Pse të zgjidhni Shqipërinë në vend të Hungarisë për implantet dentare?

Shpesh vendet perëndimore përballen me probleme kur bëhet fjalë për çmimet për implantet dentare – ato janë jashtëzakonisht të larta. Kjo është arsyeja pse njerëzit nga ato vende vendosin të vizitojnë një dentist në vende të tjera më të lira si Shqipëria apo Hungaria. Studimet kanë treguar se pacientët mund të kursejnë pesëdhjetë deri në shtatëdhjetë për qind duke e bërë këtë. Shpresojmë sinqerisht që ky artikull t’ju ndihmojë të merrni të gjithë informacionin e duhur për të vendosur nëse duhet të vazhdoni me trajtimin dentar në Shqipëri dhe Hungari. Ne gjithashtu do t’ju ndihmojmë të kuptoni pse Shqipëria është më e mirë se Hungaria në kaq shumë nivele.

dentisti me i mire ne Shqiperi

Çfarë është turizmi dentar?

Turizmi dentar është përgjithësisht një term mjaft i fundit, por përveç emrit, vetë veprimi nuk është i panjohur. Ajo daton që nga koha romake kur njerëzit udhëtonin jashtë vendit për të marrë trajtime më të mira mjekësore. Ky është edhe turizmi dentar – praktika e thjeshtë e udhëtimit në vendet e afërta ose të afërta për të marrë kujdesin dhe trajtimin e duhur dentar. Itinerari është bërë veçanërisht i popullarizuar për njerëzit nga Mbretëria e Bashkuar ose Italia. E gjitha kjo falë cilësisë së lartë dhe trajtimit dentar relativisht ekonomik të disponueshëm në vende të tilla si Shqipëria, Turqia, Moldavia dhe Hungaria.

Turizmi dentar në Shqipëri

Edhe pse është shumë sfiduese të dihet me siguri se sa turistë udhëtojnë në Shqipëri ose Hungari për trajtim dentar, studiuesit mendojnë se numri i përafërt është 80 deri në 100 mijë pacientë në vit, ku shumica e pacientëve janë nga Mbretëria e Bashkuar dhe Italia, dhe gjysma e tyre. duke u nisur drejt Shqipërisë për trajtimin e tyre. Protezat dhe implantet janë arsyeja numër një pse pacientët zgjedhin të fluturojnë jashtë shtetit për trajtime dentare.

klinika dentare me e mire ne Shqiperi

Pse të merrni trajtim dentar në Shqipëri dhe jo në Hungari

Më poshtë janë arsyet kryesore pse pacientët preferojnë të udhëtojnë në Shqipëri dhe jo në Hungari:

 • Çmimet: Arsyeja kryesore që njerëzit zgjedhin Shqipërinë është pikërisht kjo- se mund të kursejnë para duke i krahasuar me trajtimet në vendin e tyre. Kjo është veçanërisht e vërtetë për implantet dentare që kanë një çmim prej mijëra dollarësh në vende të tilla si Italia apo Britania e Madhe.
 • Trajnimi dhe kualifikimet: Stomatologët në Shqipëri kanë përvojë dhe kualifikime të gjera. Ata i nënshtrohen trajnimeve të vazhdueshme duke ndjekur standardet evropiane të stomatologjisë dhe avancimet më të fundit.
 • Pajisjet më të fundit: Përsa i përket pajisjeve, duhet të dini se edhe stomatologët në Shqipëri ndjekin të njëjtin rregull për sa i përket përparimeve më të fundit. Një klinikë dentare investon vazhdimisht në përparimet dhe inovacionet teknologjike për t’i bërë procedurat më efektive, të lehta dhe komode.
 • Shpejtësia e trajtimit: Në vendin tuaj koha e pritjes është jashtëzakonisht e gjatë. Pra, kjo është arsyeja pse pacientët zgjedhin Shqipërinë, sepse ju mund të merrni trajtimin që do të prisnit me muaj në vetëm disa ditë.
 • Objekte të shkëlqyera: Kujdesi ndaj klientit është parësor për klinikat në Shqipëri. Ata i kushtojnë vëmendje pacientëve që ndihen rehat dhe në shtëpi gjatë qëndrimit të tyre, duke e bërë përvojën në këtë mënyrë të këndshme dhe të lehtë.
 • Vendndodhja: Ka një theks të madh në kohën e fluturimit. Vendi më i largët nga Shqipëria është vetëm 3 orë larg me avion. Plus fakti që konsultat mund të bëhen brenda një dite, ose disa klinika e bëjnë edhe më të lehtë duke kryer konsulta telefonike.
 • Vizitë: Nëse jeni duke udhëtuar gjatë për implantet tuaja dentare, mund të zgjidhni një vend që ju ofron pushime falas dhe Shqipëria është zgjedhja e saj. Do t’ju pëlqejnë pamjet në Shqipëri, lumenjtë, liqenet, malet dhe plazhet me rërë. Jo vetëm kaq, por ka edhe një histori dhe kulturë të pasur.
 • Paketat: Shumica e klinikave në Shqipëri ju ofrojnë paketa udhëtimi dhe trajtimi dentar individual ose në çift. Ato përfshijnë transportin (marrja dhe zbritja në aeroport) dhe akomodimi. Kështu që ju mund të investoni pjesën tjetër të parave për të parë vendin dhe për t’u argëtuar.
 • Shumëgjuhësh: Stafi i shumicës së klinikave dentare shqiptare flet më shumë se një gjuhë, duke e bërë më të lehtë për ju të shprehni çdo problem, pyetje ose kërkesë që mund të keni. Ata flasin anglisht, italisht, frëngjisht, gjermanisht, spanjisht dhe ndonjëherë edhe greqisht.

