Rregullim I PlotË i Gojes

Keni nevojë për një regullim të plotë të gojës? Këtu është gjithçka që ju nevojitet!

Nëse keni probleme të shumta orale që kanë shkaktuar shqetësime për një kohë të gjatë, mund të jeni një perspektivë e mirë për të aplikuar një rindërtim oral dhe një herë e përgjithmonë, të lehtësoni sëmundjet tuaja. Kjo praktikë kryhet nga një specialist oral që kombinon trajtime të shumta estetike dhe neuromuskulare dhe përpiqet të përmbushë të gjitha pritjet e shërimit nga kënde të ndryshme.

Ne mund të kuptojmë se pajisjet ortodontike janë mjaft të dobishme kur bëhet fjalë për zgjidhjen e problemeve të ndryshme të sjelljes së nofullës, por edhe nëse është në pozitë të përsosur, disa nga dhëmbët e mbetur mund të lënë disa shqetësime që duhej të ndërhynin menjëherë. Për këtë ekzistojnë trajtime restauruese dhe estetike, siç janë kurorat dentare, implantet, inlajet, ndër shumë të tjera. Të gjithë ata janë krijuar vetëm për të kthyer një buzëqeshje perfekte dhe pa dhimbje.

Kur është e nevojshme të vazhdohet me një rindërtim të plotë të gojës?

Siç e kemi shpjeguar më parë, ky trajtim synon të rikthejë funksionalitetin e dhëmbëve që tashmë janë shumë të konsumuar ose abuzuar nga shkaqe të shumta që nuk janë gjithmonë të natyrshme. Ndër këto shkaqe mund të vëzhgojmë:

Këputja e kurorës dentare:

Kjo është e zakonshme tek fëmijët e moshës kërkimore, kjo mund të jetë përmes një ndikimi mjaft të fortë për të thyer pjesën e brendshme të dhëmbit, i cili është ende i dobët dhe formues. Një shembull i zakonshëm është ngasja e biçikletës për herë të parë dhe rëniet e vazhdueshme që kjo kërkon.

Por kjo nuk është ekskluzive për ta. Si të rritur, mund të kemi disa aksidente që na çojnë gjithashtu në thyerjen e dhëmbëve dhe me një problem të madh: dhëmbët nuk do të dalin kurrë. Prandaj, një dhëmb i dhëmbëzuar mund të jetë burim shqetësimi për një person që shqetësohet për pamjen e tij fizike. Megjithëse nuk është arsyeja e vetme për të praktikuar këtë procedurë, pasi është e rëndësishme të inspektohet dhëmbi për t’u siguruar që nuk ka dëmtime të indeve mbështetëse të dhëmbit..

Trauma dentare është problematike sepse mund të rrezikojë funksionin e dhëmbit ose kockës së nofullës. Për më tepër, ato mund të përshpejtojnë prishjen e dhëmbëve ose të vështirësojnë jetën e përditshme të një personi.

Nëse thyerja e dhëmbit nuk është totale, me fjalë të tjera, nuk ka një humbje të tërë dhe është vetëm pjesa e përparme e saj, nuk ka nevojë të jetë e madhe. Kjo mund të rregullohet shpejt me një rindërtim të dhëmbëve.

Përhapja e kariesit

Ironikisht, mbushja dentare që vendosim brenda vrimës në zgavër mund të konsiderohet një rindërtim dentar.

Kjo procedurë bëhet pasi të ketë përfunduar pastrimi i thellë i zgavrës dhe vazhdon duke mbushur boshllëkun e mbetur në dhëmb në mënyrë që të mos ketë infeksione nga ushqimi i akumuluar ose bakteret e depozituara sepse furça e dhëmbëve nuk mund të arrijë aq thellë sa të pastrohet siç duhet.

Nëse kariesi ka shkaktuar infektimin e bazës së dhëmbit dhe rrezikon të humbasë funksionalitetin e tij, gjëja e duhur për të bërë është të vazhdohet me një kanal rrënjë për të hequr indet e dëmtuara për të ruajtur bazën e dhëmbit dhe për të mos infektuar tjetrin indet përreth. Duhet të theksohet se kjo është zgjidhja e fundit për të kuruar një dhëmb të dëmtuar dhe është mjaft i komplikuar për tu kryer, pasi kërkon një pastrim të thellë të dhëmbit.

a

Llojet dhe trajtimet e rindërtimit të dhëmbëve

Jo të gjithë njerëzit janë të njëjtë, kështu që jo të gjitha trajtimet do të funksionojnë për lloje të ndryshme të pacientëve. Në varësi të ashpërsisë së problemit dhe preferencave të individit, ekzistojnë zgjedhje të shumta që mund të bëhen. Për shembull, rregullimi i një dhëmbi të thyer për preferencat estetike nuk është i njëjtë me rindërtimin e një dhëmbi të sëmurë ose një dhëmbi të trajtuar më parë me një lloj tjetër teknike..

