5 alternativat më të mira dentare për të zëvendësuar dhëmbët që mungojnë

Alternativat më të mira dentare për dhëmbët që mungojnë nga CDC

Nëse për ndonjë arsye protezës tuaj i mungon një dhëmb, qoftë për shkak të një dëmtimi, aksidenti, infeksioni apo ndonjë arsyeje tjetër, është e rëndësishme që ju të dini se duhet ta zëvendësoni shpejt para se të jetë tepër vonë. Janë të gjithë të rëndësishëm për detyra të ndryshme në gojën tonë.
Ka shumë arsye për ta realizuar atë. E para është se duke mos rregulluar dhëmbin që mungon, ne mund të japim një mbingarkesë te dhëmbët e tjerë që janë rreth hapësirës boshe.

Përveç problemeve shëndetësore, ju gjithashtu duhet të kini parasysh se mund të jetë një problem estetik që do të ndikojë në buzëqeshjen tuaj në mënyrë të vazhdueshme nëse nuk e zgjidhni si problem. Në fakt, ai do të ndikojë gjithashtu, në zakonet tuaja të të ngrënit, në mënyrën se si e prezantoni veten tek njerëzit, dhe pak nga pak mund të ndryshojë vetëvlerësimin tuaj, sepse do të përpiqeni të fshiheni gjithnjë e më shumë.

Rregulloni difektin estetik me teknikat e CDC

Dega e stomatologjisë e quajtur Rehabilitimi Oral është përgjegjës për të vendosur një dhëmb ose zgjidhur problemin. Ajo përfshin degë të ndryshme, mes tyre: proteza fikse, proteza të lëvizshme, kapacitet okluzioni dhe implantet dentare. Në këtë specialitet është e nevojshme të bëhet një diagnozë e mëparshme e zonës dhe të përcaktohet nëse plani i trajtimit që ata po dërgojnë është ideal për secilin pacient.

Cilat Janë Mundësitë E Mia Për Të Zëvëndësuar Një Dhëmb Që Mungon?

Kjo varet nga dhëmbi që mungon, pozicioni, preferenca juaj dhe historia juaj mjekësore. E gjithë kjo duhet të analizohet para se t’ju ofrojmë një zgjidhje, pasi jo të gjithë janë të njëjtë, dhe për këtë arsye ka nevojë për trajtim ndryshe, për të përmbushur nevojat e tyre të përgjithshme. Ndër alternativat që janë në dispozicion për këtë, ne mund të gjejmë:

Kurorat dentare

Kurora dentare është pjesë e trajtimeve që bëhen përmes protezës dhe që është përgjegjëse për zëvendësimin e vendit ku mungon një pjesë e dhëmbit ose ku më parë ekzistonte një dhëmb i plotë. Për ta vendosur atë, së pari duhet të përgatitet zona. Është një mundësi e rekomanduar për njerëzit që nuk kanë humbur të gjithë dhëmbin dhe ende kanë të paktën bazën dentare. Për shembull, për njerëzit që janë sulmuar nga kariesi shumë i fortë, një frakturë dhëmbësh ose një lloj tjetër sëmundjeje agresive, që për disa arsyeja konsumoi gjysmën e dhëmbit.

2 2

Trajtimi i kurorave dentare është plotësisht i fiksuar, i cili është i ndryshëm nga proteza e lëvizshme për të cilën do të flasim më vonë.

Kurorat dentare duhet të çimentohen paraprakisht mbi bazën ekzistuese të dhëmbëve, dhe në rast se dëshironi ta hiqni atë në të ardhmen do të keni nevojë për ndihmën e një ortodonti.
Një nga avantazhet e këtij lloji të materialit është se ato vijnë në prezantime dhe funksione të ndryshme që i përshtaten secilit person. Për shembull, ndër materialet që mund të përdoren për të bërë një kurorë dentare mund të gjejmë ndër shumë të tjera: metal, metal/porcelan, porcelan të pastër, zirkon, Emax.

Zgjedhja juaj për trajtimin varet nga mundësia juaj ekonomike dhe nga ajo që kërkoni. Për shembull, kurorat dentare të zirkonit janë më të mirat sepse ofrojnë funksionalitet dhe estetikë, ndërsa kurorat metalike sigurojnë vetëm funksionalitet, ndërsa Emax mund të përqëndrohet pak më shumë në estetikën dentare.

