Protezat mbi implante: PËrse city dental clinic?

Para Pas

Individët që kanë disa dhëmbë të humbur e kuptojnë luftën me protezat që rrëshqasin kur ha, qesh ose teshtit. Një protezë mbi implante është një protezë dentare që eliminon të gjitha problemet që lidhen me protezat tradicionale të lëvizshme. 

Një protezë mbi implante është e qëndrueshme dhe ofron siguri pasi fiksohet pas implanteve në nofull. Protezat mbi implante ofrojnë një buzëqeshje me pamje natyrale që ju lejon të hani rehat, të qeshni dhe të buzëqeshni pa u shqetësuar për lëvizjen e protezës tuaj. Një protezë e bërë në mënyrë profesionale mund të përmirësojë ndjeshëm cilësinë e jetës së një personi duke funksionuar njësoj si dhëmbët e tyre natyralë.

DSC5408

Llojet e protezave mbi implante

Protezat mbi implante janë një lloj proteze që mund të jetë e lëvizshme ose e fiksuar në vend në varësi të nevojave dhe buxhetit tuaj. Të dyja llojet janë më të rehatshme dhe më natyrale sesa një protezë e zakonshme. Protezat mbi implante ndihmojnë në përmirësimin e shëndetit oral të një personi duke parandaluar humbjen e mëtejshme të kockave dhe duke mbështetur nevojat ushqyese në mënyrë më efikase sesa protezat tradicionale.

overdenture albania

grafi overdenture

Protezat mbi implante të lëvizshme

Protezat mbi implante të lëvizshme janë një lloj proteze që përdor katër ose gjashtë implante të vendosura në kockën e nofullës. Ato ndihmojnë në ruajtjen e kockave tuaja ekzistuese duke parandaluar përkeqësimin e mëtejshëm të tyre. Kjo rezulton në përmirësimin e stabilitetit të kockave dhe një pamje më rinore.

Protezat e mbështetura me implant zakonisht kanë nevojë për dy procedura kirurgjikale: një për të vendosur implantin në kockën e nofullës dhe një për të zbuluar implantin në mënyrë që të mund të prodhohet një protezë. Ky lloj proteze mund të hiqet kur është koha për të fjetur ose kur duhet pastruar.

Protezat e fiksuara me implant

Protezat e fiksuara me implant janë të ngjashme me ato të lëvizshmet, por ato janë të fiksuara në vend me anë të vidhave dhe nuk mund të hiqen nga nofulla. Vetëm dentisti juaj mund ta heqë protezën nëse lind nevoja.

Protezat fikse të mbështetura me implant ofrojnë alternativën më të qëndrueshme për pacientët me dhëmbë të humbur. Megjithatë, ato janë mjaft sfiduese për t’u pastruar pasi vetëm një dentist mund t’i heqë ato. Zakonisht janë edhe opsioni më i shtrenjtë, pasi kërkojnë katër implante dentare dhe përdorin vida si mbështetëse.

Foto që ilustron protezat e fiksuara me implante.

Protezat mbi implante të mbështetura me shufër

Në rastin këtyre protezave, implantet dentare vendosen në kockë dhe lidhen me një shufër që mbështet protezën. Ajo lejon që proteza të hiqet dhe vendoset lehtësisht sipas nevojës, por ofron më shumë siguri se një protezë tradicionale. Shumica e njerëzve e heqin protezën vetëm për ta pastruar dhe për të fjetur.

Protezat mbi implante me abutment sferik

Protezat mbi implante me abutment sferik janë një zgjidhje e shkëlqyer për njerëzit që kanë nevojë për proteza për harkun e poshtëm të dhëmbëve. Zakonisht dy ose katër implante futen në kockën e nofullës. Për këto proteza, abutmenti që lidhet nga implanti me protezën është në formë topi. Kjo siguron stabilitet dhe funksionalitet të përmirësuar në krahasim me një protezë tradicionale. Për më tepër, kjo formë e abutmentit e bën më të lehtë pastrimin dhe ndryshimin e pjesëve të protezës nëse është nevoja.

Foto që ilustron protezat mbi implante me abutment sferik.

Protezat e pjesshme mbi implante

Në disa raste, pacientëve u mungojnë vetëm disa dhëmbë dhe kështu ata kanë nevojë vetëm për një protezë të pjesshme. Protezat e pjesshme mbi implante zakonisht janë të lëvizshme dhe vijnë me disa disavantazhet të tilla si presioni mbi dhëmbët fqinjë. Një protezë e pjesshme zëvendëson rrënjët e dhëmbëve me një ose më shumë implante, në mënyrë që pjesa e pjesshme të mund të kapet mbi implante. Ato japin një pamje më natyrale në krahasim me një protezë tradicionale.

