A është Mirë të Përdorni Larës Goje për Zbardhimin e Dhëmbëve?

Shumica e njerëzve synojnë të kenë një shëndet oral perfekt dhe dhëmbët më të bardhë zakonisht janë pjesë e qëllimit të tyre të përditshëm. Larësi i gojës është një shtesë e rëndësishme kur bëhet fjalë për kujdesin tuaj shëndetësor dentar. Është një produkt i lëngshëm i cili përdoret për shpëlarjen e dhëmbëve, mishrave të dhëmbëve dhe mukozës së gojës.

Larësit e gojës nuk zëvendësojnë përdorimin e furçës së dhëmbëve dhe fillit dentar, por ato plotësojnë higjienën tuaj të përgjithshme orale. Megjithatë, ne dëshirojmë t’ju tregojmë mënyrën e duhur për t’i përdorur ato, në mënyrë që të jetë më efektive për rezultatin tuaj përfundimtar.

Jini të vetëdijshëm se ekzistojnë lloje të ndryshme shpëlarësesh goje me përbërës të veçantë që i bëjnë ato ideale për përdorim në situata të ndryshme.

Megjithëse, jo të gjitha produktet e shpëlarjes së gojës me efekt zbardhues janë njësoj efikase ose të përshtatshme për të gjithë. Për më tepër, nëse shkaku i njollave që gjenden në dhëmbët tuaj është mungesa e kujdesit për gojën si dhe për dhëmbët tuaj, atëherë trajtimet e zbardhimit të dhëmbëve nuk do të kenë asnjë efekt.

Megjithatë, nëse mendoni se keni nevojë për një gargarë, atëherë vazhdoni të lexoni më poshtë për të kuptuar se për çfarë përdoren këto produkte, nëse janë efektive si dhe përfitimet e tyre.

mouthwash 1200x675 1

Çfarë është një Larës Goje?

Siç e kemi përmendur tashmë, gargara është një produkt i lëngshëm i cili përdoret për të shpëlarë strukturat e gojës ose për të zbardhur dhëmbët tuaj. Është një produkt shtesë për higjienën tuaj të përgjithshme orale që ndihmon në kujdesin e shëndetit oral të të gjithëve.

Si rregull i përgjithshëm, një solucion oral që ndihmon në eliminimin e mikrobeve nga goja, kontrollon pllakën bakteriale, zbardh dhëmbët tuaj (varet nga produkti) dhe lë erë të pastër në gojën tuaj. Megjithatë, falë disa prej përbërësve të tyre aktivë, ato mund të ofrojnë edhe përfitime të tjera specifike, si parandalimi i kariesit ose trajtimi i gingivitit.

Është thelbësore të keni parasysh se shpëlarja e gojës është një faktor shtesë e larjes së dhëmbëve dhe pastrimit me fill dentar. Në këtë rast, mund të kuptoni se nuk zëvendëson asnjë nga këto procedura. Në vend të kësaj, i forcon ata për të arritur një higjienë orale shumë më të plotë dhe efektive.

Për shkak të faktit se është një tretësirë ​​e lëngshme, qëndrueshmëria dhe lëvizja e solucionit në gojën e pacientit e lejojnë atë të arrijë në vendet ku fijet e furçës së dhëmbëve nuk munden. Në këtë mënyrë, plotësimi i higjienës dentare me përdorimin e shpëlarësve të gojës ndihmon në reduktimin e pllakës bakteriale, ndihmon në zbardhimin e dhëmbëve tuaj dhe parandalon disa sëmundje të zakonshme orale.

115529196 gettyimages 107253698

Si ta Përdorni Siç Duhet Larësin e Gojës?

Në përgjithësi, përdorimi i një gargarë goje mund të ndryshojë në varësi të llojit të produktit dhe është më mirë nëse lexoni udhëzimet që janë ngjitur në paketim. Sidoqoftë, në përgjithësi, hapat e mëposhtëm duhet të ndiqen nga të gjithë:

Larja me furçë dhe pastrimi i dhëmbëve me fill dentar

Para larjes së gojës rekomandohet higjiena e përgjithshme e duhur e gojës. Përkundër kësaj, indikacionet e produktit tuaj apo edhe dentisti juaj mund të sugjerojnë që ta kryeni këtë më vonë.

