Pastruesit Oral me Ujë vs Pastruesit Dentar me Pe

Produkte fantastike për pastrim rrënjësor të dhëmbëve!

Pastruesit oral me ujë të njohur në të kaluarën, kanë qenë gjithmonë një produkt i rezervuar vetëm për profesionistët e kujdesit shëndetësor. Me siguri ju tashmë jeni përballur me këtë lloj procedurë dhe keni provuar efikasitetin e pajisjeve. Si të harroni atë avion me ujë të presionuar për të pastruar mbetjet e procedurës? Duke marrë parasysh që marrja e njërit prej këtyre produkteve nuk ishte një realitet i prekshëm, për shkak të ekskluzivitetit, e mira është që ky opsion tani është i vjetëruar.

Falë përparimeve dhe ndryshimeve në jetën e përditshme, shumë nga gjërat që dikur dukeshin të paarritshme sot e kësaj dite, janë të mundshme. Sot mund të merrni pastrues oral me ujë, ndoshta në përmasa më të vogla, në mënyrë që t’i zbatoni në një mënyrë të veçantë.
Këto produkte kanë ardhur të qëndrojnë me ne, falë reagimeve pozitive që kanë marrë nga përdoruesit. 

Kjo zhvillon qartë një treg në të cilin të gjitha markat konkurrojnë për të ofruar produktin më të mirë me të cilin mund të merrni një higjienë orale shumë më profesionale në komoditetin e shtëpisë tuaj.

Metodat e Pastrimit Oral

Sipas studimeve, për një pastrim oral efektiv, duhet të arrini të kryeni një pastrim të mirë. Përveç kësaj, duhet të përdorni pastruesit dentar me pe dhe gargarë. Nëse jeni në përputhje me tre metodat e pastrimit në rendin përkatës, do të jeni në gjendje të arrini një efektivitet 10/10.

Pastrimi është thelbësor. Një pastrim korrekt me një pastë të përshtatshme dhëmbësh do ta lërë sipërfaqen e dhëmbëve tanë të pastër. Është e rëndësishme të dimë që edhe pse kjo është efektive për t’i lënë dhëmbët me shkëlqim, nuk mjafton për të mbajtur gjithë gojën në gjendje perfekte. 

Mos harroni se në zonat interdentale mund të ketë një akumulim të ushqimit që do të përfundojë me baktere që shumohen.Kjo është arsyeja pse ne do t’ju japim zgjidhje në mënyrë që të mund të trajtoni këtë lloj problemi.

Pastrues dentar me pe për të pastruar dhëmbët

Një nga 3 musketierët, pastruesit dentar me pe të dhëmbëve përdoret për të arritur ato zona ku larja nuk mund të bëhet. Nëse përdoret në mënyrë korrekte pastruesi dentar me pe mund të parandalojë shfaqjen e pllakave bakteriale në zonat tona interdentale, duke shmangur kështu ndërlikimet periodontale.

foto1

Brenda kësaj, ne mund të gjejmë variante të tilla si pastruesi dentar me pe najloni, i cili formohet nga filamente të shumta ose pastruesi dentar me pe PTFE, i cili ka vetëm një filament dylli.
Duke filluar me pastruesit dentar me pe prej najloni, ky formohet nga disa fije, të cilat mund të hiqen ose jo, gjithçka varet nga ajo që blini. Ky produkt është zakonisht shumë ekonomik.

Nga ana tjetër, pastruesi dentar me pe PTFE është një fije e vetme dylli, e cila lejon atë të rrëshqasë më mirë midis dhëmbëve. Vlera e tij është pak më e shtrenjtë se rasti i mëparshëm, por është shumë më rezistente se ajo, kështu që ka më pak të ngjarë të na dëmtojë.

