Cigaret dhe Dhëmbët: Çfarë Duhet të Dini?

Keni dhëmbë të thyer? Dhëmbët tuaj janë prishur? Jeni duke kërkuar për trajtimin e duhur dentar? Atëhere, kurorat dentare janë trajtimi ideal për të rivendosur plotësisht dhëmbët tuaj. Megjithatë, ju mund të gjeni si Kurora Dentare Zirkoni ashtu edhe Kurora Dentare Emax. Por, pyetja është: cili opsion është më i miri?

Ekziston një krahasim midis opsioneve të njohura të kurorave Zirkonia dhe Kurorave Emax. Megjithatë, të dyja kanë përfitimet e tyre. Gjithashtu, nëse jeni të dyzuar për këto dy opsione, atëherë ne mund t’ju ndihmojmë të bëni zgjedhjen më të përshtatshme për ju. Ne do t’ju paraqesim një udhëzues që mund të jetë i dobishëm për zgjedhjen tuaj.

201808101040004658270

Çfarë janë Kurorat E-Max?

Kurorat E-max janë krijuar nga disilikat litium. Ky është një nga materialet më të njohura që përdoret për kurora dentare. Kjo alternativë e qeramikës është veçanërisht e qëndrueshme dhe rezistente dhe kjo është arsyeja pse ajo është shumë e popullarizuar në mesin e të gjithë dentistëve. Ato kurora krijohen nga një bllok i vetëm disilikati litium i cili përmban zero metal brenda kurorës. Kjo është ajo që e bën këtë material të tejdukshëm si dhe natyral në sipërfaqen e tij.

Për më tepër, Kurorat Demtare E-max janë të qëndrueshme dhe të qëndrueshme dhe kjo e bën atë një opsion shumë më të mirë në krahasim me llojet e tjera të kurorave dentare. Edhe pse kurorat E-max mund të duken një opsion pa përvojë punimi, duhet të dini se në Shqipëri është një opsion mjaft i arsyeshëm dhe i përballueshëm për të gjithë. Për këtë arsye, nëse po mendoni të përfundoni një program të plotë të restaurimit të dhëmbëve, atëherë kurorat E-max ju ofrojnë dhëmbë me pamje jashtëzakonisht natyrale.

Zirconium Crowns

Çfarë janë Kurorat e Zirkonit?

Zirkoni është një kristal natyral tepër i fortë. Fortësia që ka materiali i zirkonit, e bën atë të pathyeshëm dhe kjo është arsyeja pse ai zgjat për një periudhë vërtet të gjatë kohore, brenda trupit të njeriut. Kurorat e Zirkonit krijohen nga materialet e proteinave dhe zirkonit dhe kjo u ofron atyre një pamje të zbardhur dhe të pastër kristali.

Pjesa më e madhe kur mendoni të vendosni kurora Zirkoni / Zirconium është se nuk përfitoni linja jo tërheqëse në dhëmbë që mund t’ju ofrojë një kurorë tjetër dentare. Për më tepër, kurorat e zirkonit janë gjithashtu mjaftë zgjidhje e shtrenjtë. Kjo vjen si rezultat i qëndrueshmërisë së tyre si dhe i pamjes tërheqëse që ofrojnë. Megjithatë, nëse i vendosni këto kurora në Shqipëri, atëherë si rezultat do të fitoni shumë kursime.

Cili është Çmimi i Kurorave të Zirkonit dhe Kurorave E-Max në Shqipëri?

Në përgjithësi, opsioni i parë po ashtu edhe opsioni tjetër i këtyre trajtimeve dentare është mjaft i shtrenjtë. Megjithatë, kryerja e këtyre procedurave dentare në Shqipëri është një opsion tepër i mirë. Kjo është arsyeja pse asnjë klinikë dentare nuk i ka të shtrenjta këto lloje trajtimesh në Shqipëri. Për më tepër, klinikat dentare në Shqipëri përdorin materialet më cilësore në çdo trajtim. E gjithë pjesa tjetër varet nga gjendja e dhëmbëve tuaj.

Cilat janë Avantazhet e Kurorave të Zirkonit?

Përfitimet e kurorave Zirkonia përfshijnë:

Fortësi

Kurorat e zirkonit kanë një qëndrueshmëri më të gjatë në krahasim me llojet e tjera të kurorave dentare.

Estetikë

Kurorat e zirkonit kanë një ngjyrë të bardhë tërheqëse që si rezultat kombinohet në mënyrë perfekte me dhëmbët e tjerë.

Mirëmbahen më shumë nga dhëmbi juaj ekzistues

Kërkohet sasia më e vogël e përgatitjes dhe kjo do të thotë që një pjesë shtesë e dhëmbit tuaj ruhet. Kjo është e dobishme nëse kurora juaj dentare duhet të hiqet. Prandaj, nëse jeni në kërkim të një kurore dentare të fortë, të qëndrueshme dhe tërheqëse nga pikëpamja pamore, atëherë kurorat e zirkonit janë zgjidhja më e përshtatshme. Ky material është ideal nëse keni nevojë për të mbuluar njollat ose shenjat e një dëmtimi, si dhe për të ndihmuar në ruajtjen e funksionit të dhëmbit tuaj.

zirconia 580x360 new

Cilat janë Avantazhet e Kurorave E-Max?

