Cilat janë përfitimet e implanteve dentare all-on-6?

Njerëzit mund të vuajnë ndjeshëm nga mungesa e dhëmbëve. Edhe ngrënia ose të folurit mund të kthehen në aktivitete të vështira për t’u bërë. Ndikimin që mund të ketë në vetëbesimin tuaj dhe në mënyrën se si e shihni veten është po ashtu i madh. Implantet dentare all-on-6 mund t’ju ndihmojnë në zgjidhjen e këtyre problemeve. Këto implante, të njohura edhe si implante dentare të plota, ofrojnë një sërë përfitimesh. Lexoni më tej për të mësuar më shumë për të gjitha përfitimet e trajtimeve dentare të all-on-6 dhe gjithçka tjetër që duhet të dini.

Imazh që ilustron implantet dentare all-on-6 nga City Dental Clinic, një klinikë dentare në Shqipëri.

Çfarë janë implantet dentare all-on-6?

Implantet dentare all-on-6 bazohen në të njëjtin koncept si implantet all-on-4, por në këtë rast gjashtë implante dentare vendosen në gojë. Ato mund të jenë një zgjidhje perfekte për njerëzit që kanë strukturë të mjaftueshme kockore në nofullën e tyre për të implantuar një protezë të përhershme. Dentisti juaj do të zgjedhë të vendosë implantet në zonat e gojës ku ka vëllimin më të lartë të kockave. Duke vepruar kështu, ky trajtim maksimizon potencialin e kockave, duke u bërë një alternativë e shkëlqyer në krahasim me implantet dentare tradicionale.

Në City Dental Clinic, do të gjeni specialistë të shëndetit dentar të kualifikuar dhe me përvojë, të cilët janë të trajnuar në ofrimin e trajtimeve dentare më të mira dhe më të avancuara të implanteve dentare all-on-6. Na kontaktoni tani dhe ne do t’ju ndihmojmë me çdo pyetjeje që mund të keni!

Procesi i implanteve dentare all-on-6

Para fillimit të trajtimit, dentisti juaj do të kryejë ekzaminime dhe skanime për të vlerësuar strukturën anatomike të gojës tuaj, si dhe shkallën e humbjes së masës kockore. Më pas ai do të krijojë nje model të gojës tuaj, i cili më pas do të dërgohet në laborator për prodhimin e dhëmbëve tuaj të rinj.

Dentisti juaj mund t’ju ofrojë dy opsione anestezie kur kryeni vetë procedurën e implantit: anestezi intravenoze ose anestezi lokale. I gjithë procesi i implantimit të dhëmbëve zakonisht zgjat rreth 2 orë për secilën nofull. Kjo procedurë e cila kryhet brenda ditës u mndëson pacientëve që të nesërmen të rikthehen në punë me një buzëqeshje të bukur!

Imazh që ilustron trajtimin e implanteve dentare all-on-6 nga CDC, një klinikë dentare në Shqipëri.

Kush është i përshtatshëm për implantet dentare all-on-6?

Implantet dentare all-on-6 janë një zgjidhje e shkëlqyer për njerëzit që kanë një hark të plotë me dhëmbë që mungojnë. Ky trajtim rekomandohet edhe për pacientët të cilët dëshirojnë të kenë një hark të plotë me implante dentare, duke zëvendësuar dhëmbët e tyre ekzistues. Implantet dentare all-on-6 ofrojnë një alternativë ekonomike dhe të qëndrueshme në krahasim me protezat tradicionale.

Megjithatë, përpara se të vazhdoni me trajtimin tuaj all-on-6, dentisti juaj do të duhet të ekzaminojë strukturën anatomike të gojës tuaj, si dhe të diskutojë historinë tuaj mjekësore, pasi disa sëmundje mund të ndikojnë në procesin e shërimit. Kini parasysh se medikamente të caktuara mund të ndikojnë gjithashtu në procesin e shërimit pas implanteve dentare all-on-6, kështu që këshillohuni me specialistin tuaj të kujdesit dentar përpara se të vazhdoni.

Përfitimet e implanteve dentare all-on-6

Implantet dentare all-on-6 vijnë me një gamë të gjerë përfitimesh. Ky trajtim me rikuperim të shpejtë do t’ju sigurojë një buzëqeshje të bardhë në një kohë të shkurtër. Pas implanteve all-on-6, ju do të jeni në gjendje të kafshoni dhe përtypni ushqimin ashtu siç do të bënit me dhëmbët tuaj natyralë. Nuk do të keni nevojë për proteza të lëvizshme, pasi implantet dentare all-on-6 ofrojnë një zgjidhje të përjetshme për dhëmbët që mungojnë. Ky trajtim dentar ju bën të dukeni më rinor, duke përmirësuar shëndetin dhe pamjen tuaj. Dhëmbët tuaj të rinj do të jenë të lehtë për t’u mirëmbajtur dhe pastruar në shtëpi, duke rikthyer plotësisht buzëqeshjen tuaj.