Ndër llojet e ndryshme të trajtimeve të rindërtimit të dhëmbëve, mund të gjejmë:

Kompozitat:

Nëse pacienti ka pasur një frakturë të pjesshme të dhëmbëzimit, një mënyrë e thjeshtë për ta rregulluar është aplikimi i kompozitës shpejt dhe lehtë. Shtë një nga trajtimet më të zgjedhura nga pacientët dhe një nga më të zakonshmet për t’u aplikuar.

Duhet të theksohet se përfundimi i përbërë është shumë realist, kështu që mund të ngjajë me ngjyrën e dhëmbëve të tjerë pa pasur nevojë të ndërhyjë në estetikën e pacientit dhe nuk duhet të ndikojë ose shqetësojë gjatë përtypjes.

Këllefet Dentarë

Edhe një herë hasim në një trajtim kryesisht estetik, i cili përdoret më së shpeshti në dhëmbët e përparmë pasi janë ata që preken më shumë nga pamja e tyre. Këto janë pllaka të vogla që rregullohen sipas madhësisë së dhëmbit dhe që ndihmojnë në rivendosjen e tonit, formës dhe madje pozicionit të dhëmbit. Pra, mund të themi se ky trajtim është përgjegjës për retushimin e buzëqeshjes tuaj sesa për rindërtimin e saj.

Ato kanë dy materiale kryesore, përfshirë përbërjen, për të cilën kemi folur më herët, dhe porcelanin, i cili përdoret më pak.

Rindërtim Dhëmbi me Fibër

Është një trajtim pak më kompleks dhe u drejtohet atyre njerëzve që tashmë kanë pasur trajtim endodontik para rindërtimit të dhëmbëve, kështu që arsyeja për ta bërë këtë është se baza e dhëmbit është përkeqësuar tashmë dhe nuk është aq e fortë sa të mbajë peshën e dhëmbëve..

Për të siguruar forcën që i duhet dhëmbit, bëhet një këllëf dentar në të cilin instalohet një shtyllë me fije qelqi për të mbështetur dhëmbin. Vlen të përmendet se ky material është tepër i fortë dhe jo korroziv, gjithashtu i jep një hije natyrore dhëmbit, kështu që nuk ndikon në estetikën dentare.

Ky është një trajtim që nuk përdoret në një mënyrë konvencionale, por është mjaft efektiv dhe do të mbetet në praktikë për të përcaktuar nëse mund të përdoret apo jo. Zakonisht aplikohet në dhëmbët e pasëm ose të mesëm të cilët janë përgjegjës për procesin e përtypjes së njerëzve. Ndërsa janë shumë të forta, alternativat e tjera janë më të kushtueshme dhe fitimprurëse, siç janë ato të zirkonit. Por ky opsion varet nga buxheti i pacientit.

Shtresë Mbushëse

Është një ndërhyrje me ndërlikueshmëri të ndërmjetme dhe zakonisht vlen vetëm për dhëmbët molarë që nuk janë më funksionalë ose janë thyer.

Në mënyrë që specialisti të marrë në konsideratë rastin tuaj për një zbukurim të dhëmbëve, është thelbësore që dhëmbët që do të operohen të kenë një bazë normale dentare dhe që ata të mos kenë qenë viktima të kariesit ose llojeve të tjera të sëmundjeve të përkeqësuara si kariesi, përveç fakti që pacienti ka mbajtur higjienë të mirë të dhëmbëve. Kryhet me materiale të shumta si porcelani ose përbërja, të cilat janë më të besueshme dhe rezistente për këtë lloj trajtimi.

aa

Kujdesi pas operacionit

Pas çdo lloj operacioni do të ketë disa shqetësime ose dhimbje të cilat mund të trajtohen lehtësisht në varësi të thellësisë së operacionit. Në këtë rast, nëse ka ndonjë dhimbje, specialisti mund të dërgojë një lloj ilaçi analgjezik dhe anti-inflamator.

