Stomatologët në Shqipëri: Informacion që Duhet të Dini

Po i lini pas dore trajtimet tuaja dentare sepse ju duken paksa të shtrenjta në vendet Europiane? Atëhere, duhet të kontrolloni trajtimet dentare në Shqipëri. Si pasojë e punës më të lirë si dhe kostos së materialit, në Shqipëri do t’ju ofrohen trajtime cilësore ku mund të kurseni edhe 50% – 70% të kostos fillestare që do të paguanit në vendin tuaj.

Klinikat dentare në Shqipëri përdorin pajisjet më të fundit, materiale të cilësisë së lartë dhe punojnë me kujdes dentar të saktë dhe të sigurt. Për këtë arsye, konsiderimi i turizmit dentar në Shqipëri mund të jetë një përfitim i madh për ju.

Vazhdoni të lexoni artikullin tonë për të marrë më shumë informacion rreth trajtimeve dentare dhe dentistëve në Tiranë.

DMS Dental

Pse Duhet Dikush të Zgjedhë Trajtimet Dentare në Shqipëri?

Cilësi e Shquar e Shërbimeve/Trajtimeve Dentare

 • Cilësia e trajtimeve dentare në Shqipëri është e njëjtë me atë Europiane.
 • Zakonisht, klinikat dentare në Shqipëri kanë laboratorë të brendshëm.
 • Ata përdorin materiale, pajisje dhe teknologji moderne.

Stomatologë profesionistë dhe me përvojë 

 • Stomatologët shqiptarë janë shumë të kualifikuar.
 • Ata kanë përvojë të gjerë dentare jashtë vendit.
 • Ata janë diplomuar në universitete prestigjioze.
 • Ata janë të përditësuar me të gjitha avancimet më të fundit të stomatologjisë.
 • Ata ndjekin seminare dentare në Shqipëri dhe jashtë vendit.

Shërbime / Trajtime dentare me çmim të përballueshëm

 • Turizmi dentar në Shqipëri ju jep mundësinë të kurseni deri në 50% – 70% të çmimit fillestar.
 • Klinikat dentare partnere ofrojnë garanci për shërbimet e tyre.
 • Çmime të përballueshme dhe trajtime të paketave dentare për të gjithë.

Pushime relaksuese dhe të këndshme

 • Shqipëria është perla e Ballkanit.
 • Shqipëria është vendi më i përshtatshëm për pushime relaksuese.
 • Ju mund të shijoni bukurinë shqiptare ndërsa përfundoni trajtimet tuaja dentare.
 • Shqipëria ka vende piktoreske natyrore.
 • Ju mund të eksploroni historinë interesante të Shqipërisë (muze, kështjella, opera, etj.)

dental procedures

Procedurat / Trajtimet Dentare të Njohura në Shqipëri

Më poshtë do të gjeni procedurat / trajtimet dentare më të njohura në Shqipëri.

Implante Dentare

Implantet dentare në Shqipëri janë një zgjidhje afatgjatë që përdoret për zëvendësimin e dhëmbëve tuaj që mungojnë. Implantet dentare përbëhen nga një shtyllë, një mbështetëse dhe një kurorë dentare ose një urë dentare.

Kurora dentare

Kurora porcelani, zirkoni apo e-max në Shqipëri ju japin mundësinë të mbuloni çdo dhëmb të prishur si dhe të parandaloni çdo dëmtim të mëtejshëm që mund të shfaqet në të ardhmen. Për më tepër, kurorat dentare mund të risjellin formën dhe ngjyrën e dhëmbëve tuaj.

Urat Dentare

Urat dentare në Shqipëri përbëhen nga një dhemb fals i cili mbështetet në çdo anë me kurora dentare. Janë një zgjidhje e shkëlqyer për zëvendësimin e një ose më shumë dhëmbëve që mungojnë.

iStock 1214416967 1920x1178 1

Fasetat dentare

Trajtimi i fasetave dentare në Shqipëri përbëhet nga guaska të holla të cilat vendosen në sipërfaqen e përparme të dhëmbit tuaj. Fasetat dentare përmirësojnë pamjen e çdo dhëmbi të copëtuar, të thyer ose të njollosur.

Protezat e dhëmbëve

Protezat në Shqipëri janë proteza të lëvizshme për dhëmbët tuaj që mungojnë. Protezat e plota rikthejnë të gjithë dhëmbët që ju mungojnë, ndërsa protezat e pjesshme rivendosin disa nga dhëmbët që ju mungojnë.

