Ju nevojitet një pasaportë implanti dentar në Shqipëri?

Nëse po mendoni të shkoni në një klinikë dentare jashtë vendit për trajtimin e implanteve të dhëmbëve tuaj, me siguri keni dëgjuar për termin pasaportë implantesh dentare. Ky artikull do të shpjegojë gjithçka që duhet të dini për pasaportat e implantit, cilat janë ato dhe nëse keni nevojë për një të tillë kur shkoni në një klinikë dentare në Shqipëri.

1

Çfarë është pasaporta e implantit dentar?

Pasaporta e implantit dentar është një dokument që tregon llojin e ndërhyrjes së kryer ndaj pacientit, materialin e përdorur, datën e procedurës, pozicionin e implantit në zgavrën e gojës dhe çdo detaj tjetër si kodet e artikujve, etj. Prandaj, kjo pasaportë është një dokument shumë i rëndësishëm që vërteton llojin e implanteve të vendosura dhe hapat e ndërhyrjes së kryer. Marrja e pasaportës së implantit dentar nga klinika juaj është një tregues shumë i rëndësishëm i cilësisë së punës së kryer.

A janë të detyrueshme pasaportat e implanteve dentare?

Në aspektin teknik, klinikat nuk janë të detyruara t’i dorëzojnë pacientit pasaportën e implantit dentar. Megjithatë, materialet dhe pajisjet mjekësore që përdorin duhet të jenë në përputhje me standardet e cilësisë së BE-së nga këndvështrimi i përbërjes së tyre kimike dhe fizike, dhe mjedisi duhet të jetë në përputhje me rregulloret shëndetësore dhe higjienike. Megjithatë, një klinikë që funksionon sipas standardeve të cilësisë së Komunitetit Evropian sigurohet që pacienti të pajiset me pasaportën e implantit dentar, duke garantuar shërbim cilësor dhe transparent.

Nëse po lexoni këtë artikull, mund të keni vendosur t’ia besoni shëndetin tuaj dentar një klinike jashtë vendit. Duke pasur parasysh çmimet e leverdisshme që ofrojnë këto klinika, kjo është një zgjedhje më se e arsyeshme. Thjesht sigurohuni që klinika që zgjidhni të garantojë një kopje të pasaportës suaj të implantit dentar dhe të jetë transparente për të gjitha procedurat që kryen.

 

Pi7 Image 2 1

A ju duhet një pasaportë implantimi për të vendosur implantet dentare në Shqipëri?

Shpesh pacientët duan të zëvendësojnë implantet dentare që janë vendosur 10 ose 15 vjet më parë. Ky nuk është problem nëse ata e kanë një ide për markën e implanteve të vendosura. Ka dhjetëra sisteme implantimi që nuk përputhen me njëri-tjetrin, prandaj është e rëndësishme që të keni informacion mbi implantet tuaja ekzistuese në mënyrë që qëndrueshmëria, kujdesi i mëtejshëm ose restaurimi i tyre të jetë i menaxhueshëm. Mbani në mend se mjekët mund të dalin në pension, të zhvendosen ose t’ua dorëzojnë detyrat e tyre kolegëve. Ky informacion i vlefshëm mund të humbasë, duke e komplikuar shumë kujdesin afatgjatë të implanteve tuaja. Humbja e këtij informacioni mund ta kthejë një riparim të thjeshtë proteze në një proces të vështirë për të gjetur të dhenat e implanteve tuaja.

Gjatë vendosjes së një implanti duhet kërkuar informacion si: cila është marka dhe lloji i implantit, cili është diametri i tyre dhe lloji i lidhjes etj. Të pajisesh me një pasaportë implanti dentar ditën e trajtimit do të ishte ideale dhe do t’ju kursente shumë kohë dhe telashe në të ardhmen.

City Dental Clinic i kryen këto procedura sistematikisht për të gjithë pacientët. Si lider në implantologjinë dentare në Shqipëri, ata sigurojnë kujdes dentar maksimal dhe shërbime elitare. Të gjitha implantet dentare dhe procedurat kryhen në përputhje të plotë me legjislacionin e BE-së, duke u ofruar pacientëve shërbim të një niveli të lartë, me anë të aparaturave dhe teknologjisë së avanncuar, profesionistëve të kualifikuar dhe materialevev të çertifikuara. Përveç informacionit të mësipërm, ata ofrojnë garanci me shkrim për të gjitha trajtimet e tyre.

Realizimi i implanteve dentare është një fushë veçanërisht e rëndësishme në Shqipëri. Stomatologët shqiptarë dallohen për përvojën e tyre në trajtimin e operacioneve komplekse dhe procedurave të implanteve dentare. Një nga faktorët kyç të suksesit për implantet dentare është koordinimi harmonik i specialistëve (ortodontë, periodontistë, protetikë, teknikë dentarë). Shëndeti juaj dentar është i sigurt me ne. Për pyetje të mëtejshme mund të kontaktoni ekipin tonë të shërbimit ndaj klientit dhe specialistët tanë do të adresojnë çdo shqetësim që mund të keni.

Tabela Përmbledhëse