Është më mirë të konsultoheni me një dentist në Shqipëri apo Moldavi? Rishikim 2023

Pa dyshim, Evropa Lindore është bërë destinacioni kryesor për turizmin mjekësor. Për të marrë vendimin e duhur dhe për të zgjedhur një dentist që plotëson nevojat tuaja, duhet të merren parasysh shumë faktorë. Zgjedhja e dentistit ose ofruesit të duhur të kujdesit dentar do të bëjë dallimin midis mbajtjes së dhëmbëve dhe mishrave të dhëmbëve të shëndetshëm ose jo. Më poshtë do t’ju paraqesim disa nga këshillat më të mira që duhen marrë parasysh kur zgjidhni një dentist. Dhe ne do t’ju tregojmë se cili shtet ju ofron shërbimet më të besueshme, dentistët në Shqipëri apo Moldavi.

dentisti me i mire ne Shqiperi

Si mund ta di nëse dentisti im është i besueshëm?

Hapi i parë për të përcaktuar nëse dentisti juaj i plotëson nevojat tuaja fillon me një ekzaminim gjithëpërfshirës oral. Gjatë këtij ekzaminimi do të merret një grup i plotë i rrezeve X dhe çdo dhëmb duhet të shikohet. Kur bëhet një radiografi panoramike, dentisti mund të vlerësojë gjithashtu ndryshimet e kockave të nofullës. Bëhet gjithashtu një ekzaminim i kancerit oral, ai që kontrollon faqet, buzët, gjuhën dhe tërë gojën. Më pas, çdo dhëmb ekzaminohet në detaje. Bëhet edhe ekzaminimi i mishrave të dhëmbëve dhe nëse është e nevojshme, mënyra e bashkimit të dhëmbëve. Çdo gjë më pak se kjo është një dështim. Dhe mund t’ju themi se këto hapa ndiqen nga dentistët në Shqipëri dhe Moldavi.

A është dentisti juaj një dëgjues kompetent?

Të qenit një dëgjues i aftë është një domosdoshmëri për çdo profesionist të kujdesit mjekësor, aq më tepër për dentistët. Dentisti juaj duhet t’i kushtojë vëmendje çdo pyetjeje që mund të keni, kërkesave, shqetësimeve ose nevojave. Një dentist kompetent do të kryejë një ekzaminim të detajuar, siç u përmend më parë, përpara se të trajtojë çdo kusht dhe t’ju ofrojë një sërë zgjidhjesh. Stomatologët në Shqipëri dhe Moldavi janë dëgjues mjaft empatikë. Ata do të dëgjojnë çdo gjë që keni për të thënë.

klinika dentare me e mire ne Shqiperi

A është dentisti juaj një edukator i ditur?

Megjithëse shumë pacientë nuk janë të vetëdijshëm se si të kujdesen për dhëmbët e tyre, një dentist i kualifikuar do t’ju udhëzojë se si të kujdeseni për shëndetin tuaj oral. Mund të jenë ose dhëmbë ose mishrat e dhëmbëve. Ata do të fokusohen thjesht në dhënien e trajtimit të personalizuar dhe do t’ju ofrojnë një listë të të gjitha opsioneve të trajtimit në dispozicion. Për më tepër, një dentist shumë i aftë do të jetë i përgatitur për t’iu përgjigjur çdo pyetjeje që mund të keni. Ai gjithashtu do t’ju japë rekomandime për produkte që mund t’ju ndihmojnë të mbani dhëmbët dhe mishrat e dhëmbëve në vend.

A e respekton dentisti juaj kohën dhe burimet tuaja?

Në rast se e gjeni veten duke pritur në radhë në zyrën e dentistit tuaj edhe pasi keni caktuar një takim ose keni paguar tepër, këto janë shenja se dentisti juaj po tregohet mosrespektues ndaj jush. Të gjithë dentistët me reputacion do të sigurojnë që ata të jenë të përpiktë.

A është mjedisi i pastër dhe i rehatshëm?

