A Janë Vërtet Të Besueshme Klinikat Dentare Në Shqipëri?

Zbuloni se sa të besueshme janë klinikat dentare në Shqipëri

Mënyra se si i buzëqeshni botës është një dhuratë për njerëzit përreth jush. Dhe që dhurata të jetë diçka pozitive dhe tërheqëse për të pasur një referencë të mirë për ju, ajo duhet të jetë e shëndetshme dhe rrezatuese.

Për të siguruar një buzëqeshje të bukur dhe të këndshme, duhet të kujdeseni gjerësisht për dhëmbët tuaj. Për këtë arsye, duhet të shkoni te një dentist i besuar i cili mund të kujdeset për të gjitha nevojat tuaja në mënyrë korrekte dhe të përballueshme.

Ne e kuptojmë plotësisht se disa pacientë shmangin klinikat dentare për shkak të reputacionit të keq, shqetësimit dhe frikës, sepse ata zakonisht mendojnë se të shkosh tek dentisti do të thotë se do të kenë nevojë për ortodonci ose trajtim të dhimbshëm dhe të komplikuar.

Por vërtet duhet të keni parasysh se ndonjëherë disa nga këto frikëra mund të jenë të paarsyeshme dhe nuk krahasohen aspak me atë që është në të vërtetë takimi në një klinikë dentare.

1 1

Shëndeti juaj është i pari, kështu që nëse jeni duke kërkuar për një mundësi midis kaq shumë personave për të kryer një procedurë, qoftë sepse ato janë shumë të shtrenjta ose sepse kujdesi nuk është plotësisht i mirë, duhet të mendoni të kryeni një procedurë dentare në klinikën tonë.

A Janë Të Besueshëm Dentistët Në Shqipëri?

Shqipëria është një nga vendet e para që mendojnë turistët kur duhet të vizitojnë një klinikë dentare jashtë vendit të tyre. Cilësia e procedurave është e jashtëzakonshme në krahasim me vendet e tjera të sistemit evropian.

Shumica e stomatologëve në Shqipëri shquhen për profesionalizmin e tyre kur bëhet fjalë për kryerjen e çdo trajtimi që përfshin zona të ndryshme të gojës, duke u fokusuar edhe në fushën e kirurgjisë estetike dhe funksionale. Sipas studimeve, 60% e stomatologëve në Shqipëri kanë dy specializime krahas diplomës së tyre të përgjithshme, gjë që i bën ata të aftë të trajtojnë zona të ndryshme të gojës dhe të jenë në gjendje të japin një diagnozë më të saktë kur trajtojnë një pacient.

2 1

Në Shqipëri stomatologjia është një degë e mjekësisë mjaft e respektua. Mjekët tanë fokusohen në përmirësimin e saj çdo ditë dhe japin kontribut të madh për të rritur cilësinë e trajtimeve dhe për t’i bërë procedurat mjekësore shumë më të lehta. Nuk është çudi që shumë njerëz në nivel ndërkombëtar preferojnë të vijnë për të kryer procedurat e tyre në këtë vend, pasi është i njohur ndërkombëtarisht fakti që ka klinikat dentare më të mira në botë.

Megjithëse shumica e tyre janë plotësisht të kualifikuar për t’ju ndihmuar, ne do t’ju japim disa këshilla se cilën klinikë dentare të zgjidhni dhe si të veproni. Shumica e klinikave tona dentare janë dygjuhëshe, kështu që pacienti do të jetë në gjendje të komunikojë lehtësisht me specialistët në gjuhën e tij amëtare.

Si Të Zgjidhni Dentistin Tuaj Të Besuar Dhe Klinikën Dentare?

Zgjedhja e një klinike të caktuar dentare nuk është një detyrë e lehtë. Në fakt, është e rëndësishme të keni kujdes se cilin të zgjidhni në mënyrë që të mos keni nevojë ta ndryshoni atë në të ardhmen sepse nuk i plotëson nevojat tuaja. Prandaj, do të duhet të kemi pak gjykim kur bëhet fjalë për të shkuar në një klinikë dentare dhe për të analizuar nëse është me të vërtetë ajo që po kërkoni.

