Implantet dentare në Shqipëri vs Bullgari

Nëse po mendoni të kryeni një implant dentar në Shqipëri ose Bullgari, këto këshilla për turizmin dentar do t’ju ndihmojnë të zgjidhni klinikën e duhur dentare në Shqipëri ose Bullgari me dentistët dhe trajtimet më të mira, si dhe t’ju tregojë pse duhet të zgjidhni Shqipërinë.  Stomatologjia e implanteve është një biznes i komplikuar që kërkon një sasi të konsiderueshme njohurish dhe aftësish nga ana e dentistit. Sa më shumë dukuri të ketë trajtuar dentisti, aq më i ditur është ai. Pavarësisht nëse rasti duket të jetë i njëjtë, si në mjekësi ashtu edhe në stomatologji, çdo rast është unik dhe kërkon një grup teknikash unike. 

Foto që ilustron implantet dentare në Shqipëri

Gjithmonë do të ketë një pyetje pa përgjigje, pavarësisht se sa situata vlerëson dentisti përpara operacionit të implantit. Megjithatë, pasi të ketë filluar operacioni, çdo rrezik që mund të lindë gjatë trajtimit mund të zhduket plotësisht me përvojë dhe ekspertizë dhe operacioni mund të kryhet suksesshëm. Në Shqipëri, mësimi vazhdon pas mbarimit të kolegjit. Dentistët marrin pjesë në seminare dhe konferenca për të marrë njohuri rreth implanteve. Nuk ka asnjë vlerësim apo kërkesë për të vlerësuar njohuritë dhe aftësitë e dentistit në implantim. 

Megjithatë, ekspertët e implanteve dhe dentistët që implantojnë më shumë se 900 implante çdo vit janë shumë të aftë. Dentistët konsultohen me specialistë më të sprovuar në lidhje me situatat dhe marrin këshilla për çështje të ndërlikuara ku nuk janë të sigurt. Një perceptim i kompetencës dhe unitetit nuk mjafton për stomatologjinë në Shqipëri. Shumica e dentistëve zhvillojnë kontakte me specialistët në universitete pasi të kenë përfunduar trajnimin e tyre.

Foto qe ilustron nje dentist ne Shqiperi duke punuar me nje pacient te huaj

Si e gjeni dentistin më të mirë në Shqipëri?

Qendra dentare duhet të ketë pajisjet e duhura për të kryer punën. Kjo përfshin CT dhe stomatologjinë dixhitale, të cilat janë të mira në zbulimin e problemeve dhe rregullimin e tyre. Dentisti duhet të jetë në gjendje ta përdorë mirë këtë pajisje dhe softuer në mënyrë që t’ju japë kujdesin më të mirë të mundshëm. Qendra dentare ka nevojë për pajisje speciale për të bërë trajtime implantare, si dhe aftësi të veçanta kur bëhet fjalë për kirurgji për njerëzit me probleme të sinusit ose çështje të tjera komplekse mjekësore.

Kur shikoni komentet e Google, mund të shihni se sa njerëz janë trajtuar në këtë qendër dentare dhe sa prej tyre i kanë dhënë vlerësime të mira. Mos u mashtroni nga reklamat. Mund të duken bindëse, por jo gjithmonë janë të vërteta. Pasi kërkuam, gjetëm një vend që mund t’u përgjigjet të gjitha pyetjeve tuaja: Shqipërinë. Pyesni dentistin tuaj pyetjet që keni pasur në mendje kur të jeni të sigurt se keni gjetur dentistin e duhur. Ata do të jenë të lumtur t’ju ndihmojnë!

Prej shumë vitesh, qendra cilësore dentare dhe stomatologë në mbarë botën, përfshirë edhe Shqipërinë, kanë përdorur të njëjtat marka implantesh. Gjithashtu, ata nuk kanë frikë të zbulojnë markat e tyre për të demonstruar cilësinë e produkteve që përdorin.

Foto që ilustron implantet dentare me kosto efektive në Shqipëri

Cila është procedura e vendosjes së implanteve dentare në Shqipëri?