Përshtypjet e para janë kritike për një marrëdhënie afatgjatë. Nëse zyra e dentistit tuaj nuk është e pastër apo e rehatshme, nuk ka dyshim se edhe kujdesi i tij oral për ju nuk do të jetë aq efikas. Një dentist vërtet i shkëlqyer do të mbante një zyrë të pastër dhe do të punësonte një ekip që është miqësor dhe ju mirëpret në mënyrë që të ndiheni rehat gjatë vizitave tuaja.

trajtimet më të mira dentare në Shqipëri

A e shmang dentisti juaj shitjen?

Një dentist kompetent do të shmangë shitjen e procedurave ose trajtimeve që nuk janë të nevojshme për ju. Në fakt, ai do t’ju ofrojë procedura me çmime shumë të arsyeshme. Nëse jeni në dyshim nëse diagnozat tuaja dentare janë jashtë buxhetit tuaj, atëherë është koha për të gjetur një dentist zëvendësues.

A i kupton dentisti nevojat tuaja?

Pavarësisht nga mbajtja e një sjelljeje serioze dhe profesionale në çdo kohë, çdo dentist i denjë do të dëshirojë të mësojë për ju dhe historinë tuaj dentare. Ata do të përpiqen t’ju ofrojnë një përvojë të personalizuar. Nëse një dentist merr kohë për t’ju njohur, ju do të ndiheni menjëherë më të lidhur me klinikën dhe do të ndiheni më të rehatshëm dhe të qetë gjatë takimeve.

A ju ndjek dentisti juaj?

Një dentist i besueshëm do të përpiqet të mbajë një marrëdhënie afatgjatë me ju pas vizitës ose procedurës së parë. Dentisti juaj duhet të përpiqet t’ju caktojë për kontrollin e radhës të rregullt brenda disa ditësh dhe t’i përgjigjet çdo pyetjeje që mund të keni. Përveç kësaj, dentisti duhet të marrë rreze X dentare ose të ekzaminojë dhëmbët tuaj.

A ka dentisti juaj një marrëdhënie të shkëlqyer me stafin e tij/saj?

Është menjëherë e dukshme nëse një dentist ka një marrëdhënie të shëndetshme me stafin e tij/saj. Do të shihni se si flasin dhe si trajtojnë njëri-tjetrin. Të gjitha këto janë gjëra që duhet t’i kushtoni vëmendje veçanërisht nëse është vizita juaj e parë në një klinikë. Kushtojini vëmendje mënyrës se si dentisti juaj komunikon me anëtarët e tjerë të ekipit.

A bën dentisti juaj ndjekje pas procedurës?

Përfundimi i procedurës nuk do të thotë domosdoshmërisht që puna është kryer. Një dentist i ditur do t’ju njoftojë për ndjekjen pas procedurës, e cila përfshin pyetjen nëse ndjeni ndonjë ënjtje ose dhimbje. Ata duhet t’ju njoftojnë për procedurën e kujdesit pasues. Ndonjëherë, një dentist vërtet i kujdesshëm madje do t’ju telefonojë dhe do t’ju pyesë se si po kaloni. Kjo është veçanërisht e rëndësishme nëse procedura që iu nënshtruat ishte një procedurë e madhe dentare.

A ju kërkon dentisti të dhënat tuaja?

Një dentist i mirë do të dëshirojë të shohë të dhënat tuaja të mëparshme dentare për t’u siguruar që ata të kuptojnë historinë tuaj dentare. Këto të dhëna, nëse keni akses në to, mund t’i ndihmojnë ata të përshpejtojnë trajtimet dhe të kuptojnë më mirë nevojat tuaja për kujdesin e shëndetit oral.

klinika dentare me e mire ne Shqiperi

A përdoren pajisje moderne?