Edhe pse çmimi mund të jetë faktori themelor kur zgjedh atë idealin, duhet të kemi parasysh se ndonjëherë kjo nuk është alternativa më e mirë (sidomos kur bëhet fjalë për shëndetin tuaj), meqenëse ne mund të zgjidhnim çdo njeri që kalon rrugën tonë duke na ofruar një çmim të ulët.

Më mirë shmangni problemet dhe merrni parasysh këto alternativa që ju ofrojmë këtu kur zgjidhni një dentist ose klinikë dentare.

Ekipi i profesionistëve në klinikën dentare

Zakonisht ekipi brenda klinikës është shumë i shqetësuar për kujdesin që po merrni. Ata duhet të jenë të vëmendshëm që të jeni të pranishëm në takimet tuaja, që të ndiheni rehat brenda klinikës, që t’ju trajtojnë në mënyrë të këndshme dhe në momentin e trajtimit ekipi duhet të jetë i vëmendshëm që ndjekja të ecë mirë.

3 1

Dentisti juaj/odontolog

Është thelbësore që të siguroheni që kushdo që ju trajton është vërtet një profesionist që do t’ju ndihmojë të përmirësoni gjendjen tuaj. Ju mund të kërkoni numrin e tij të regjistrimit ose ndoshta ai ose ajo e ka titullin e varur në mur ose pranë zyrës për të vërtetuar profesionalizmin e tij ose të saj. Pra, mos hezitoni të pyesni. Zakonisht njerëzit që nuk kanë asgjë për të fshehur do t’ju tregojnë pa problem.

Stomatologët e licencuar janë të vetmit që janë të kualifikuar për të diagnostikuar dhe trajtuar çdo lloj sëmundjeje, sindrome apo gjendjeje. Një dentist të cilit mund t’i besoni do t’ju vlerësojë intensivisht dhe do të sigurohet që po e ndiqni trajtimin me recetë. Kjo, duke ju dhënë përparësi si pacient në çdo kohë dhe duke ju shpjeguar gjithçka që po ju ndodh.

Në rast se e kuptoni se jeni duke u përballur me një rast flagrant (persona që nuk janë të kualifikuar për të ushtruar si profesionistë), mund ta raportoni atë tek autoritetet në mënyrë që ata të kujdesen personalisht për rastin dhe të paralajmërojnë personat e tjerë duke qenë se një person pa diplomë që ushtron profesionin mund të shkaktojë probleme për pacientët dhe madje të çojë në komplikime serioze për ata që kanë sëmundje të rënda.

Në procesin e parë të konsultimit, hidhini një sy cilësisë së ekzaminimit që dentisti bën për rastin tuaj. Zakonisht ata do të duhet të bëjnë një eksplorim të plotë dhe intensiv të gojës dhe madje të urdhërojnë teste shtesë për të qenë në gjendje të japin një diagnozë. Nëse mjeku ju pyet vetëm verbalisht se çfarë keni dhe më pas ju përshkruan diçka, me siguri keni të bëni me një person që interesohet vetëm për para dhe edhe nëse ka një diplomë, ai/ajo nuk e kryen profesionin në një mënyrë të rregullt.

Higjienistët dhe asistentët

Nuk është vetëm dentisti ai që duhet të jetë i mirë. Një ordinancë dentare përbëhet nga shumë njerëz që mund të kenë detyra të ndryshme që plotësojnë punën e dentistit. Higjienistët dhe asistentët zakonisht do të jenë pranë dentistit gjatë një trajtimi dhe do të jenë përgjegjës për pastrimin e zonës orale ose të jashtme.