Hapat e procedurës së vendosjes së protezave mbi implante

Procesi kirurgjik për vendosjesn e protezave mbi implante është i ngjashëm me vendosjen e një implanti të vetëm për të zëvendësuar vetëm një dhëmb që mungon.

Konsultimi

Dentisti juaj do të kryejë një ekzaminim gjithëpërfshirës dhe do të rishikojë historinë tuaj mjekësore dhe dentare për të përcaktuar gjendjen e kockave tuaja dhe nëse ka ndonjë nevojë për operacione shtesë si transplantimi i kockave.

Vendosja e implantit

Dentisti juaj do të përdorë një anestezi lokale për t’ju mpirë. Më pas, implantet do të vendosen në kockën e nofullës suaj.

Procesi i shërimit

Ju do të shëroheni për tre deri në gjashtë muajt e ardhshëm. Pastaj implantet tuaja mund të ekspozohen.

Kapak shërues

Kur të jeni shëruar, dentisti juaj do t’i ekspozojë implantet. Një kapak shërues vendoset për të ndihmuar në drejtimin se ku do të shkojnë mbështetësja dhe proteza.

Modelet e nofullës

Ekspertët e laboratorit do të vazhdojnë me fabrikimin e protezës suaj. Ky proces mund të kërkojë disa vizita ku dentisti do të marrë formën për të krijuar një model të gojës suaj.

Vendosja e protezës

Pasi proteza të jetë gati, dentisti juaj do ta vendosë atë në gojën tuaj dhe do të shohë nëse ka nevojë të bëjë ndonjë rregullim. Nëse proteza përshtatet mirë, dhëmbët do të fiksohen përgjithmonë në vend.

Cilat janë përfitimet e protezave mbi implante?

Rosa insta intraoral

Përfitimet që vijnë me një protezë mbi implante janë të pafundme. Avantazhet më të zakonshme përfshijnë:

  • Ato ofrojnë një zgjidhje të përhershme për dhëmbët që mungojnë.
  • Vetëbesimi juaj ndërsa hani, buzëqeshni dhe qeshni do të përmirësohet ndjeshëm.
  • Ato ruajnë kockën e nofullës, duke ju ndihmuar të mbani një pamje rinore.
  • Nuk ka rrezik për zhvendosje, si me protezat tradicionale.
  • Ato ofrojnë një pamje më natyrale.

Foto që ilustron protezat mbi implante më të mira në Shqipëri.

Pse CDC ofron protezat mbi impalnte më të mira në Shqipëri?

Shumë njerëz përdorin një protezë tradicionale si një zgjidhje të përkohshme derisa të mund të përballojnë një protezë mbi implante. Kjo është arsyeja pse zgjedhja e protezave mbi implante në Shqipëri është një zgjidhje shumë efikase dhe me kosto të përballueshme për problemet tuaja dentare. City Dental Clinic ofron protezat mbi implante më të mira në Shqipëri, me çmimet më konkuruese në rajon.

Për shkak të taksave të ulëta në vend, protezat tona vijnë me çmime të pabesueshme, duke garantuar cilësi të lartë! Pse të mos kurseni para dhe të merrni trajtimet më të mira dentare në të njëjtën kohë? Pra, nëse jeni duke kërkuar për një klinikë të besueshme, profesionale e cila siguron siguri, cilësi dhe mbështetje të vazhdueshme ndaj pacientit, City Dental Clinic është zgjedhja e duhur!

Në City Dental Clinic, stomatologët tanë profesionistë dhe ekspertët e laboratorit garantojnë standardet më të larta të cilësisë, sigurisë dhe sterilizimit kur bëhet fjalë për fabrikimin dhe vendosjen e protezave mbi implante. Specialistët tanë të kujdesit dentar janë të trajnuar jashtë vendit dhe kanë përvojë shumëvjeçare në stomatologji, veçanërisht në procedurat e protezave dentare. Falë njohurive të tyre dhe ekspertizës së gjerë në këtë fushë, ju jeni të sigurt se do të merrni protezat mb impalnte më të mira në Shqipëri.

Klinika që ofron protezat mbi impalnte më të mira në Shqipëri.

Tabela Përmbledhëse