Përdorimi i teknologjive dhe pajisjeve të avancuara që janë relativisht të reja për një klinikë dentare është thelbësor. Nëse dentisti juaj nuk po përdor asnjë, atëherë është koha që ju të ndryshoni dentistin. Një dentist i shkëlqyer do të ndjekë teknologjinë dentare dhe do të përdorë pajisjet më të avancuara të disponueshme. Fatkeqësisht, Moldavia nuk ofron mundësi të tilla. Por Shqipëria po.

A ka dentisti juaj një reputacion të pastër?

Një dentist kompetent do të sigurohet që klinika të ketë një reputacion të mirë. Për më tepër, ai/ajo do të sigurojë që pyetjet, ankesat dhe kërkesat e pacientëve të merren parasysh.

A ofron dentisti juaj shërbime gjithëpërfshirëse?

Shërbimet gjithëpërfshirëse janë mjaft të dobishme kur bëhet fjalë për zgjedhjen e një dentisti të besueshëm. Çdo dentist është në gjendje të ofrojë kujdes dentar parandalues. Sidoqoftë, një dentist i kualifikuar do të jetë i aftë për shërbime të tjera si stomatologjia estetike, implantet dentare, zbardhja e dhëmbëve dhe çdo nevojë tjetër për kujdesin dentar që mund të keni. Megjithëse në Moldavi është sfiduese të gjesh këto lloj shërbimesh, ato ende mund të gjenden. Ndërsa në Shqipëri, klinikat që ofrojnë shërbime gjithëpërfshirëse janë të njohura.

A ofron dentisti juaj kujdes urgjent dentar?

Si në çdo fushë tjetër mjekësore, urgjencat dentare gjithashtu ekzistojnë. Megjithëse kjo nuk është një domosdoshmëri për një dentist të besueshëm, është e nevojshme të dini nëse dentisti juaj ofron kujdes urgjent dentar pas orarit të punës.

A ofron dentisti juaj opsione të përballueshme pagese me para?

Një dentist kompetent duhet të jetë në gjendje t’ju ofrojë opsione të ndryshme pagese në para në rast se nuk mund të paguani të gjitha menjëherë. Buxheti juaj nuk duhet t’ju ndalojë të merrni kujdesin e duhur dentar. Si Shqipëria ashtu edhe Moldavia ofrojnë mundësinë e pagesës me këste.

implantet dentare me te mira ne Shqiperi

Cila është përvoja e dentistit tuaj?

Këtu mund të shihni ndryshimin e vërtetë midis Shqipërisë dhe Moldavisë. Megjithëse stomatologët në Moldavi janë me shumë përvojë, ata priren të mos ndjekin përparimet teknologjike në fushën e stomatologjisë, prandaj Shqipëria preferohet më shumë. Stomatologët në Shqipëri jo vetëm që kanë përvojën e duhur, por i nënshtrohen edhe trajnimeve të vazhdueshme që i ndihmon ata të evoluojnë dhe të bëhen më të mirë çdo ditë. Stomatologët në Shqipëri kanë një eksperiencë të lartë. Gjatë dekadës së fundit, është vërejtur se stomatologët në Shqipëri kanë një përqindje suksesi mbi 96%, dhe kjo është vetëm për implantet dentare. Duke vënë përvojën, trajnimin dhe cilësinë e punës në të njëjtën kategori, është çudi pse çmimet në Shqipëri janë kaq të ulëta.

Pra, Shqipëria apo Moldavia?

E vërteta është se ne kemi kërkuar për çdo rishikim të mëparshëm të shkruar për Shqipërinë dhe Moldavinë. Ne kemi marrë dëshmi nga njerëz në mbarë Evropën, veçanërisht italianë që janë ata që janë më të fokusuar në turizmin mjekësor. Mendimi i tyre është se Shqipëria është një alternativë më e mirë kur kërkoni dentistë më mikpritës, por më e rëndësishmja, profesionistë. Pra, ne i qëndrojmë asaj. Shqipëria duhet të jetë zgjedhja juaj e parë kur bëhet fjalë për këtë fushë.

Tabela Përmbledhëse