4 1

Vlerat dhe dinamika e punës

Filozofia e një klinike, dentare ose jo, duhet të bazohet në parandalimin dhe informimin e vazhdueshëm të personave që frekuentojnë ambientet e saj. Ekipi i punës duhet të jetë vazhdimisht i vëmendshëm ndaj jush në mënyrë që të krijojë një profil të zakoneve dhe nevojave tuaja, gjë që do t’i lejojë ata t’ju këshillojnë për stilin e jetës tuaj dhe gjërat që mund të përmirësoni për të shmangur sëmundjet ose gjendjet që do të ndikojnë në shëndetin tuaj për një kohë afatgjate.

Edhe pse ne e dimë se ju shkoni te dentisti vetëm kur keni një sëmundje, dentisti duhet t’ju edukojë për parandalimin e kushteve të tjera. Për shembull, është thelbësore që ata t’ju pyesin për zakonet tuaja të higjienës orale dhe t’ju shpjegojnë se cilat janë më të mirat për ju. Kjo e fundit është e rëndësishme sepse do të jeni në gjendje të konfirmoni se po trajtoheni individualisht dhe se nuk po trajtoheni si çdo pacient tjetër.

5 1

Pajisje të specializuara

Për të shmangur detyrën e lodhshme për të ndryshuar vazhdimisht klinikën, sepse nuk ka mjaftueshëm specialistë për t’ju trajtuar, është mirë të kërkoni një që është sa më e plotë për sa i përket profesionistëve nga fusha të ndryshme që mund t’ju trajtojnë në të njëjtin vend. Ndërsa rritemi goja jonë ndryshon dhe ka nevoja të reja. Prandaj, parandalimi i kësaj do të ndihmonte në shmangien e pakëndshmeve dhe detyrimin për t’u kthyer për të shkuar në një vend ku ndiheni rehat.

Në rast se keni fëmijë, kërkoni një klinikë dentare ku të përfshijë në të një dentist pediatrik. Në këtë mënyrë ju mund të kujdeseni për fëmijën tuaj në të njëjtën klinikë ku kujdeseni për veten dhe të shmangni shqetësimin e transportit të vazhdueshëm në zona të ndryshme të qytetit.

Informacion rreth trajtimit tuaj dentar

Zgavra e gojës do të rritet me kalimin e viteve dhe për këtë arsye do të keni nevoja të ndryshme në faza të ndryshme të jetës tuaj dentare. Prandaj, gjithmonë do të keni pyetje rreth tyre. Është e rëndësishme që të mund të ndiheni të sigurt për të pyetur ekipet tuaja dentare.

Dentisti juaj duhet të jetë në gjendje dhe të jetë i gatshëm t’i përgjigjet pyetjes më të vogël në repertorin tuaj të pyetjeve, pasi besimi në trajtimin dhe te dentisti juaj është thelbësor për një shërim të suksesshëm.

Bërja e pyetjeve nuk duhet të jetë një shqetësim. Në fund të fundit, është shëndeti juaj, janë dhëmbët tuaj dhe informacioni nuk duhet të jetë konfidencial. Jeni ju që duhet të shëroheni dhe keni nevojë për informacion rreth trajtimit tuaj. Nëse ai ose ajo nuk mund t’i përgjigjet çdo pyetjeje që keni, atëherë ky nuk është dentisti i duhur për ju dhe është më mirë të vazhdoni të kërkoni opsione të reja që në të vërtetë do të jenë të realizueshme në planin afatgjatë.

Oraret dhe disponueshmëria

Ritmi i sotëm është shumë i ndryshëm nga ai i disa viteve më parë. Të gjithë jemi me nxitim, kemi nevojë për shërbime që na lejojnë të përshtatemi me oraret tona, të cilat ndonjëherë mund të jenë mjaft të komplikuara. Prandaj, kur zgjidhni një klinikë dentare, duhet të kini parasysh orët në të cilat ato janë të disponueshme, nëse marrin pjesë me takim, nëse marrin pjesë në bazë të shërbimit të parë, e kështu me radhë derisa të vendosni se cilën të zgjidhni ose cila është më mirë për ju.

