Cilat janë përfitimet e implanteve dentare all-on-8?

Implantet dentare all-on-8 janë implante që mund të përdoren për të zëvendësuar dhëmbët tuaj nëse shumica prej tyre mungojnë. Këto implante dentare realizohen me anë të një faze implantimi dhe me ngarkim të menjëhershëm. Ato janë një zgjidhje e shkëlqyer e përhershme për humbjen e dhëmbëve, duke parandaluar përkeqësimin e humbjes së masës kockore të nofullës, duke rikthyer buzëqeshjen tuaj dhe duke garantuar rezultate afatgjata. Përfitimet që ofrojnë implantet dentare all-on-8 janë të shumta. Në këtë artikull do të flasim për avantazhet kryesore të vendosjes së implanteve dentare all-on-8. Vazhdoni të lexoni për të mësuar më shumë.

Imazh që ilustron implantet dentare all-on-8 nga CDC, një klinikë dentare në Shqipëri.

Çfarë janë implantet dentare all-on-8?

Implantet dentare all-on-8 janë një teknikë implantologjie e cila ofron një zgjidhje alternative kundrejt protezave dentare tradicionale. Implantet dentare all-on-8 janë më të përshtatshme në rastin e humbjes së të gjithë dhëmbëve, e njohur edhe si adentia totale. Një hark dentar do të ketë nevojë për 8 deri në 12-14 implante dentare. 

Përveç kësaj, protezat mund të vendosen menjëherë, gjë që e lejon pacientin t’i kthehet jetës së përditshme brenda pak ditësh pas kryerjes së procedurës. Duke qenë se një protezë fikse vendoset brenda 2-3 ditëve të para pas instalimit të implantit, ajo mundëson që estetika dhe funksionaliteti i dhëmbëve të rinj të jenë identikë me ato të dhëmbëve natyralë. Nga ana tjetër, kjo do të rrisë vetëbesimin dhe rehatinë e pacientit.

City Dental Clinic ofron specialistë profesionistë dhe të trajnuar në ofrimin e shërbimeve elitare të shëndetit dentar. Përvoja e tyre shumëvjeçare në kryerjen e implanteve dentare all-on-8 garanton rezultate përfundimtare të suksesshme dhe një pamje natyrale. Na telefononi dhe stafi ynë do t’ju ndihmojë në çdo hap të rrugëtimit tuaj drejt një buzëqeshjeje të re!

Imazh që ilustron implantet dentare all-on-8 nga CDC, një klinikë dentare në Shqipëri.

Kush është i përshtatshëm për implante dentare all-on-8?

Implantet dentare all-on-8 rekomandohen për pacientët që kanë nevojë për siguri shtesë për implantet e tyre të harkut të dhëmbëve. Kjo mund të jetë si rezultat i densitetit të dobët të kockave të nofullës, formës së parregullt të gojës ose ndonjë problemi tjetër dentar që mund të keni dhe që dentisti juaj do ta identifikojë përmes ekzaminimit të kujdesshëm.

Specialisti juaj i kujdesit shëndetësor do të studiojë dhe vlerësojë me kujdes strukturën anatomike të gojës suaj në mënyrë që të vendosë siç duhet tetë implantet përgjatë nofullës, në mënyrë që të sigurohet një  përshtatje e mirë dhe rehati për pacientin. Pas përfundimit të operacionit, implantet dentare all-on-8 i lejojnë pacientit të përtypë dhe hajë siç duhet të gjitha vaktet e tij të preferuara, duke garantuar një buzëqeshje tërheqëse po ashtu.

Përfitimet e implanteve dentare all-on-8

Ndryshe nga protezat e lëvizshme, implantet dentare all-on-8 vendosen në kockën e nofullës. Meqenëse ato janë të fiksuara mirë në kockën e nofullës, rrënjët e dhëmbëve të implanteve shpërndajnë një forcë të njëtrajtshme rreth gojës, e cila garanton forcën e strukturës së dhëmbëve tuaj, duke ju dhënë gjithashtu një formë të bukur të fytyrës. Implantet dentare all-on-8 përmirësojnë shëndetin oral, rikthejnë aftësinë për të përtypur pa vështirësi, parandalojnë përkeqësimin e densitetit të kockës së nofullës dhe ofrojnë më shumë vetëbesim dhe, natyrisht, një buzëqeshje mahnitëse.