Imazh që ilustron përfitimet e implanteve dentare all-on-6 nga CDC, një klinikë dentare në Shqipëri.

Kohë shumë e shkurtër rikuperimi

Trajtimet dentare all-on-6 janë një procedurë e shpejtë dhe e sigurt. Meqenëse dhëmbët e rinj janë të përhershëm dhe të fiksuar në nofull, pacientët nuk do të kenë nevojë të qëndrojnë pa dhëmbë ose të durojnë protezat e përkohshme për një periudhë të gjatë kohore. Ata do të jenë në gjendje të bëjnë implantet e tyre gjatë një vizite te dentisti në mëngjes dhe të largohen po atë pasdite me një buzëqeshje krejt të re!

Pamje më e mirë

Implantet dentare all-on-6 mund të ndryshojnë menjëherë moshën tuaj, duke ju bërë të dukeni shumë më të rinj brenda disa orësh. Ky grup i përhershëm dhëmbësh me pamje natyrale do të zgjasë gjithë jetën, duke garantuar një buzëqeshje të bukur dhe afatgjatë. Buzëqeshja juaj e re dhe rrezatuese do të përmirësojë pamjen tuaj dhe do të rrisë vetëbesimin!

Imazh që ilustron përfitimet e implanteve dentare all-on-6 nga CDC, një klinikë dentare në Shqipëri.

Mundësi për të konsumuar të gjitha llojet e ushqimeve pa vështirësi

Implantet dentare all-on-6 do të përmirësojnë ndjeshëm funksionalitetin e dhëmbëve tuaj dhe aftësinë tuaj për të përtypur siç duhet. Nëse dhëmbët që mungojnë e bëjnë të vështirë për ju që të përtypni ushqimin dhe të hani gatimet që ju pëlqejnë, implantet dentare all-on-6 do t’ju lejojnë të hani të gjitha vaktet tuaja të preferuara pa u shqetësuar. Zakonet tuaja të përgjithshme të të ngrënit do të përmirësohen dhe ju do të jeni në gjendje të hani gjithçka që dëshironi pa u stresuar për mungesën e dhëmbëve ose protezat e paqëndrueshme.

Parandaloni humbjen e mëtejshme të masës kockore

Mungesa e dhëmbëve për një periudhë të gjatë kohore mund të përkeqësojë në mënyrë progresive shëndetin e nofullës tuaj. Disa probleme mund të shfaqen si rezultat i humbjes së masës kockore, duke përfshirë acarimin e mishrave të dhëmbëve, vështirësinë gjatë ngrënies ose të folurit dhe shumë të tjera. Trajtimet all-on-6 përdorin vetëm gjashtë implante për të ankoruar protezën tuaj në zonat ku kocka është më e fortë. Nga ana tjetër, me implantet dentare all-on-6, transplantimi i kockave nevojitet rrallë dhe deri në fund të trajtimit tuaj, potenciali i masës suaj kockore do të jetë maksimalizuar.

Imazh që ilustron përfitimet e implanteve dentare all-on-6 nga CDC, një klinikë dentare në Shqipëri.

Përmirësoni cilësinë e jetës tuaj

Dhëmbët tuaj të rinj do të kenë një ndikim pozitiv të rëndësishëm në besimin tuaj. Si rezultat, cilësia e jetës suaj do të përmirësohet në shumë mënyra. Implantet dentare all-on-6 do të rrisin vetëbesimin tuaj me një buzëqeshje të vërtetë. Të ndiheni mirë me buzëqeshjen tuaj do t’ju ndihmojë të ndiheni mirë me pamjen tuaj në tërësi. Kjo rritje e vetëbesimit do t’ju lejojë të shoqëroheni më mirë me njerëzit, duke përmirësuar stilin e jetës tuaj.

Mirëmbajtje dhe pastrim i lehtë 

Ju do të jeni në gjendje të pastroni implantet tuaja dentare all-on-6, ashtu siç do të bënit me dhëmbët tuaj natyralë falë fiksimit të tyre të përhershëm. Sigurohuni që t’i lani dhe pastroni me fill dentar rregullisht në mënyrë që dhëmbët tuaj të rinj të mbeten të bardhë dhe rrezatues. Thjesht duke u kujdesur për dhëmbët tuaj në shtëpi dhe duke bërë vizita të rregullta te dentisti, ju mund ta mbani buzëqeshjen tuaj të shëndetshme dhe të ndritshme për shumë vite në vijim.

Tabela Përmbledhëse