Zbardhimi i dhembeve

Zbardhimi i dhëmbëve në Shqipëri është një procedurë e përfunduar për të zbardhur ngjyrën aktuale të dhëmbëve tuaj. Procedohet me zbardhim ose me metoda të tjera të ndryshme, si zbardhimi i dhëmbëve me laser.

kanal tedavisi 960x590 1

Trajtimi i kanalit të rrënjës

Trajtimi i kanalit të rrënjës në Shqipëri është një procedurë që përfshin heqjen e pulpit të infektuar të dhëmbit për të mbrojtur dhëmbin tuaj nga çdo dëmtim i mëtejshëm.

Mbushjet e dhëmbëve

Mbushjet dentare në Shqipëri përdoren për të rregulluar shumicën e kaviteteve të shkaktuara nga prishja e dhëmbëve.

Bonding i dhëmbëve

Bonding i dhëmbëve në Shqipëri mbush një dhëmb të dëmtuar. Dallimi midis mbushjeve dentare dhe bonding të dhëmbëve është se mbushjet përqendrohen më shumë në funksionalitetin e dhëmbëve tuaj ndërsa bonding i dhëmbëve fokusohet më shumë në pjesën estetike të dhëmbit tuaj.

Ekstraksionet / Heqjet e dhëmbëve

Heqja e dhëmbëve në Shqipëri procedohet për prishjen e tepërt të dhëmbit, infeksionin e dhëmbëve ose grumbullimin e dhëmbëve tuaj. Heqja e dhëmbëve mund të kryhet me një procedurë të thjeshtë ose kirurgjikale. Kjo bazohet në gjendjen aktuale të dhëmbit tuaj.

Tela metalike të dhëmbëve / Invisalign (Tela transparente)

Telat e dhëmbëve në Shqipëri përdoren për të rregulluar dhëmbët tuaj të shtrembër ose të vendosur në vendin e gabuar dhe në të njëjtën kohë korrigjojnë kafshimin tuaj.

Pastrimi i Dhëmbëve

Pastrimi i dhëmbëve në Shqipëri është një procedurë që përfshin heqjen e pllakës dhe gurëzave nga dhëmbët tuaj për të parandaluar çdo dëmtim të dhëmbëve ose sëmundje të mishrave të dhëmbëve.

Best Places to Visit in Albania

Është e Sigurt të Vizitosh Shqipërinë për Turizëm Dentar?

Shqipëria njihet gjerësisht si një nga vendet më të sigurta që mund të vizitoni në Evropë për trajtimin e kujdesit dentar. Shqiptarët janë njerëz shumë mikpritës dhe miqësorë.

Mbi të gjitha, për të qenë të qartë për sigurinë e trajtimeve dentare në Shqipëri, atëherë duhet të shikoni përtej sigurisë së vendit.

Ju duhet të zbuloni me imtësi klinikat dentare dhe gjithashtu të kërkoni klinika dentare që:

 • Punojnë me dentistë të kualifikuar dhe me përvojë të mëparshme pune
 • Ndjekin rreptësisht të gjitha protokollet e sterilizimit dhe sigurisë
 • Përdorin materiale dhe vegla të cilësisë më të lartë si dhe pajisje moderne
 • Kanë vlerësime të mira nga klientët e mëparshëm
 • Kanë çmime të përballueshme

Përfundimi

Siç e keni zbuluar tashmë, nuk duhet të injoroni më asnjë çeshtje apo problem me dhëmbët tuaj. Tani ju keni mundësinë e turizmit dentar në Shqipëri. Ju mund të përfitoni nga çmimet e përballueshme të shërbimeve dentare në Shqipëri, si dhe nga cilësia e lartë e trajtimeve dentare.

Për më tepër, ju mund të përfundoni çdo trajtim dentar për të cilin keni nevojë dhe në të njëjtën kohë të shijoni pamjet natyrore të jashtëzakonshme dhe tërheqëse të bukurisë shqiptare. Ne jemi këtu për t’ju ndihmuar në çdo hap që bëni për përmbushjen e trajtimit tuaj dentar. 

Kontaktoni stafin tonë dhe lërini gjithçka tjetër ekipin tonë profesional. Ju sigurojmë se do t’ju ofrohet një shërbim dentar i specializuar dhe i gatshëm.

Tabela Përmbledhëse