Përdorimi i pastruesit dentar me pe siç duhet kërkon pak shkathtësi. Kjo shkon pak më larg sesa thjesht vendosja në dhëmbët tanë dhe lëvizja e tyre në një drejtim vertikal për të pastruar hapësirat interdentale. Por gjithashtu duke shkuar rreth dhëmbëve për të hequr gurët që mund të grumbullohen nën linjat e mishit të dhëmbëve.

Pastruesit oral me ujë

Tani që keni më shumë njohuri rreth pastruesit dentar me pe dhe përdorimeve të tij, ne duam t’ju tregojmë pak rreth pastruesit oral me ujë të dhëmbëve që kemi përmendur më sipër.

foto2

Irigatori dentar është i ngjashëm me pastruesin dentar me pe të njohur tashmë. Është pjesë e së njëjtës mënyrë në procedurën tonë për të pastruar dhëmbët dhe gojën. Kryerja e një pastrimi të duhur do të na ndihmojë të mos kemi nevojë të vizitojmë mjekët për infeksione ose sëmundje të dhëmbëve. Kjo mund të çojë në probleme të zemrës, goditje në tru ose sëmundje të mushkërive. A keni ditur për këtë?
Ky produkt është bërë një zëvendësues. 

Është shumë i ngjashëm me furçën elektrike të dhëmbëve tashmë të njohur, por ka një variant. Në vend që të keni një furçë, ekziston një grykë që është përgjegjëse për dëbimin e vërshimave të ujit nën presion.Këto vërshima kanë mundësinë të rregullohen në varësi të intensitetit që ju nevojitet, ose më shumë ose më pak energji. Me anë të impulseve të ujit, qëllimi i këtij produkti është të heqë ushqimin e mbetur të grumbulluar në të gjitha ato vende ku furça nuk mund të arrijë.

Pastruesit oral me ujë janë më efikasë se pastruesit dentar me pe kur bëhet fjalë për pastrimin e aparateve siç duhet. Studimet kanë treguar se pastruesit oral me ujë mund të jenë tre herë më efektivë se pastruesi dentar me pe i rregullt i dhëmbëve, veçanërisht në ortodonci. Nëse bëjmë një krahasim me furçën e dhëmbëve konvencionale, ajo është pesë herë më efektive për të hequr qafe të gjitha pllakat bakteriale. 

Gjithashtu, janë më pak të dëmshme për mishrat e dhëmbëve, të cilat janë thelbësore për të parandaluar gjakderdhjen.Duke ofruar mundësinë e rregullimit të presionit të ujit, ai mund të drejtohet më lehtë në mishrat e dhëmbëve ose dhëmbët e mbetur. Për njerëzit që përdorin aparate dentare, ky produkt ua bën më të lehtë larjen përmes telave, për të hequr plotësisht ushqimin e mbetur që shpesh akumulohet. 

Edhe pse ky produkt është i bujshëm dhe ju lejon të arrini vende që furça tradicionale e dhëmbëve nuk i bën, ai prapë nuk bëhet zëvendësues i saj. Prandaj, duhet të vazhdoni të aplikoni furçat konvencionale në mënyrë korrekte dy ose tre herë në ditë, veçanërisht nëse keni aparate dhe pastaj nëse dëshironi, mund të plotësoni pastrimin me pastruesit oral me ujë për t’u siguruar që të pastroni edhe më shumë të gjitha vendet. 

Gjithashtu duhet të keni parasysh numrin e herëve që dëshironi të përdorni pastruesin oral me ujë. Rekomandohet vetëm një herë në ditë.

Cili është më i lehtë për t’u përdorur?

Një pikë që duhet të keni parasysh kur përdorni secilin nga këto dy produkte është se, siç e kemi përmendur tashmë, ata kërkojnë disa aftësi për të qenë në gjendje të kryejnë një aplikim ideal, dhe të arrijnë kështu rezultatet më të mira kur bëhet fjalë për mirëmbajtjen e një higjiene të mirë të gojës. Disavantazhet dihen tashmë. Nga njëra anë pastruesi dentar me pe mund të shkaktojë gjakderdhje dhe dhimbje në mishrat e dhëmbëve, një rrezik që nuk kanoset kur përdorni pastruesit oral me ujë.