Urat dentare

Urat dentare janë gjithashtu pjesë e trajtimeve protetike për të zëvendësuar dhëmbët që mungojnë në tërësinë e tyre, dhe për këtë është e nevojshme që të çimentohen së bashku me dhëmbët që kanë mbetur rreth vrimës. Në përgjithësi, ne mund ta përkufizojmë këtë pajisje si një strukturë të “të mbyllur” që përbëhet nga dy kurora dentare që janë për dhëmbët ngjitur, me vendin bosh dhe dhëmbë të tjerë artificialë që do të vendosen në hendek.

Cfare jane urat dentare edhe si trajtohen

Një veçanti e këtij trajtimi është se është e detyrueshme të bluajmë dhëmbët rreth zonës që do të trajtohet, në mënyrë që të vendosen kurorat dentare që do të shërbejnë gjithashtu si mbështetje.
Dhe kjo mund të jetë gjithashtu një disavantazh sepse, përveç faktit se zakonisht është pak e bezdisshme të mësohesh, dhëmbët që do të ndërhyjnë në shumicën e rasteve janë të paprekura dhe nuk kanë nevojë kurrë të jenë të bluhen, por gjithsesi rezultati përfundimtar është i pastër.

Ashtu si kurorat dentare, urat dentare mund të bëhen nga lloje të shumta të materialeve, në varësi të asaj që ju po kërkoni. Mund të përbëhen nga metali, metali dhe porcelani, ose i gjithë porcelan. Por, kjo përsëri varet nga nevojat dhe preferencat e pacientit.

Një nga gjërat në të cilat përpiqemi të përqëndrohemi kur vendosim një urë dentare janë teknikat e reja të pastrimit që pacienti do të duhet t’i përshtatet me këtë pajisje. Ju duhet të mbani një higjienë të pastër nëse nuk doni që bakteret ose gurët të krijohen në pjesët e brendshme të urës. Përveç kësaj, është më e këshillueshme që të ndiqni periodikisht pastrime të thella të dhëmbëve për t’u siguruar që gjithçka po shkon mirë dhe që masat e duhura të higjienës po ndiqen.

Implantet dentare

Një implant dentar shërben si një zëvendësues i përsosur për rrënjën e dhëmbëve. Praktikisht shërben si një bazë. Cilësia më fantastike është se ata janë plotësisht të përhershëm. Implantet lidhen përmes teknikave të ndryshme të fiksimit në pjesën e brendshme të rrënjës së dhëmbëve, prandaj nuk do të lëvizin prej andej dhe do të ndihen njësoj si një dhëmb natyral. Për më tepër, nëse përdoret një material i mirë, mund të ketë rezultate të përsosura estetike.
Implantet dentare realizohen nga materiale të ndryshme, praktikisht të njëjta me ato të përmendura më sipër. Prandaj do të varet nga ju që të zgjidhni atë që i përshtatet më shumë gojës tuaj.

Cfare jane implantet dentare edhe si trajtohen

Ne e rekomandojmë këtë procedurë në klinikën tonë dentare, pasi është një nga ato që në përgjithësi na kanë dhënë rezultatet më të mira. Prandaj, mendoni me kujdes për zgjedhjen tuaj dhe na kontaktoni për një kontroll para se të realizoni një procedurë.

Protezat dentare të lëvizshme

Protezat dentare të lëvizshme, edhe pse nuk janë një implant ose një zgjidhje totale, janë një ndihmë e shkëlqyer dentare që ju lejon të keni përsëri dhëmbë të përsosur dhe një buzëqeshje mahnitëse. Një nga gjërat më të dobishme për to është se edhe pse janë të lëvizshme ato nuk shkaktojnë shqetësime brenda gojës sonë.

Ndonjëherë ky lloj i protezave të lëvizshme rekomandohet për të plotësuar funksionet e një proteze dentare fikse që është e nevojshme për një periudhë të zgjatur kohe, veçanërisht në pacientët mbi 70 vjeç.

Dobia e protezave te levizshme.

