Mite false për dentistët në Shqipëri

Zbuloni "mitet" false që j'u kanë shoqëruar për një kohë të gjatë

Aktualisht ka shumë mite false që qarkullojnë në rrjete rreth vizitave tek dentisti, nga mangësitë në shërbimin ndaj klientit deri te ofertat e rreme dhe mitet për trajnimin e profesionistëve. E gjithë kjo përmes përvojave të veçanta të këqija, shpifjeve të qëllimshme ose kohës së lirë të një personi.

Por edhe brenda kësaj flluskë negativizmi ndaj shërbimeve tona, ne mund të vërejmë se pacientët tanë që vijnë nga vende të tjera në zyrën tonë, do të marrin gjithmonë përvojën më të mirë dhe do të këshillojnë njerëzit e tjerë të na vizitojnë. Kjo, për shkak të cilësisë që ne ofrojmë në shërbimet tona.

Nëse doni të dini se çfarë thonë dentistët për ne, ne do ta shpjegojmë atë në artikullin tonë në detaje. Dhe ne do t’ju japim arsye të mjaftueshme për të mos i besuar këto fjalë. Do t’ju inkurajojmë të na vizitoni në të ardhmen e afërt.

Mite False Për Dentistët

1

Shkojmë tek dentisti vetëm për të vuajtur

Kjo është diçka që është larg qëllimit kryesor të një dentisti, sepse baza e një konsultimi është të zgjidhë problemin tuaj oral në mënyrë që të gëzoni një shëndet të mirë e korrekt dentar dhe të mund të zvogëloni dhimbjen (në rast se gjendja juaj e shkakton atë).

Në fakt, është e njohur që anestetikët dhe teknologjitë e tjera përdoren për të parandaluar çdo procedurë që kërkon inspektimin e gojës tuaj. Përveç kësaj, është gjithashtu ideale për pacientët që vuajnë nga disa probleme nervozizmi që mund të komplikojnë procesin e konsultimit ose trajtimit.

Stomatologët po kërkojnë vetëm më të mirën për shëndetin tuaj! Ne studiojmë posaçërisht për t’u kujdesur për ju dhe për të ndihmuar me informacionin e duhur për dhëmbët tuaj.

Vëmendja nuk është e këndshme

Një gabim i rëndë. Mund të pranojmë se ka klinika dentare (siç ka në të gjithë botën) ku nuk do të jenë të përgatitur të kujdesen siç duhet për pacientët. Por në shumicën e ordinancave dentare në Shqipëri ka specializime dhe kurse që ndihmojnë në kujdesjen e pacientëve, në rast se këta të fundit kanë nevojë për shërbim.

2

Dhe edhe pa kryerjen e një kursi, njerëzit këtu janë mjaft miqësorë në një mënyrë natyrale dhe gjithmonë do të kujdesen për mirëqenien tuaj. Nga roja, te sekretaria, te anesteziologët, te dentisti kryesor; të gjithë po kërkojnë t’ju bëjnë të ndiheni rehat ndërsa jeni duke kaluar në procedurën tuaj dentare në klinikën ku po shkoni. Është një cilësi shumë karakteristike për njerëzit tanë, dhe ata bëjnë shumë më tepër përpjekje nëse janë në krye të fushës mjekësore, sepse përvoja duhet të jetë e këndshme, jo presion.

Procedurat nuk kanë cilësi

Specialistët tanë janë të diplomuar nga universitetet më të mira në Evropë, me disa nga gradat akademike më të mira. Ata gjithashtu kanë specializime shtesë jashtë diplomës së tyre, dhe në rastin e CDC Dental Clinic, ne kemi shumë vite përvojë në fushën mjekësore që do të na lejojë të kujdesemi siç duhet për ju.

Ne jemi mjaftueshëm të aftë për t’ju ofruar ortodonci, kirurgji, kujdes për fëmijët dhe procedura të tjera që mund të jenë të ndërlikuara dhe të pazakonta në botë, të tilla si çrregullimet e kyçeve temporomandibulare, për shembull.

Mungesa e teknologjive të nevojshme

Ne jemi një nga zgjedhjet e para, kur jeni në kërkim për një procedurë të dhëmbëve jashtë vendit tuaj të origjinës. Kjo është për shkak të shërbimit tonë të cilësisë dhe vëmendje, dhe për shkak të teknologjisë që përdorim për pacientët.

3

Jemi të përditësuar me trajtimet më të reja për dhëmbët, si nga ana estetike ashtu edhe funksionale. Dhe ne e plotësojmë këtë njohuri duke pasur dhe ditur se si të trajtojmë teknologjinë më të re, e cila është krijuar për të ofruar një shërbim më të mirë dhe zgjidhje më të shpejta për problemet tuaja dentare.

Ata nuk kanë njohuritë e nevojshme

Në klinikën tonë, nëse një stomatolog do të ushtrojë çdo lloj pozicioni në specializimin që ka studiuar më parë, do t’i duhet domosdoshmërisht të tregojë diçka që konfirmon se njeh procedura, ka aftësi dhe kualifikime akademike për të qenë në gjendje të kryejë me cilësinë e stomatologëve të tjerë që punojnë krah për krah në ambiente. Nëse jo, ai ose ajo nuk pranohet në këtë profesion.