6 1

Teknologjia dhe inovacioni

Është jashtëzakonisht e rëndësishme që kjo të merret parasysh, pasi përparimet teknologjike do të ndihmojnë për të shpejtuar proceset dhe madje edhe për të dhënë rezultate më të sakta në diagnoza. Prandaj, sa investojnë klinikat dentare në teknologji do të jetë e barabartë me atë se sa kujdeseni për klientët tuaj dhe mirëqenien e tyre.

Mos u verboni nga çmimi

Gjëja e rëndësishme për një dentist nuk është çmimi. Ndërsa është e rëndësishme që t’i përshtatet nevojave tuaja financiare, është me të vërtetë e rëndësishme të përpiqeni për cilësinë më të lartë dhe të shmangni problemet që mund të lindin nga dentistët që paguajnë lirë, sepse nuk gjenerojnë klientë dhe cilësia e tyre e kujdesit nuk është e mirë.

Nuk po ju themi se dentisti më i shtrenjtë është më i miri, apo se dentisti më i lirë është më i keqi. Me të vërtetë po përpiqemi t’ju bëjmë të kuptoni se pavarësisht çmimit, pikat e tjera janë më të rëndësishme. Baza e një dentisti të mirë nuk do të përcaktohet kurrë nga çmimet e tij, por nga vëmendja e tij.

Lehtësirat e pagesës

Ndonjëherë nevojat tona shëndetësore, dhe mbi të gjitha nevojat tona për kujdesin ndaj dhëmbëve, nuk përputhen siç duhet me aftësitë tona ekonomike. Prandaj, dentistët duhet të kenë mënyra pagese që lejojnë përshtatjen sipas nevojave tuaja. Të tilla si kapaciteti me këste, lista e pagave, përfitimet ndër të tjera. Shumë praktika përdorin këto mënyra për të parandaluar përkeqësimin e sëmundjeve, por në të njëjtën kohë për të siguruar të ardhurat e tyre. Është një ndihmë reciproke shumë efektive në raste të ndryshme.

Po Kërkoni Një Klinikë Dentare Në Shqipëri? Në CDC Dental Clinic Ne Kemi Zgjidhjen Për Ju.

Ordinanca jonë dentare i ka dyert e hapura për çdo person që kërkon kujdes mjekësor për zgavrën e tij orale. Ne kemi teknologjitë më të mira në treg dhe specialistë të trajnuar në fusha të ndryshme që të mos ju mungojë vëmendja në asnjë moment.

Të gjitha ekipet tona kanë trajnime të mëparshme akademike dhe sigurohen që qëndrimi juaj të jetë më i rehatshëm, duke i dhënë përparësi nevojave tuaja dhe duke ju ndjekur në kohë për të shmangur kalimin e kohës tuaj duke pritur në radhë shumë të gjata. Ne gjithashtu sigurohemi që të kemi masa të mjaftueshme sigurie për të shmangur ngjitjen e Covid-19, kështu që do të jeni të mbrojtur në çdo kohë brenda ambienteve tona dhe do të jeni ende në gjendje të merrni shërbimin tuaj dentar.

7

Ne jemi vlerësuar nga klientët tanë si një nga klinikat dentare më të spikatura në Tiranë, ndaj mos hezitoni më dhe rezervoni një takim me ne tani! Ju sigurojmë se do të mund të përshtateni menjëherë dhe ne do t’ju ndihmojmë që në hapin e parë që do të hidhni në zyrën tonë.

Kujdesuni për shëndetin tuaj dhe të të dashurve tuaj. Ejani në CDC Dental Clinic dhe merrni kujdesin më të mirë nga specialistët tanë të zonës. Mezi presim të dëgjohemi. Sinqerisht, ekipi i CDC Dental Clinic.

Tabela Përmbledhëse