Klinikat dentare që mund t’i bëjnë dhëmbët tuaj të përsosur me çmime të arsyeshme

Klinikat dentare që mund t’i bëjnë dhëmbët tuaj të përsosur me çmime të arsyeshme

Kur bëhet fjalë për shëndetin, ruajtja e higjienës së mirë të gojës është thelbësore. Për këtë arsye, ne duhet të kujdesemi me përpikmëri për dhëmbët dhe të sigurohemi që të mos lëmë mbetje mbi to, prandaj dentistët insistojnë të lani dhëmbët të paktën dy herë në ditë!

Të kesh një shëndet të mirë dentar parandalon problemet e mishrave të dhëmbëve, na ndihmon të parandalojmë prishjen e dhëmbëve, të ulim erën e keqe të gojës dhe, pa dyshim, dhëmbët tanë do të duken më mirë dhe do të kemi një buzëqeshje që shkëlqen. Është e rëndësishme të përmendet që, ne duhet të përfshijmë vizita te dentistët tanë rregullisht pasi ato janë gjithashtu një pjesë kryesore e kujdesit për gojën tonë.

Nëse jeni me shëndet të mirë, rekomandohet një kontroll dhe dy vizita pastrimi në vit. Nga ana tjetër, nëse jeni një person që vuani nga mishrat e përflakur ose kërkon trajtim, mund t’ju duhen më shumë se dy vizita në vit. Kjo, do të varet nga problemi që i ekspozoheni dhe nga udhëzimet e dentistit tuaj. 

klinike dentare me cmime te arsyeshme

Tani, ne jemi të sigurt që po mendoni pse do të duhet të shkojmë te një dentist nëse kemi kujdes të mirë dentar? Apo pse duhet të shkojmë te një dentist nëse ndjekim të gjitha udhëzimet kur bëhet fjalë për pastrimin e dhëmbëve tanë?

Ndërsa pastrimi që mund të bëni në dhëmbët tuaj mund të jetë më optimali, pastrimet dentare të kryera nga dentistët janë shumë më të plota. Kur shkoni te një dentist për pastrimin tuaj rutinë, ai kujdeset për heqjen e gurëve të dhëmbëve që grumbullohen në hapësirën midis dhëmbëve dhe njollave që formohen nën mishrat e dhëmbëve. 

Vetëm pastrimi i kryer nga këta profesionistë garanton eliminimin e këtyre elementëve. Sidomos kur bëhet fjalë për gurin e dhëmbëve, kjo sepse larja dhe shpëlarja e zakonshme e gojës nuk janë të mjaftueshme për ta hequr atë.

Kontrollet vjetore janë të rëndësishme në mënyrë që profesionisti i ngarkuar të përjashtojë prishjen e dhëmbëve, inflamacionin ose ndonjë simptomë që mund të shkaktojë një gjendje ose, nëse tashmë keni simptoma, mund të sugjerojë zgjidhje të mundshme.

Gjenerimi i gurëve dhe prishjeve tek dhëmbët tanë mund të bëhet një problem i madh. Një fazë e përparuar e këtyre elementëve mund të çojë në dobësi, erë të keqe të gojës ose, në rastin më të keq, humbje të dhëmbëve tanë. Kjo është arsyeja pse ne i kushtojmë kaq shumë vëmendje kontrolleve të rregullta. Megjithëse probleme të tilla si njollat e dhëmbëve mund të zgjidhen me zbardhjen e dhëmbëve.

Nëse jemi nën kontrollin e dhëmbëve, sigurisht që mund të vërejmë përmirësime në pamjen e dhëmbëve tanë. Ne do të shmangim përhapjen e njollave, pasi dhëmbët mund të dëmtohen nga konsumimi i kafesë, verës së kuqe ose pijeve të gazuara. Këto do të kenë një ngjyrë më të bardhë pa pasur nevojë për trajtime artificiale. Në të njëjtën kohë do të jetë më e shëndetshme dhe do të kemi një buzëqeshje perfekte.

Klinikat më të mira dentare në Shqipëri

2

● CDC City Dental Clinic Tirane

CDC City Dental Clinic Tirane ofron një shërbim të plotë për pacientët me stomatologji dhe ortodonci. Ata merren me ofrimin e shërbimeve cilësore dhe me sigurinë maksimale në ekzekutimin e procedurave estetike. CDC City Dental Clinic nuk është vetëm një klinikë dhe një laborator, por gjithashtu ofron një shërbim të plotë për pacientët e saj. Ekipi mjekësor, përveç që është shumë i specializuar, ka pajisjet më të përshtatshme dhe ka të bëjë me mirëmbajtjen e përcjelljes dhe komunikimit të mirë. Sepse përveç mirëqenies fizike, ata kujdesen edhe për komoditetin e secilit pacient. Çdo procedurë që kryhet brenda ambienteve monitorohet plotësisht, që nga momenti i caktimit të takimit, salla e pritjes, trajtimi, deri në momentin e shërimit.