Diçka që i bën dentistët tanë të dallohen nga të tjerët jashtë zonës sonë është se ata kanë bërë një përpjekje për të marrë një pjesë të madhe të njohurive që u mundësojnë atyre të ofrojnë zgjidhje më të mira për pacientët e tyre. Sidomos nëse jeni i specializuar në ndonjë pjesë të veçantë të zgavrës së gojës, pasi ka disiplina të ndryshme brenda stomatologjisë dhe secila është e nevojshme për të qenë në gjendje të jepni një diagnozë të saktë të gjërave.

Dhe mos mendoni se i përmbahen vetëm viteve të studimit. Një stomatolog që respekton veten, mbahet në trajnim të vazhdueshëm të aftësive të tyre, sepse teknikat po përparojnë çdo ditë dhe nuk mund t’i lëmë pas. Qëllimi ynë është të përmirësojmë përvojën e pacientit.

Në CDC Dental Clinic ne jemi vazhdimisht të informuar dhe në trajnime përsa i përket teknikave, metodave, proceseve dhe mjeteve të nevojshme për të ecur paralelisht me përparimet e shkencës në shëndetësi, dhe që do të sjellin përfitime në të ardhmen.

4

Prandaj, nëse planifikoni një konsultë dentare, mund ta konsideroni CDC Dental Clinic si një mundësi që do t’ju japë qetësi dhe siguri në trajtimin tuaj dentar. Ne jemi specializuar për t’ju dhënë vetëm cilësinë që meritoni.

Brenda zyrave tona ka një staf shumë të kualifikuar për të qenë në gjendje të veprojë në problemet më të vështira që kanë pacientët. Mund të theksojmë se secili ka:

Saktësi manuale

Profesionistët tanë kanë një trajnim manual që u lejon atyre të kryejnë procedurat e ndryshme që mund t’i nevojiten secilit prej pacientëve. Një stërvitje e tillë manuale ndihmon në forcimin e muskujve për të arritur rezistencë më të madhe në ditë të gjata, përveçse lejon manovrim më të mirë.

Motivues dhe edukues

Në çdo konsultim që bëjmë, ne gjithmonë i këshillojmë pacientët tanë që ata të kujdesen siç duhet për dhëmbët e tyre dhe të kenë shëndet të mirë oral. Ne u japim atyre mundësinë të mësojnë për avantazhet dhe të marrin informacion se si të kujdesen për higjienën e tyre. Gjithashtu i inkurajojmë ata të promovojnë zakone të mira.

5

Ne e dimë se shumë procedura mund të jenë jashtëzakonisht të dhimbshme, kështu që ne fokusohemi në trajtimin e secilit pacient në mënyrën më të mirë të mundshme me një qëndrim pozitiv dhe një ndjenjë të madhe empatie. Kjo i lejon pacientit të ndihet i sigurt. Procedura mund të jetë shumë më relaksuese dhe më pak e dhimbshme. 

Si profesionistë, ne e dimë se pacienti duhet të ndihet në besim, për këtë arsye ne trajnojmë secilin nga stafi ynë për të qenë sa më profesionistë, duke ofruar gjithmonë çmimet më të mira me diagnoza objektive në mënyrë që çdo pacient të mund të investojë minimumin në një trajtim efektiv. Kjo i lejon ata të mbulojnë të gjitha nevojat e tyre.

Organizimi

Një organizim i mirë është baza e çdo grupi, sidomos kur bëhet fjalë për shëndetin. Mbajtja e raporteve të secilit pacient kërkon një përgjegjësi të madhe, të cilën e marrim me shumë përkushtim, që secili të ketë rezultatet dhe ekzaminimet e pakomplikuara. Ne punojmë me një kontroll që na lejon të jemi objektivë kur trajtojmë shumë pacientë në ditë, përveç lehtësimit të monitorimit të secilit për një rikthim më të mirë.

Durimi

Kjo është kërkesa bazë që ne japim çdo ditë me profesionistët tanë dhe stafin e punës. Durimi është thelbësor në çdo fushë, pasi ndihmon për të vlerësuar dhe parë përparimet më të vogla si diçka pozitive.

Gjithashtu e bën më të lehtë për njerëzit që kanë një lloj fobie ose që nuk shkojnë me dëshirë tek mjeku, qoftë për shkak të përvojave negative në të kaluarën ose për shkak të miteve që janë përhapur nga të tjerët duke i bërë  ata të ndihen të pasigurt për të shkuar te një klinikë dentare.

6

Përveç kësaj, kjo na ndihmon në ditët kur ngarkesa është mjaft e madhe për shkak të numrit të vazhdueshëm të pacientëve. Qëndrimi i qetë është çelësi dhe ne sigurojmë që çdo ditë të punojmë për këtë cilësi shumë të rëndësishme për t’i ofruar rehati dhe siguri çdo personi që hyn në klinikën tonë.

Higjiena e jashtëzakonshme

Çdo hapësirë në klinikën tonë, nga ku kalojnë trajtimet dentare deri në dhomën e pritjes, është plotësisht e dezinfektuar dhe pastrohet vazhdimisht për të shmangur komplikimet. Në një klinikë mjekësore, është thelbësore të ketë një vend të sterilizuar që mund të garantojë shëndetin e pacientëve që trajtohen atje. Ndaj ne përpiqemi të kemi një vend të rehatshëm ku të respektohen masat e biosigurisë edhe kundër Covid-19, i cili na ka prekur kohët e fundit dhe që është ende i pranishëm.

Tabela Përmbledhëse