trajtimet më të mira dentare në Shqipëri

Pse çmimet e dentistëve shqiptarë janë më të lira?

Supozimet se çmimet më të ulëta lidhen me standardet më të ulëta të kujdesit dhe pajisjet e vjetruara nuk janë të vërteta kur flasim për Shqipërinë. Nëse ka ndonjë gjë, është krejtësisht e kundërta. Trajtimet dentare në Shqipëri janë të një standardi shumë të lartë. Shumica e klinikave, nëse jo të gjitha, kanë lloje të teknologjisë së fundit të pajisjeve dhe ofrojnë një përvojë klienti që vendet e Evropës Perëndimore mund të ëndërrojnë vetëm.

Arsyet pse çmimet janë kaq të lira në Shqipëri janë dy. Së pari, regjimi i ulët i taksave dhe së dyti, pagat e ulëta. Në të dyja rastet, dentistët dhe klinikat mund të marrin me qira zyra dhe hapësira të tjera për më pak, dhe të fokusohen më shumë në blerjen e pajisjeve me cilësi të lartë dhe më shumë përparime.

implantet dentare me te mira ne Shqiperi

Nga ana tjetër, vetë turizmi dentar ka ndihmuar në mbajtjen e çmimeve të ulëta dhe standardeve të larta. Lulëzimi i ka bërë klinikat të konkurrojnë vazhdimisht me njëra-tjetrën në mënyrë që ato të ofrojnë shërbimin më cilësor në dispozicion.

Ndërkohë që vlen të përmendet se jo të gjitha klinikat dentare në Shqipëri investojnë në teknologji, trajnime dhe lehtësira, prandaj është e domosdoshme të jeni të kujdesshëm kur bëni zgjedhjen tuaj dhe të mos përdorni opsionin më të lirë, por të lexoni komente, të bëni pyetje dhe të konsultoheni me një shumë dentistë për të parë nëse dikush po përpiqet të shesë ose gënjen – kështu që ju mund të zgjidhni opsionin e duhur – një klinikë që ofron saktësisht trajtimin dentar që ju nevojitet dhe dëshironi.

Procedura e implantit

E gjithë procedura për implantet dentare kërkon tre deri në katër vizita te dentisti për disa muaj. Faza e parë përfshin implantimin e implantit në kockën e nofullës dhe qepjen e indit të mishit të dhëmbëve mbi vend. Pas kësaj, procesi i vendosjes dhe shkrirjes së implantit me kockën zgjat nga katër deri në gjashtë muaj. Gjatë takimit të radhës, vendoset abutmenti dhe vendoset një kurorë e përkohshme për ta mbuluar atë. Dy deri në tre javë më vonë, mbresat dentare merren në mënyrë që kurora ose ura e implantit të mund të vendoset siç duhet. Prodhimi zakonisht zgjat disa ditë, ditë gjatë të cilave ju mund të ktheheni në shtëpi ose të shijoni pushimet tuaja të shkurtra.

implantet dentare me te volitshme ne Shqiperi

Konkluzioni

Arsyet e mësipërme janë të mjaftueshme për të treguar pse njerëzit zgjedhin vazhdimisht të marrin trajtim mjekësor jashtë vendit të tyre dhe pse zgjedhin Shqipërinë mbi çdo zgjedhje tjetër. Shqipëria është një vend i konsoliduar mirë me një reputacion të lartë kur bëhet fjalë për turizmin dentar dhe implantet orale dhe ofron kursime shumë të konsiderueshme në kosto kur krahasohet me vendet e Evropës Perëndimore. Thënë kështu, ka ende disa gjëra që duhet të keni parasysh përpara se të vendosni nëse turizmi dentar në Shqipëri është i duhuri për ju apo jo, si p.sh.:

 • Gjeni një klinikë dentare të njohur
 • Llogaritni koston e udhëtimit tuaj
 • Krahasoni kostot e trajtimit midis Shqipërisë dhe vendit tuaj
 • Kontrolloni pritshmëritë tuaja. Mos i lini të jenë të larta, por as të jenë të ulëta
 • Kuptoni planin e trajtimit
 • Planifikoni gjithashtu kujdesin e mëvonshëm dhe jini të vetëdijshëm për komplikimet

Tabela Përmbledhëse