CDC City Dental Clinic, përveç ofrimit të profesionalizmit të madh, ofron shërbime të tjera këshilluese ku, qëllimi i tyre është të edukojnë secilin person se si duhet të kujdesen për higjienën e gojës.

Përmbushja e të gjitha nevojave me të cilat vijnë pacientë të rinj i detyron të vazhdojnë të zgjerojnë të gjitha shërbimet e tyre.  

3

● Trajtime estetike dentare

Nëse duhen arritur rezultate estetike, trajtimet e përmendura këtu duhet të caktohen në përputhje me ndërlikimet e secilit pacient. Ato duhet të jenë trajtime të personalizuara.

Kjo na lejon të sigurohemi që zgjidhjet që ne ofrojmë janë më të saktat për secilin nga pacientët tanë.

Me këtë ne duam të zbulojmë se, në rastin hipotetik kur pacienti ynë duhet të zbatojë korrigjime në disa prej dhëmbëve të tyre, hapi i parë që duhet të ndërmarrë është kryerja e një analize të fytyrës në ndonjë nga strukturat tona.

Kjo na lejon të studiojmë matjet, proporcionet dhe karakteristikat e pacientit. Pasi të kemi gjithë këtë informacion, vazhdojmë me hapin tjetër që përqendrohet në hartimin e buzëqeshjes. Për të arritur këtë hap, marrim parasysh faktorë të tillë si ngjyra, forma, madhësia dhe pozicioni i dhëmbëve. Pasi të jenë analizuar të gjitha këto karakteristika, i gjithë informacioni i mbledhur do të na lejojë të kemi njohuritë e nevojshme për të arritur të nxjerrim përfundimin, i cili do të jetë procedura më efektive për të kryer.

Pasi të kemi njohuri për të gjitha këto pika do të vazhdojmë të shpjegojmë në detaje se cilat janë trajtimet që kryhen brenda specialitetit të Stomatologjisë Kozmetike:

● Faseta

Fasetat janë fletë të holla porcelani ose kompozite. Zakonisht, vendosen në zonën e dukshme të dhëmbit, gjë që i jep dhëmbit një pamje, pozicion, formë, madhësi dhe ngjyrë më të mirë. Kjo është thjesht për të përmendur disa nga përfitimet që mund të merren përmes këtij trajtimi, sepse është gjithashtu një mundësi e shkëlqyeshme për trajtimin e dhëmbëve të veçantë, të thyer, shumë të vegjël ose të verdhë.

Procesi i bërjes së fasetave estetike është shumë i shpejtë, që është përparësia e tij kryesore. Fasetat dentare mund të merren brenda 72 orësh. Kjo është nga momenti kur pacienti vendos të bëjë trajtimin, kontakton klinikën dhe më në fund kryhet trajtimi.

● Zbardhim dhëmbësh

Zbardhja ju lejon të lehtësoni ngjyrën e dhëmbëve që kanë humbur bardhësinë e tyre natyrore, qoftë për shkak të kalimit logjik të kohës, konsumit të thithjes ose përdorimit të tetraciklinave.

Ashtu si fasetat, zbardhja është gjithashtu një trajtim me të cilin rezultatet arrihen shpejt. Por, përveç kësaj, merren ndryshime shumë të dukshme në buzëqeshje. Zbardhja e dhëmbëve e kryer në çdo klinikë zgjat gjithsej një muaj. Përbëhet nga një seancë e llambës me dritë të ftohtë dhe xhelatinë për zbardhjen e xhelit që pacienti vesh çdo natë në shtëpi (15 ditë para dhe 15 ditë pas seancës së llambës). CDC City Dental Clinic ofron zbardhim profesional me lazer dhe zbardhim dentar në shtëpi. Mund të shikoni më në detaje •këtu

 

● Gingivektomi

Një nga trajtimet më të kërkuara në shëndetin estetik dhe dentar, kjo procedurë, zakonisht bëhet duke aplikuar anestezi lokale tek pacienti, sipas rastit. Për këtë, specialisti përgjegjës do të zvogëlojë me ndihmën e bisturisë një masë të indeve gingival për të dhënë një pamje më estetike. Duhet të theksohet se ky është një operacion me rendiment të ulët, dhe për këtë arsye rikuperimi i tij është pak më i shpejtë se procedurat e tjera.