Të gjitha trajtimet e lidhura me implantin kërkojnë një vizitë të dytë. Vizita e parë është për vendosjen e implantit dhe tjetra është për kujdesin e protezës implantare. Dhe megjithëse dhëmbët e përkohshëm përdoren gjatë vizitës fillestare, ata në të vërtetë nuk janë zgjidhje afatgjata. Dhëmbët e përhershëm duhet të zëvendësohen në fund të fazës së shërimit. Edhe nëse merrni trajtim në SHBA ose MB, duhet t’i ktheheni implanteve në fund të procesit të shërimit. Nëse dëshironi të rregulloni dhëmbët në Shqipëri, kujdesi për implantet me gojë të plotë është një alternativë e shkëlqyer. Nëse i ndajmë fazat në dy seanca të vendosjes së implantit në Shqipëri:

1: Ndalesa e parë në Shqipëri për inspektim dhe vendosje implanti

Në Shqipëri, një shërbim VIP do t’ju marrë nga aeroporti dhe do t’ju transferojë në hotel. Më pas, i njëjti shërbim VIP do t’ju marrë nga hoteli dhe do t’ju transferojë në klinikën dentare për konsultën e parë. Në orën e caktuar të takimit, një anëtar i ekipit do t’ju përshëndesë dhe do të hapë regjistrimin tuaj. Pasi të merret tomografia 3D dentare, një dentist do të fillojë t’ju ekzaminojë. Në këtë pikë, do të bëhet një ekzaminim i plotë për të përcaktuar kërkesat tuaja dhe dentisti do të dëgjojë dëshirat tuaja. Për përcaktimin e trajtimit implantar do të ketë një program stimulimi tomografik.

Gjatë trajtimit tuaj, është planifikuar vëzhgimi i parë. Takimet tuaja janë caktuar në përputhje me këtë plan. Ju mund të filloni trajtimin e implantit në të njëjtën ditë nëse dentisti vëren një mangësi të vetme ose edhe mangësi të shumta dhëmbësh. Në rastet kur ka nevojë për nxjerrjen e dhëmbit, kjo nxjerrje dhe implanti do të kryhen në të njëjtën ditë, duke ndjekur protokollin e menjëhershëm të implantit. Nëse kocka është e përshtatshme dhe protokolli njëditor i stomatologjisë e lejon, kurorat do të përgatiten në të njëjtën ditë, duke përdorur ngarkim të menjëhershëm.

Kur kërkohet një implant me gojë të plotë, duhet të përgatiten dhëmbë të përkohshëm. Si rrjedhim, në këtë protokoll trajtimi, fillon puna përgatitore për protezat që do të përdoren gjatë periudhës së ndërmjetme. Sigurisht, do t’ju kushtohet vëmendje.

Foto që ilustron implantet dentare më të mira në Shqipëri për zëvendësimin e dhëmbëve

Protezat tuaja do të jenë gati për 4 ditë. Në ditën e katërt, nëse është e nevojshme, bëhen nxjerrja dhe ekzaminimi i përshtatjes së protezave. Në këtë moment fillon vendosja e implantit. Brenda 48 orëve pas operacionit të implantit, bëhet matja e protezave për herë të dytë. Për këtë hap duhen vetëm 15 minuta. Në disa raste, procedura nuk përfshin kirurgji të avancuar.

Katër implante dentare mund të vendosen në rreth një orë. Në Shqipëri, procedurat e vendosjes së implantit me gojë të plotë zgjasin rreth 1.5–2 orë. Ndonjëherë, kur operacionet elektive shumë të zhvilluara si shartimi dhe ngritja e sinuseve konsiderohen të nevojshme, procedura mund të zgjasë deri në një orë. Gjatë procesit, përdoret anestezi lokale. Nëse pacienti ka frikë nga profesionistët e dhëmbëve, procedurat mund të kryhen nën anestezi të përgjithshme.

Faza e parë e trajtimit për implantet dentare është kirurgjia e implantit dhe vendosja e implantit në kockën e nofullës. Për shkak se nyjet e implantit përdoren në suturat superabsorbuese në Shqipëri, nuk do të ketë nevojë për një takim për heqjen e qepjeve.

Foto që ilustron ilaçe me recetë pas implanteve dentare në Shqipëri

Pas procedurës, do t’ju jepen antibiotikë për të marrë. Ju gjithashtu do t’ju jepet një injeksion qetësues. Për t’i bërë gjërat edhe më të lehta, në shumicën e klinikave shqiptare, një anëtar i stafit ju viziton në hotelin tuaj çdo 8 orë për të bërë një injeksion qetësues. Ju mund të merrni deri në katër injeksione, afërsisht. Këto injeksione do të ndihmojnë në zvogëlimin e problemeve të ënjtjes dhe dhimbjes pas operacionit. Sigurohuni që do të përjetoni vetëm shqetësime të vogla.

Cili është qëllimi i këtyre injeksioneve? E njëjta procedurë e implantit dentar u krye në mijëra pacientë. Klinikat në Shqipëri synojnë t’ju ofrojnë të njëjtin nivel rehati që kanë përjetuar pacientët e mëparshëm.