Imazh që ilustron përfitimet e implanteve dentare all-on-8 nga CDC, një klinikë dentare në Shqipëri.

Lidhje e sigurtë me nofullën

Implantet tuaja dentare all-on-8 do të lidhen në mënyrën më të sigurt të mundshme me nofullën tuaj. Kjo do të thotë që mishrat e dhëmbëve në zonën ku ka qenë dhëmbi që mungon do të priten dhe më pas implanti do të vendoset në folenë e dhëmbit. Pasi mishrat të jenë qepur së bashku, ato do të shërohen siç duhet. Më pas, në implant do të vendoset një abutment, duke siguruar një vendosje më të lehtë dhe më solide të urave dentare. Në thelb, implantet dentare all-on-8 ofrojnë më shumë qendrueshmëdhe integritet strukturor.

Një operacion i vetëm për të gjitha nevojat tuaja për kujdesin dentar

Në vend që të kryejnë operacione për vendosjen e implanteve një nga një, implantet dentare all-on-8 i lejojnë dentistët të rivendosin të gjithë dhëmbët në nofullën e sipërme dhe të poshtme gjatë një ndërhyrje të vetme. Nuk kërkohet transplant kockor, nevojiten vetëm 8 implante dhe një urë fikse. Përveç kësaj, thellësia, këndi dhe distanca e vendosjes së implantit në nofull përcaktohen siç duhet gjatë procesit.

Buzëqeshje rrezatuese në vetëm disa seanca

Procedura dentare all-on-8 mund të bëhet brenda katër takimeve në një hark kohor prej 1-2 javësh. Ju do të duhet të mbani dhëmbë të përkohshëm vetëm gjatë fazës së mesme të trajtimit për më pak se një javë, pas së cilës dhëmbët tuaj të rinj me pamje natyrale do të ofrojnë rehati superiore. Implantet dentare all-on-8 mund të heqin menjëherë vite nga mosha juaj dhe t’ju bëjnë të dukeni më të rinj në vetëm disa seanca. Buzëqeshja juaj e re dhe me shkëlqim do të përmirësojë ndjeshëm pamjen tuaj dhe do t’ju bëjë të ndiheni më të sigurt në vetvete!

Imazh që ilustron përfitimet e implanteve dentare all-on-8 nga CDC, një klinikë dentare në Shqipëri.

Liria për të ngrënë të gjitha llojet e ushqimeve

Implantet dentare all-on-8 përmirësojnë funksionin e dhëmbëve dhe aftësinë për të përtypur siç duhet. Implantet dentare all-on-8 ju rikthejnë aftësinë për të ngrënë të gjitha llojet e ushqimeve pa pasur nevojë të shqetësoheni për dhëmbët ë mungonin apo protezat e paqëndrueshme. Për më tepër, implantet dentare all-on-8 nuk mbulojnë qiellzën tuaj, që do të thotë se ju mund të shijoni plotësisht pjatat tuaja të preferuara.

Cilësi më të mirë të jetës

Dhëmbët e rinj, më të shndritshëm dhe më të bardhë do të ketë një efekt pozitiv në vetëbesimin tuaj. Kjo do t’ju përmirësojë cilësinë e jetës në shumë mënyra. Implantet dentare all-on-8 do të rrisin vetëbesimin tuaj me një buzëqeshje të vërtetë. Kur ndiheni më të sigurt në vetvete, ju do të mund të komunikoni dhe ndërveproni më lirdhëm me të tjerët, duke u socializuar më lehtë.

Mirëmbajtje e lehtë në shtëpi

Ju mund t’i lani dhe pastroni implantet dentare all-on-8, ashtu siç do të bënit me dhëmbët natyral. Implantet dentare all-on-8 ngjiten në mënyrë të përhershme në nofullën tuaj, duke garantuar stabilitet dhe siguri. Ju nuk do të duhet të shqetësoheni për to siç do të bënit për protezat e paqëndrueshme. Kujdesuni që t’i ani dhe pastroni me fill dentar rregullisht për të mbajtur dhëmbët tuaj të rinj të bardhë dhe me shkëlqim dhe bëni vizita të rregullta te dentisti juaj. Duke u kujdesur mirë për implantet tuaja all-on-8, ju do të jeni në gjendje të mbani buzëqeshjen tuaj të shëndetshme dhe rrezatuese gjatë gjithë jetës.

Tabela Përmbledhëse