Përfitimet e kurorave E-Max përfshijnë:

Përputhja me nuancën e dhëmbëve natyralë të pacientit

Kurorat E-max kanë tejdukshmëri të mjaftueshme e cila i përshtatet dhëmbëve natyralë të pacientit. Ky fakt i bën ato një zgjedhje ideale për restaurimin e dhëmbëve të përparmë të pacientit.

Ruan strukturën natyrale të dhëmbit tuaj

Procesi që përfshihet në përgatitjen e dhëmbëve të pacientit, për aplikimin e kurorave E-Max kërkon vetëm heqjen më të vogël të strukturës natyrale të dhëmbit tuaj. Kjo ju lejon të përfitoni nga dhëmbë më të fortë dhe me shëndet më të mirë oral.

Ofron qëndrueshmëri të jashtëzakonshme

Kurora E-Max krijohet nga materiali disilikat i litiumit, i cili është një qelq-qeramikë që ka forcë të pa imagjinueshme. Kjo i bën kurorat Emax më pak të mundshme për t’u çarë apo edhe për thyerje.

Proteza tërësisht qeramike

Meqenëse kurorat E-max janë një lloj i kurorave tërësisht qeramike, nuk do të ekzistojë një vijë gri e pakëndshme e pjesës së dukshme metalike të linjave të mishrave të dhëmbëve. Si rezultat, kjo i bën ata të shfaqen me pamje më natyrale se kurrë.

Ceramic Crowns

Kurorë E-max apo Kurorë Zirkoni?

Nëse vendosni të zgjidhni një kurorë E-max ose një kurorë zirkonium, kjo varet nga preferencat tuaja personale, si dhe nga vendndodhja e dhëmbit në gojën tuaj, që ka nevojë për restaurim.

Kur çështja lidhet me forcën, të dy kurora E-max dhe Zirkonia janë materiale të qëndrueshme. Përkundër kësaj, Kurora e Zirkonit është e fortë për t’u konsumuar dhe thyer – jashtëzakonisht e qëndrueshme dhe më e fortë kur krahasohet me kurorat E-max. Kurorat e zirkonit janë opsioni më i përshtatshëm nëse dikush dëshiron të rivendosë një dhëmb më të errët që mund të vendoset poshtë, sepse nuk lejon që drita e mjaftueshme të shkëlqejë përmes tyre. Për më tepër, zirkoni është i përshtatshëm për pacientët që kanë alergji ndaj metaleve ose për ata që janë edhe më të njëanshëm ndaj restaurimeve të dhëmbëve pa metal.

Nga ana tjetër, Kurorat E-Max kanë një transmetim më të madh të dritës dhe transparencë, gjë që i bën ato më tërheqëse për njerëzit që janë më të ndërgjegjshëm për artin. Kurorat Emax janë të mundura që të shkëlqejnë më lehtë nëpër dhëmbët e pacientit dhe kjo u jep atyre një pamje më natyrale. Kurorat E-max ruajnë forcë të jashtëzakonshme dhe janë gjithashtu rezistente ndaj thyerjeve dhe njëkohësisht prodhohen në këto pjesë. Kjo jo vetëm që garanton estetikë optimale, por në të njëjtën kohë kërkon heqjen minimale të strukturës së dhëmbit tuaj natyral gjatë gjithë kohës së përgatitjes. Në të njëjtën kohë, ofron edhe mundësi të shumta për restaurimin e dhëmbëve.

Gjëja më interesante e strukturës Emax është se ai nuk kufizohet vetëm në kurora të plota qeramike. Më tepër, ky lloj sistemi mund të përdoret gjithashtu për të krijuar faseta dentare, inlays, onlays si madje edhe ura dentare me hapësirë të shkurtër për të zëvendësuar dhëmbët e përparmë të pacientit.

201909241022591303845

Cila është Jetëgjatësia Mesatare e Një Kurore Dentare, si Materiali Zirkoni Ashtu edhe Emax?

Kurora dentare ka një jetëgjatësi që varion nga 15 deri në 20 vjet, në varësi të mënyrës së përdorimit të tyre. Megjithatë, në mënyrë që pacientët të arrijnë këtë periudhë kohore, duhet të zgjidhet materiali më i përshtatshëm i kurorës për strukturat e dhëmbëve të tyre si dhe të kryhet procedura e trajtimit me një teknikë të specializuar dhe profesionale.

Pas kësaj, të gjithë pacientët duhet të vizitojnë dentistin e tyre rregullisht. Klinikat dentare në Shqipëri kanë materialet më inovative në botë, si shërbime dhe pajisje cilësore.

Kur qëllimi juaj është të rivendosni dhëmbët tuaj dhe t’i bëni të duken aq natyralë sa ishin më parë, atëherë mund të kontaktoni stafin tonë për të mësuar më shumë rreth kurorave të Zirkonit si dhe Kurorave E-Max, ose për të caktuar një takim me ne.

Tabela Përmbledhëse