6 fakte për turizmin dentar në Shqipëri.

Kohët e fundit turizmi dentar është zhvilluar shumë, si në Europë ashtu edhe në pjesën më të madhe në Shqipëri. Me turizmin dentar ju mund të kombinoni pushimet tuaja me shërbime dentare më të lira por edhe cilësore, me ato që vendi juaj ofron për qytetarët e tij.

Shqipëria konsiderohet një destinacion ideal për pushime. Në këtë rast, është një mundësi për të kombinuar një udhëtim kënaqësie me një trajtim të nevojshëm dentar. 

Pi7compressedsmiling young woman cosmetological teeth whitening dental clinic selection tone implant tooth

Çfarë është turizmi dentar?

Termi “turizëm dentar” i referohet:

 • adresimit të emergjencave të vizitorëve që ndodhen në vende të huaja.
 • në “turizmin dentar me zgjedhje”, që ka të bëjë me pacientët që zgjedhin të marrin një shërbim mjekësor jashtë kufijve të vendit të tyre. Në këtë rast, faktorët që merren parasysh janë: kostoja e shërbimit, cilësia e shërbimit mjekësor të kërkuar dhe nevoja për të kombinuar kujdesin mjekësor me përvojën argëtuese dhe udhëtimi.

Turizmi dentar është procesi i udhëtimit jashtë vendit me synimin për të kursyer kostot dhe shpenzimet e një pune dentare që duhet bërë. Turizmi dentar është një zgjidhje që tashmë është provuar nga shumë njerëz me shumë sukses dhe vazhdon të jetë gjithnjë e më i kërkuar.  

Është i këshillueshëm sepse nuk kërkon kujdes spitalor, pacienti nuk ka kufizime dietike ose lëvizjeje, nuk kërkon monitorim 24-orësh nga personeli dhe me kalimin e kohës trajtimi është më i shkurtër  se shërbimet e tjera mjekësore.

Shqipëria dhe turizmi dentar.

Pi7compresseddentistry models human teeth manufacture dental prostheses installation implants with toothbrush

Për ata që duan një kohë të lirë të këndshme dhe në të njëjtën kohë të përqendruar te shëndeti, Shqipëria mund të ofrojë së bashku me pushimet tuaja dhe shumë mundësi për shëndet më të mirë, përtëritje dhe relaks. 

Shumë njerëz zgjedhin vende si Shqipëria për trajtime të ndryshme dentare. Arsyeja është shumë e thjeshtë për t’u treguar: çmimet për kujdesin dentar në Shqipëri janë shumë më të ulëta se në Bashkimin Evropian. 

Pse të zgjidhni Shqipërinë për turizmin dentar dhe veçanërisht City Dental Clinic? Më poshtë do të gjeni 6 fakte për turizmin dentar në Shqipëri.

 1. Çmim i ulët.
  Shqipëria ka koston më të ulët të shërbimeve dentare të ofruara. Kjo shpesh përfaqëson 30% – 45% më pak të kostos së trajtimit dentar në vendet e zhvilluara. Kur zgjidhni Shqipërinë, kjo nuk është vetëm për shkak të trajtimeve dentare me kosto të ulët, por edhe sepse gjithçka është më e lirë se kudo tjetër në Evropë. Kjo i referohet shpenzimeve të ushqimit e kështu me radhë, si transporti, akomodimi etj. 
 2. Cilësia.
  Cilësia e trajtimit dentar është e shkëlqyer ashtu si edhe mjekët. Mjekët janë të specializuar dhe të trajnuar mirë në krahasim me kolegët e tyre nga vendet e tjera. Ata kanë një cilësi superiore në mënyrën se si i trajtojnë pacientët e tyre. Këtu mund të gjeni një staf profesional dhe me integritet, i cili ka një përvojë shumëvjeçare në fushën e stomatologjisë
 3. Mikpritje.
  Qasja e ngrohtë e stomatologëve tanë shqiptarë ndaj pacientëve të tyre është një tjetër plus. Stomatologët e specializuar do t’ju ndihmojnë gjatë gjithë trajtimit tuaj dentar, do t’ju ofrojnë kujdes profesional dhe vëmendje të plotë që nga momenti i parë që na kontaktoni deri në momentin e kthimit në shtëpi.
 • Teknologjia e fundit.
  Në Shqipëri është e mundur të gjesh teknologjinë më të fundit kur bëhet fjalë për shërbimet dentare. Ka zyra dentare që ofrojnë me shumë më tepër detaje për të patur një kujdes të plotë dhe të përmirësuar. 
 • Gjuha.
  Në Shqipëri mund të gjeni shumë dentistë që flasin anglisht, greqisht, italisht, turqisht etj. Kjo do t’ju ndihmojë të komunikoni rehat me ta. Kostoja më e ulët kur bëhet fjalë për kujdesin dentar është padyshim një avantazh i madh, por gjithashtu ndiheni rehat para se t’i besoni dikujt. Kur flisni të njëjtën gjuhë, atëherë mund të jeni të sigurt se nuk do të keni ndonjë shqetësim në trajtimin tuaj.
 • Certifikatat.
  Në Shqipëri, shumica e stomatologëve kanë marrë çertifikime nga forumet ndërkombëtare të akreditimit për cilësinë e tyre superiore dhe njohuritë thelbësore. Materialet e përdorura plotësojnë të gjitha standardet strikte të Bashkimit Evropian dhe kërkesat e cilësisë së lartë të stomatologjisë së shekullit të 21-të.