Fabrikimi dhe vendosja e tyre janë më pak përfshirëse se procedurat e tjera që kemi përmendur, madje mund të jenë më të shpejta pasi nuk kërkojnë implantim të gjerë si në rastin e kurorave apo implanteve dentare. Dhe nuk është vetëm një opsion alternativ ndaj procedurave të tjera, është gjithashtu një trajtim serioz që aplikohet te njerëzit që nuk kanë kockë të madhe të nofullës për të mbështetur një implant dentar, ose që nuk mund të mbështesin për ndonjë arsye një lloj tjetër të teknikës për të zëvendësuar dhëmbin që mungon.

Ne do të sqarojmë dyshimin tuaj: Po, këto proteza janë ato që premtojnë, ato mund të hiqen pa asnjë problem. Ju takon të vendosni, edhe pse ato duhet të hiqen një herë në ditë në mënyrë që të jeni në gjendje të aplikoni teknikat e duhura të pastrimit të dhëmbëve. Dhe si shoqëruesit e tyre protezat dentare fikse, ato garantojnë pjesërisht një lëvizshmëri të ulët.

Ka shumë trajtime për protezat e lëvizshme, por kjo varet nga lloji i problemit që ka goja juaj. Pra, është e nevojshme që të shkoni kryesisht në një klinikë dentare për të përcaktuar se cila do të përshtatet më mirë me gojën tuaj.

Ashtu si në të gjitha procedurat që ju kemi mësuar deri më tani, protezat e lëvizshme mund të kenë materiale të ndryshme që mund të ndihmojnë në funksionalitet ose estetikë. Ka proteza të lëvizshme të bëra prej metali, najloni, me grepa estetikë që i bëjnë aparatet të mos bien në sy, rrëshirë etj. Mënyra e duhur për të zgjedhur më të mirën është të mendoni për stilin e jetës tuaj dhe atë që ju nevojitet tërësisht.

Aktualisht ka shumë nënkategori të secilës prej këtyre procedurave, dhe ka ortodontistë që nuk mund t’i trajtojnë të gjitha këto teknika. Por, në klinikën tonë ne garantojmë cilësi dhe trasparencë të plotë.

Gjëja më e rëndësishme është që, ju si pacient të ndiheni rehat me protezën, implantin, kurorën dentare ose ndonjë nga trajtimet që ju keni zgjedhur. E njëjta gjë me dentistin tuaj, i cili duhet t’i përgjigjet të gjitha pyetjeve tuaja dhe t’ju udhëheqë në këtë botë që është kaq e madhe dhe ka kaq shumë gjëra për të zgjedhur.

Nëse jeni duke kërkuar dikë që mund t’ju drejtojë, i cili mund t’ju tregojë zgjidhje cilësore dhe që mund t’iu përshtatet nevojave tuaja ekonomike, pa synimin e marrjes së parave nga ju, jeni në faqen e duhur. Na kontaktoni! Ne jemi të sigurt se do të gjeni në duart tona atë që ju nevojitet.

Dhe mbani mend se, ne nuk ofrojmë vetëm këtë lloj procedure, por edhe operacione më të thella kozmetike dentare, trajtime për sëmundjet parodontale dhe shumë më tepër. Ejani për një konsultë me ne për të sqaruar dyshimet tuaja. Nuk do të pendoheni!

Tabela Përmbledhëse

Pyetje te shpeshta

All on Four është një procedurë shumë e shtrenjtë në vendet evropiane, veçanërisht në Itali. Kjo është arsyeja pse shumica e njerëzve zgjedhin klinikat dentare në Shqipëri për teknikën All on Four. Një nga klinikat më të mira në Shqipëri për realizimin e teknikës All on Four është CDC City Dental Clinic. Çmimet, cilësia dhe procedurat e përdorura nga CDC janë shumë profesionale dhe plotësisht të çertifikuara me standardet evropiane.

Klinika më e mirë dentare në Shqipëri për All on Four është CDC City Dental Clinic. E vendosur në qendër të Tiranës, Shqipëri, në këtë klinikë mund të gjeni staf profesional, produkte me cilësi të lartë, staf miqësor dhe me përvojë, shërbime Premium dhe kosto shumë të volitshme.

Profesionistët tanë do t’ju tregojnë një dietë të mahnitshme për të ndjekur pasi të keni instaluar All on Four në Tiranë, Shqipëri. Ushqimet do të jenë kryesisht të buta dhe të lëngshme, të cilat jo vetëm që do të mbajnë implantin të paprekur në fillim, por do të jenë gjithashtu të shëndetshëm për shëndetin tuaj oral dhe të përgjithshëm.