● Rindërtime dentare

Kur një pacient vendos të bëjë një rindërtim të dhëmbëve, kjo mund të jetë për shkak të disa arsyeve, që lidhen me shëndetin ose me ndonjë problem dentar që është shkaktuar nga kujdesi i dobët, të tilla si kariesi, një thyerje në dhëmbë ose për të përmirësuar estetikën.

Kur arsyeja është një përmirësim estetik, zakonisht vlen kur dhëmbët e pacientit janë të ndarë, kur janë ngritur ose, si në disa raste, duhet të bëhen ndryshime në pjesën dentare. Në varësi të metodës që do të përdoret për të zgjidhur problemin e pacientit, aplikohet përbërja. Kjo përbërje është e cilësisë më të lartë dhe në të njëjtën kohë është shumë estetike. 

Ekzistojnë lloje të ndryshme të këtij materiali, por në klinikën tonë ne përqendrohemi në përdorimin e më të efektshmit dhe atij që kujdeset më mirë për estetikën e pacientëve tanë. Ne e theksojmë këtë pikë, sepse jo të gjithë përbërësit japin të njëjtin rezultat dhe kur bëhet fjalë për rikonstruksione, veçanërisht nëse flasim për zonën e përparme të gojës, është rreptësisht e nevojshme të ofrojmë një gamë të gjerë nuancash. 

Kjo, është për të siguruar që kur materiali të zbatohet, ai mund të duket i natyrshëm së bashku me smaltin e dhëmbit. Me këtë, nënkuptojmë që përbërësi i aplikuar nuk do të dalë nga smalti natyral i dhëmbëve duke siguruar kështu një përmirësim të madh estetik.

● Trajtime jo estetike

● Pastrim dentar

Profesionistët e dhëmbëve gjithmonë rekomandojnë pastrimin e dhëmbëve një ose dy herë në vit. Kjo procedurë duhet të bëhet nga i njëjti profesionist. Ajo është një nga më të thjeshtat kur bëhet fjalë për stomatologjinë. Qëllimi i saj është heqja e gurëve të dhëmbëve dhe pllakave që mund të grumbullohen në dhëmbët tanë, në vijën e mishit të dhëmbëve ose në hapësirat interdentale. 

Edhe pse është një procedurë e thjeshtë, ajo duhet t’i përmbahet protokollit të përcaktuar me përpikmëri dhe kjo është arsyeja pse ne duhet t’ju shpjegojmë se nga çfarë përbëhet:

4

Si hap i parë, ajo përfshin kryerjen e një analize. Në këtë analizë duhet të përjashtojmë që të mos ketë komplikime periodontale ose, në disa raste, që dhëmbi të ketë disa lëvizshmëri, gurëz ose pllakë. Për këtë, aplikohet një zgjidhje që na lejon të vizualizojmë pllakat bakteriale, si dhe gurin e dhëmbëve. Kjo arrihet sepse tretësira njollos zonat e prekura, më pas përdoren një lupë dhe shkallëzues për të kryer pastrimin.

Duhet të theksohet se ky lloj procesi duhet të zbatohet rreth tre herë në vit për të siguruar parandalimin e sëmundjeve të jashtme periodontale dhe qartësinë e smaltit dentar. Shmangni proceset e komplikuara për t’i hequr ato.

Tabela Përmbledhëse

Pyetje te shpeshta

Saying that you teeth Will look White and perfectly bright after our dental whitening procedure is not convincing enough? Check our clinical cases to see real results from our patients.5

Po, klinikat dentare në Shqipëri janë plotësisht të çertifikuara me të gjitha standardet evropiane dhe ofrojnë shërbime premium. Nëse gjithashtu keni nevojë për një staf miqësor dhe mikpritës, një klinikë që ofron standardet, teknologjinë dhe ekspertizën më të mirë, Klinika Dentare CDC City Dental është zgjidhja më e mirë.

Klinika Dentare CDC City Dental Clinic në Shqipëri ofron garanci të plotë për të gjitha shërbimet e tyre. Dhe ndryshe nga klinikat e tjera që ofrojnë garanci nga 3 deri në 6 muaj, ato ofrojnë me garanci deri në 5 vjet. Kjo ndodh sepse teknologjia, produktet dhe profesionalizmi nuk krahasohen me asnjë klinikë tjetër dentare në Shqipëri. Ju mund të konsultoheni falas me ta, të rezervoni një vizitë dhe të merrni shërbimet tuaja dentare në një kohë rekord të ekzekutimit. Menaxhimi dhe trajtimi dentar bëhet në kohë rekord nga ekspertët e Klinikës Dentare CDC në Tiranë, Shqipëri.