Kërkoni një dentist në Tiranë? 

1 1 1 1625298416 46.252.45.5

Nëse vendosni të zgjidhni Shqipërinë për pushimet tuaja, por në të njëjtën kohë për turizmin dentar – atëherë City Dental Clinic është një zgjedhje e shkëlqyer. Ne ofrojmë punë cilësore me kosto të ulëta dhe të krahasueshme dhe mundësi organizimi të pushimeve tuaja në Shqipëri. 

City Dental Clinic  është këtu për t’ju ndihmuar. Mund të na kontaktoni tani në numrin tonë të telefonit +355 68 510 7070 dhe të rezervoni një takim ose të dërgoni një email në info@cdc.com.al dhe të kërkoni çdo informacion të jashtëm që mund t’ju nevojitet.

Nëse nuk jeni të kënaqur me shëndetin e dhëmbëve tuaj dhe po kërkoni një vend për ta përmirësuar atë, atëherë City Dental Clinic është zgjedhja ideale për ju.

Buzëqeshja juaj është detyra jonë! 

Pyetje të shpeshta.

Sa shpesh duhet të vizitoj një dentist?

Vizita tek dentisti varet nga operacionet që i bëhen pacientit. Kur ka detyra dhe trajtime që kërkojnë monitorim të shpeshtë nga mjeku (për shembull, në rastin e periodontitit ose implanteve), pacienti informohet. Në çdo rast tjetër, mjafton një vizitë për pastrim dhe kontroll një herë në 6 muaj ose 1 herë në vit.

Ku do të qëndroj?

Kjo varet nga ju. Stafi ynë mund t’ju ndihmojë të zgjidhni akomodimin, nga një hotel i thjeshtë në një hotel luksoz me 5 yje. Nga ana tjetër, nëse preferoni të kërkoni për veten tuaj, ne mund t’ju ofrojmë një listë të disa hoteleve lokale që janë afër klinikës sonë. Por, nëse preferoni akomodim gjithëpërfshirës, ​​atëherë stafi ynë mund të kujdeset për gjithçka, deri në detajet e vogla si transferimi në aeroport, guida juaj turistike dhe opsionin më të mirë të hotelit për ju.

Si mund ta di nëse procedurat e mia dentare do të përfundojnë në kohë?

Gjatë planit tuaj të trajtimit, ne do të marrim parasysh kohën tuaj të udhëtimit dhe përfundimin e qëndrimit tuaj në vendin tonë. Ne do të vendosim një udhërrëfyes për përfundimin e procedurave dentare të planifikuara paraprakisht përpara mbërritjes suaj këtu. Në të njëjtën kohë, ne do të bashkëpunojmë me furnizuesin për të rezervuar takimin për të siguruar përfundimin në kohë të procedurave tuaja dentare. Gjithashtu, kini parasysh se klinika jonë punon shtatë ditë në javë dhe ka një laborator.

Tabela Përmbledhëse