Kur largoheni nga zyra, është e rëndësishme që një person të shoqërojë pacientin, pasi rezultatet e anestezisë do të jenë akoma të pranishme në trup për disa orë. Prandaj, nuk rekomandohet të vozisni ose të largoheni nga ndenjësja vetë për të shmangur shqetësimet.

aaa

Më shumë gjasa pacientit iu përshkrua një dietë e bazuar në lëngje dhe gjëra të buta që nuk kanë temperatura shumë të larta, për të shmangur edhe më shumë gjakderdhje sesa pritej. Kjo mund të zgjasë deri në tre javë, përsëri në varësi të llojit të operacionit, pacientit dhe ashpërsisë së rastit. Alsoshtë gjithashtu e rëndësishme të merret parasysh që specialisti dërgon një lloj specifik të shpëlarjes së gojës për të siguruar shërimin e mishit të dhëmbëve, ky me një antibiotik natyral që bashkëpunon me ngopjen e plagës orale dhe nuk lejon hyrjen e baktereve që mund të komplikojnë shërimin dhe sjellin edhe më shumë.probleme.

Së fundmi, duhet të theksohet se ju duhet të vizitoni dentistin tuaj rregullisht për të vlerësuar se si po përparon procesi i rimëkëmbjes. Shtë e rëndësishme të keni këto kontrolle rutinë, përndryshe rindërtimi i dhëmbëve mund të shkaktojë probleme nëse ka diçka për t’u korrigjuar.

Tabela Përmbledhëse

Pyetjet të shpeshta në lidhje me heqjen e dhëmbëve

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Është e lehtë të gjesh klinika dentare që bëjnë këtë punë, por nëse kemi nevojë për një rindërtim të plotë të gojës me një kosto të pabesueshme në Shqipëri, ne duhet të vizitojmë Klinikën Dentare të Qytetit, e vendosur në qytetin e Tiranës. Kurseni deri në 50% të trajtimeve pa pasur nevojë të bëni kompromis në cilësi, si dhe duke ofruar trajtime të shumëfishta me profesionistët më të mirë dhe teknologjitë më të fundit.

Secili pacient është i ndryshëm, kështu që do të ketë shumë arsye për t’iu nënshtruar një trajtimi si ky. Por profesionistët mund të thonë se disa arsye më specifike dhe objektive e bëjnë këtë trajtim një nga më të kërkuarit ndërkombëtarisht. Njëra prej tyre është se është një procedurë shumë e sigurt për tu kryer dhe se ka një shkallë shumë të lartë suksesi, duke e bërë atë më të këshillueshme për lloje të ndryshme të kushteve dhe sëmundjeve.

Duhet theksuar se nuk ka nevojë për aq shumë dhimbje, mund të thuhet se është një nga ndërhyrjet që shkakton më pak dhimbje. Ka vetëm disa shqetësime të vogla në procesin e rimëkëmbjes, por asgjë që një person normal nuk mund ta trajtojë. Nuk është gjithashtu një investim jashtëzakonisht i shtrenjtë, më shumë sesa të keni prishjen e dhëmbëve ose operacionin paradontal. Prandaj, nuk do të duhet të shqetësohemi për kursimin e muajve për të hyrë në të. Dhe disa klinika dentare gjithashtu ofrojnë plane financimi për ta bërë atë edhe më të lirë dhe më të lehtë për të gjitha vendet e mirëqenies.

Kjo varet shumë nga rasti dhe pacienti. Nëse duhet të bëjmë mbushjen direkte, kjo mund të zgjasë nga gjysmë ore në një orë të plotë. Sa më e komplikuar çështja e pacientit, aq më shumë do të zgjasë operacioni. Kurorat dentare ose llojet e tjera të protezave kanë nevojë për disa takime dentare, deri në tre. Secili do të shërbejë për të hequr materialin e dëmtuar dhe për të marrë llogaritjet për të bërë materialet që do të mbillen në dhëmb.

Kjo gjithashtu varet nga rasti, por siç u tha më lart, këto trajtime nuk janë shumë të dhimbshme nëse nuk kanë një shkallë shumë të lartë të ashpërsisë, dhe madje edhe atëherë, gjithçka do të bëhet nën anestezi të përgjithshme ose lokale.

  • Edhe pse pas asaj që kemi shpjeguar dhe disa përparësi janë ngritur tashmë, ne mund t’ju themi drejtpërdrejt disa që mund të fitohen duke zgjedhur këtë lloj trajtimi, përfshirë:

 

  • Përmirësimi total i dhëmbëve, i cili do t’ju lejojë të vishni një buzëqeshje të përsosur.

 

  • Dhëmbët do të kenë lëvizshmëri më të madhe, duke lehtësuar kështu procesin e përtypjes.

 

  • Do të eleminojë shqetësimin kur flisni ose nxirrni dhëmbët në publik.

 

  • Ata kanë qëndrueshmëri të shkëlqyeshme, kështu që nuk duhet të shqetësoheni se kujdeseni tepër për ta. Me kujdes të mirë dhe material të qëndrueshëm, ato mund të zgjasin më shumë se 15 vjet pa ndonjë problem.