Nga ana tjetër, me pastruesit oral me ujë është shumë e lehtë të humbasësh përqendrimin gjatë procesit. Kur përdorni pastruesit oral me ujë duhet të anoni nga kullimi i lavamanit në mënyrë që i gjithë uji që del të derdhet nga goja gjatë procesit të shpëlarjes. Kjo mund të jetë paksa e pakëndshme, veçanërisht nëse duhet të shohim zonën që duam të pastrojmë.

Cili është më efikasi?

Duke ditur se si funksionon secili mekanizëm pastrimi, është e qartë se cili është më efektivi, por ne do të paraqesim disa avantazhe dhe disavantazhe të të dyve. Në këtë krahasim, frekuenca me të cilën zbatohen të dy metodat është e njëjtë, vetëm një herë në ditë, ose në mëngjes ose natën.

Avantazhet e pastruesit dentar me pe

● Është ekonomik.
● Lehtë për tu mbajtur kudo. Mund të bartet kudo apo edhe në xhep.
● Një plotësues i kompletuar kur doni të keni çdo ditë një higjienë të mirë orale.

Disavantazhet e Pastruesit Dentar me Pe

● Thyhet lehtë.
● Mund të shkaktojë dëmtime të mishit të dhëmbëve.
● Mund të shkaktojë gjakderdhje.
● Nuk mund të aplikohet nëse përdorni implante, trajtime ortodontike ose mbajtëse.
● Nuk është një produkt freskues.
● Nuk mund të aplikohet në të gjitha hapësirat interdentale, veçanërisht nëse ato janë të vendosura në molarë.

Avantazhet e Pastruesit oral me ujë

● Vërshimet e ujit mund të aplikohen me presion të mirë edhe në zonat më të thella të gojës.
● Ju mund të rregulloni presionin dhe madje edhe impulset e ujit, gjë që lejon shkathtësi më të madhe në varësi të zonës që po pastrojmë.
● Për shkak të presionit që ka, është efektiv në heqjen e gurëve të dhëmbëve dhe mbetjeve të ushqimit edhe në zonat ku pastruesi dentar me pe mund të shkaktojë dëme.
● Ju mund të kontrolloni temperaturën e ujit, qoftë i ftohtë apo i ngrohtë, madje mund të shtoni gargarë në rezervuar dhe më pas ta aplikoni, gjë që lejon që ai të ketë më shumë se një funksion.
● Ai prodhon një ndjesi pastërtie në gojën tonë.
● Nuk shkakton dhimbje.

Disavantazhet e Pastruesit oral me ujë

● Është një produkt i shtrenjtë.
● Jo të gjitha modelet janë praktike për tu transportuar në vende të tjera. Kështu që nuk mund ta çonit në zyrë nëse dëshironi.
● Modelet që janë të fiksuara në tryezë nuk lejojnë lëvizje të lirë pasi ato duhet të lidhen përmes kabujve.

Nëse flasim për efektivitet dhe komoditet, pastruesi oral me ujë do të merrte medaljen në këtë prezantim. Sidoqoftë, pastruesi dentar me pe i dhëmbëve ende përmbush funksionin e tij, atë të eliminimit të ushqimit të mbetur midis dhëmbëve.

Cilido qoftë produkti që mund të vendosni të përdorni, gjëja e rëndësishme është të mbani higjienë të rregullt të gojës përmes metodave të duhura. Mos harroni gjithashtu që, megjithëse secili ju ofron një efektshmëri të ndryshme, ju mund të plotësoni njërin me tjetrën: të aplikoni pastrues oral me ujë kur jeni në shtëpi dhe kur duhet të dilni jashtë, të merrni me vete pastruesin dentar me pe të dhëmbëve për ta mbajtur gojën të shëndetshme.

Tabela Përmbledhëse