Më pas do të fillojë periudha e rikuperimit deri në kthimin tuaj të planifikuar në Shqipëri. Kohët e parashikuara të pritjes:

  • Implantet e nofullës së poshtme kërkojnë të paktën dy muaj.
  • Implantet e nofullës së sipërme kërkojnë të paktën tre muaj.
  • Nëse përdoret një transplant kockor, koha për secilën nofull do të zgjatet me një muaj.
  • Nofulla e sipërme do të paktën 5 muaj nëse kryhet ngritja e sinusit.

Foto që ilustron implantet dentare me cilësi të lartë në Shqipëri

2: Udhëtimi i dytë në Shqipëri: dhëmbë zëvendësues të përhershëm

Pasi të përfundojë ngjitja e implanteve në kockë, ju jeni gati të merrni dhëmbë të rinj në Shqipëri.

Dita e parë i dedikohet përzgjedhjes së ngushtë të abutmentit. Implantet Straumann kërkojnë abutmente të veçanta me bazë Vario. Artikujt e mbrojtur me patentë të Straumann-it kanë veti jashtëzakonisht të larta dhe unike. Për të gjitha implantet e tjera, do të preferoheshin mbështetëset e protezave të sipërme me vidë. Implantet e vetme dentare janë një procedurë e shpejtë. Një pajisje CAD/CAM përdoret për të kryer një skanim intra-oral si pjesë e një protokolli stomatologjik ditor. Kurorat krijohen duke përdorur një skedar dixhital. Në 20 minuta, kurora juaj do të jetë gati. Nuk ka gjë të tillë si një fazë laboratorike që është e nevojshme. Nuk do të ketë të pavlefshme dhe të pazbatueshme deri në datën e dytë.

Kornizat e bukura të porcelanit të Straumann-it mund të përdoren për të prodhuar estetikë superiore dhe kurora të qëndrueshme. Forma shumë më e barabartë me dhëmbin fitohet duke përdorur një efekt ombrellë që ka konceptin më të ngjashëm me dhëmbin. Në kurorat dhe urat me implante të shumta, skanimi dixhital dërgohet në laborator. Urat tuaja do të jenë gati për tre ditë.

Në Shqipëri, sistemet hibride dhe urat për rastet e implanteve me gojë të plotë përgatiten për rreth 5 ditë. Do të keni mjaft kohë për të shijuar një pushim relaksues në Shqipëri deri në vizitën tuaj të dytë pas vizitës së parë. Shqipëria, me brigjet e saj dhe vendet historike, është ndër destinacionet më ekzotike në Ballkan.

Në takimin tuaj të dytë, do të vendoset proteza juaj. Gjatë këtij takimi shqyrtohet edhe harmonia dhe kontaktet e dhëmbëve. Pasi dhëmbët e rinj i bashkohen imitimeve, trajtimi mund të quhet i plotë dhe i përfunduar. Një kontroll përfundimtar kryhet ditën tjetër. Në takimin tuaj të kthimit në Shqipëri, klinikat punojnë me shumë zell dhe vëmendje për të siguruar që të keni dhëmbë të rinj dhe një buzëqeshje të mrekullueshme.

Foto që ilustron implantet dentare më të mira në Shqipëri për zëvendësimin e dhëmbëve që mungojnë

Kriteret shqiptare të suksesit të trajtimit të implantit dentar

Pas zbatimit të implantit në çdo vend, zbatohen kriteret e poshtëpërmendura. Megjithatë, duke monitoruar këto shenja, ju mund të gjurmoni kryerjen e punës suaj dentare.

1: Në ditën e tretë, dhimbja dhe ënjtja reduktohen ndjeshëm.

Pas procedurës së implantimit, do t’ju jepen antibiotikë dhe qetësues kundër dhimbjeve. Antibiotikët do të përshkruhen për të paktën katër ditë. Për të trajtuar dhimbjen dhe ënjtjen pas procedurës, shumica e dentistëve këshillojnë përdorimin e një gjilpëre për lehtësimin e dhimbjes. Nëse nuk kryhen procedura shtesë kirurgjikale, pothuajse nuk do të ketë ënjtje.

Nëse keni dhimbje më të madhe pas operacionit të implantit, kontaktoni dentistin tuaj shqiptar. Ky mund të jetë një tregues i një ngjarjeje të panjohur. Zbulimi i hershëm është kritik.

2: Nuk ka shenja infeksioni.

