mirë të kockave dhe shëndetin periodontal. Nëse nuk është ky rast, implanti do të dështojë.

2. Mosrespektimi i udhëzimeve të mjekut:

Pas operacionit të implantit të ngarkimit të menjëhershëm, pacienti duhet të ndjekë një seri udhëzimesh post-operative, në mënyrë që funksioni i tij të jetë plotësisht i kënaqur. Meqenëse ka një përqindje shumë të madhe në rezultat, kjo do të varet tërësisht nga kujdesi postoperativ i pacientit.

Kujdesi pas operacionit kryhet si më poshtë: pacienti nuk do të jetë në gjendje të pështyjë ose shpëlarë gojën me ndonjë lloj produkti në 24 orët e para, pasi kjo ndikon në shërimin. Ftohja duhet të aplikohet edhe në zonë për të shmangur inflamacionin.

Pacienti mund të marrë analgjezikë për të shmangur dhimbjen. Pas 48 orësh, pacienti mund të përdorë shpëlarje klorheksidine 0.20% për një periudhë prej 7 deri në 15 ditë, siç rekomandohet nga mjeku, dhe gjithashtu duhet të përdorë një furçë dhëmbësh të butë.

Gjatë muajve në vijim, para vendosjes së implantit përfundimtar, pacienti duhet të shmangë mbajtjen e peshës dhe të shmangë çdo ushtrim fizik.

Nëse pacienti është diabetik, vëmendje e veçantë duhet t’i kushtohet higjienës orale, pasi ata zakonisht kanë probleme me shërimin ose shërimin e ngadaltë.

Shtë e nevojshme të zvogëlohet marrja e ushqimeve që shkaktojnë mbingarkesë në implantologjinë e ngarkimit të menjëhershëm, të tilla si mishi i fortë dhe arrat, derisa shërimi të përfundojë.

Pacientët duhet të ndalojnë pirjen e duhanit pas operacionit, pasi pirja e duhanit pengon shërimin e indeve. Po kështu, konsumi i alkoolit duhet të jetë i moderuar.

3. Sëmundjet orale dhe kronike:

Nëse pacientët kanë sëmundje orale, të tilla si periodontiti ose gingiviti, ata kanë më shumë mundësi të refuzojnë implantin. Dhe po kështu, nëse pacientët vuajnë nga sëmundje kronike, të tilla si diabeti, ata mund të humbin implantet e tyre, pasi pacientët me diabet kanë probleme me shërimin, gjë që parandalon protezën të ngjitet plotësisht dhe si duhet në kockën e nofullës. Prandaj, pacienti diabetik duhet të respektojë plotësisht të gjitha indikacionet e dhëna dhe të kërkuara nga mjeku.

ngarkim implanti te menjehershem

4. Shmangni marrjen e goditjeve:

Marrja e goditjeve në protezë, pasi të keni kryer operacionin e implantit me ngarkesë të menjëhershme, mund të jetë shumë i dëmshëm për pacientin, pasi kjo mund të parandalojë procesin e oteointegrimit (d.m.th. integrimi i implantit me kockën), duke shkaktuar kështu operacionin dhe pacienti nuk është më i përshtatshëm për vendosjen e implantit përfundimtar pasi të kenë kaluar muajt e kërkuar.

Karakteristikat e implantologjisë së ngarkimit të menjëhershëm.

Implantologjia e ngarkimit të menjëhershëm është projektuar në mënyrë që implantet të kenë porozitet në sipërfaqe, për të lehtësuar formimin e kockave më shpejt, dhe me sipërfaqe të strukturuara, për të rritur sipërfaqen. Implantologjia e ngarkimit të menjëhershëm përbëhet nga implantet e përkohshme, kështu që data e pritur për përdorimin e tyre është maksimumi gjashtë muaj. Përdorimi i implantologjisë së ngarkimit të menjëhershëm është më i shpeshtë në zonat orale ku ka një kompromis të lartë estetik ose kur të gjitha pjesët (ose dhëmbët) e një pacienti duhet të zëvendësohen plotësisht.

aaaa

Sa zgjat implantologjia e ngarkimit të menjëhershëm??

Protezat e ngarkimit të menjëhershëm janë bërë nga rrëshirë, kështu që koha e zgjatjes brenda zgavrës me gojë është maksimumi 6 muaj. Kjo është periudha e nevojshme që implanti të kryejë oseointegrimin e nevojshëm dhe që indet e buta të përshtaten me formën anatomike të pjesës së përkohshme dentare.

Gjatë 3 muajve në të cilët kërkohet implantologjia e ngarkimit të menjëhershëm, pacienti duhet të mbajë një komunikim të shkëlqyeshëm me mjekun dhe teknikun dentar, për të siguruar që dhëmbi përfundimtar të ketë karakteristikat e nevojshme. Po kështu, dentisti mund të përcaktojë pikat okluzale përkatëse dhe të modifikojë hapësirën e gingivës. E gjithë kjo i transmetohet teknikut dentar, i cili do të krijojë protezën që përshtatet me nevojat e pacientit.

Pse CDC "City Dental Clinic" është zgjidhja më e mirë?

Jo çdo dentist mund të fusë një implant, pasi implantologjia e ngarkimit të menjëhershëm duhet të kryhet nga implantologë të specializuar. Nëse operacioni nuk kryhet nga një dentist i specializuar, mund të ketë probleme të tilla si refuzimi ose komplikime shëndetësore. Të gjitha proceset e implantologjisë së ngarkimit të menjëhershëm janë të nevojshme për suksesin e operacionit.

Klinika Dentare CDC City është zgjidhja më e mirë kur bëhet fjalë për implantet e ngarkimit të menjëhershëm, sepse këtu mund të gjeni pajisjet më të mira dentare të cilësisë më të lartë. Ne kemi ekspertët më të mirë të implantologjisë dhe periodontologjisë që mund të gjeni, kështu që mos hezitoni dhe lini shëndetin tuaj të dhëmbëve në duart tona.

Si ekspertë të teknologjisë, Klinika Dentare CDC City do të gjejë për ju zgjidhjen më të mirë për të gjitha problemet tuaja dentare, me siklet sa më pak të mundshme, nga dora e stafit më të mirë dentar, me aftësitë dhe teknikat e nevojshme për të garantuar rezultatet më të mira, së shpejti. dhe afatgjate. Prandaj mos hezitoni dhe caktoni termin.

Në Klinikën Stomatologjike të Qytetit, ne po ju presim!

wwwwwww

Tabela Përmbledhëse