Rreziku i infektimit pas operacionit të implantit është jashtëzakonisht i ulët nëse mishrat e dhëmbëve janë plotësisht të mbyllur dhe ka vëllim të mjaftueshëm kockor.

Që implanti të jetë mjaftueshëm i qëndrueshëm, të gjitha sipërfaqet e implantit duhet të jenë të veshura me të paktën 1 mm kockë.

Pas operacionit të implantit, nuk duhet të ketë asnjë shtresë të hapur kirurgjikale në mishrat e dhëmbëve. Mishrat janë një lloj indi që shërohet me shpejtësi. Megjithatë, ekziston mundësia e infeksionit nëse ka një hyrje në mishrat e dhëmbëve.

Infeksionet pas vendosjes së implantit në një vizitë të kthimit në Shqipëri

  • Çështjet e higjienës orale
  • Shumë kontakt në kurorën e implantit
  • Ngjitësi nga kurorat e fiksuara të dhëmbëve depërton në sipërfaqen e implantit.
  • Parregullsi konturore në nivelin e mishit të dhëmbëve të implantit

Njoftoni menjëherë klinikën dentare në Shqipëri nëse vëreni se diçka nuk shkon.

Foto që ilustron implantet dentare all-on-4 në Shqipëri me çmime të përballueshme

3: Nuk ka mpirje në nofull.

Mund të ndodhë mpirje, veçanërisht brenda një jave nga vendosja e implantit në rajonin e dhëmbit molar të nofullës së poshtme. Rreziku është shumë i reduktuar sepse struktura e kockave mund të mbikëqyret në simulim kur përdoret tomografia dentare. Gjithashtu nuk ka rrezik sepse implanti zgjidhet në bazë të kockës.

Në raste shumë më të komplikuara, rreziku mund të reduktohet duke përdorur udhëzime kirurgjikale.

Foto që ilustron përshtatjen e duhur të implanteve dentare në Shqipëri

4: Implanti duhet të fiksohet brenda kockës.

Implanti duhet të fiksohet në kockë gjatë vizitës suaj të parë në Shqipëri. Kombinimi me kockën nuk fillon në 28 ditët e para. Pas ditës së 28-të, fillon osteointegrimi.

Kur implanti vendoset në vizitën e parë në Shqipëri, implanti brenda kockës duhet të rregullohet. Në 28 ditët e para, implanti nuk fillon asseointegrimin në kockë. Pas ditës së 28-të, kombinimi fillon me kockën. Pajisjet mund të përdoren për të vlerësuar stabilitetin e implantit në kockë. Metoda e përdorur për të matur rezistencën është protokolli i ngarkimit të menjëhershëm.

Duhet të ketë të paktën 1 mm kockë rreth implantit. Është gjithashtu e rëndësishme të mbani kockat të qëndrueshme në fenotipin e butë. Duhet të ketë të paktën 1.5 mm hapësirë ​​midis implantit dhe dhëmbëve ngjitur. Dy implante duhet të ndahen me të paktën 2 mm. Përndryshe, kocka përreth implantit nuk do të ushqehet siç duhet, duke rezultuar në humbjen e implantit me kalimin e kohës.

Nëse kocka nuk është e osseointegruar në mënyrë të kënaqshme gjatë takimit të dytë, mund të kërkohet kohë shtesë. Një vendosje pak më e hershme e kurorës në implant mund të rezultojë në resorbimin e kockës. Zgjidhni vetëm dentistë të aftë dhe me njohuri në Shqipëri për implantet dentare.

5: Pajtueshmëria e kurorës, urës dhe protezave

Rreshtimi i kurorave dhe dhëmbëve që duhet të fiksohen në majë të implantit është kritik. Përveçse në rastet kur sigurohet vulosje, do të ketë dështime afatgjata. Përtej kësaj, mbështetësit e sipërm të implantit duhet të vidhosen plotësisht në implant. Gjithashtu, dhëmbët e rinj duhet të mbivendosen me njëri-tjetrin. Nuk ka vend për lartësinë e dhëmbëve. Gjatë përputhjes, dhëmbët e rinj duhet të vijnë në kontakt edhe me dhëmbët në mjekrën kundërshtare. Që kjo të arrihet, dentisti juaj shqiptar duhet t’i përshtatë saktësisht protezat dhe kurorat. Për kontroll të mëtejshëm, kërkohet një ditë pas dorëzimit të protetikës. Kjo siguron efektivitetin e kujdesit të duhur si për ju ashtu edhe për dentistin.

 

Tabela Përmbledhëse