Hidheni shpëlarjen e gojës në gotën matëse

Zakonisht produkti shoqërohet me një kapak matës për ta vendosur aty. Është e rëndësishme të ndiqni sasinë e treguar në udhëzime ose nga dentist juaj. Në përgjithësi, bëhet fjalë për katër lugë çaji ose 20 mililitra.

Vendoseni produktin në gojë dhe filloni shpëlarjen

Produkti duhet të lëvizë shpejtë në gojën tuaj të mbyllur për 30 sekonda. Mundohuni të arrini çdo sipërfaqe të gojës. Mos e gëlltisni tretësirën antiseptike. Numërimi me mendje ose përdorimi i një ore mund të ndihmojë.

Pështyje atë

Çdo një nga ato solucione antiseptike duhet të shpëlahet në lavaman. Nëse larësja e gojës përdoret nga një fëmijë, është thelbësore të kontrollohet ky hap, për të parandaluar gëlltitjen e produktit.

Prisni

Shmangni shpëlarjen, ngrënien, pirjen ose pirjen e duhanit për të paktën 30 minuta për të përfituar plotësisht të gjitha avantazhet nga shpëlarja e gojës.

Si përfundim, është thelbësore të mos holloni produktin me ujë përveç nëse etiketa e thotë këtë. Përndryshe, nuk keni akses të plotë në shpëlarës.

shutterstock 1212745489 1 scaled 1

Cilat janë Përfitimet e Shpëlarjes së Gojës?

Një shpëlarës goje ka disa avantazhe për shëndetin tuaj oral. Disa nga këto avantazhe përfshijnë:

Rifreskon erën e keqe të gojës

Goja juaj mund të jetë e acaruar nga ushqimet e mbetura dhe duket se bakteret, si dhe aroma më pak se të këndshme mund të kenë mbetur në gojën tuaj. Për këtë arsye, përdorimi i shpëlarësve terapeutikë të gojës mund të eliminojë ndjeshëm ato aroma të zgjatura.

Mund të zvogëlojë pllakën dhe gingivitin

Kur vazhdoni të lani dhe pastroni dhëmbët me fill dentar rregullisht, shpëlarja e gojës mund të ndihmojë në largimin e grimcave të bezdisshme që çojnë në disa sëmundje të mishrave të dhëmbëve. Megjithatë, do të ishte më mirë për ju të përdorni një gargarë që përmban vajra esencialë.

Lufton kavitetet dhe prishjen e dhëmbëve

Në një rast të tillë, fluori është zgjidhja më e përshtatshme. Larësit e gojës që përfshijnë këtë përbërës mbështesin remineralizimin si dhe dhëmbë të shëndetshëm dhe më të bardhë. Larja me pastë dhëmbësh me fluor është një avantazh i mahnitshëm për ju dhe shëndetin tuaj oral.

large 177701 5ofPpdL9ZsTWRTElMy6KX9pg5

Rekomandimet tona për produktet për shpëlarës dhe shpëlarës të gojës

Ndërsa mbani në mend këto këshilla, do të pyesni veten se cila gargarë është më e mira për ju që të përdorni? Ju duhet të kontrolloni produktet që kanë një vulë miratimi të Shoqatës Kanadeze të Stomatologjisë, që do të thotë se ato vërtetojnë pretendimet e përgjithshme të shëndetit oral me prova shkencore. Për më tepër, gjithmonë duhet të konsultoheni me dentistin tuaj se cila markë është e përshtatshme për ju dhe nevojat tuaja personale.

  • Listerine Zero – Redukton si dhe parandalon gingivitin

  • Listerine Anticavity Mouthwash – Mbron kundër çdo lloj prishjeje të dhëmbëve

  • Shpëlarës oral TheraBreath Fresh Breath – Lufton çdo lloj erë të keqe të gojës dhe qëndron për më shumë se 12 orë

Larja e Gojës është një Praktikë e Dobishme e Higjienës Orale

Larësi i gojës mund të përdoret si pjesë e rutinës suaj të përditshme të higjienës orale ose siç udhëzohet nga dentisti juaj për një problem specifik. Nuk është gjithmonë thelbësore dhe nga ana tjetër, opsioni më i përshtatshëm është të konsultoheni me një dentist të specializuar për të zgjedhur atë të duhurin dhe për ta përdorur atë në mënyrë korrekte.

Forcimi i smaltit, mbrojtja e dhëmbëve nga kariesi, zbardhimi i dhëmbëve dhe reduktimi i pllakës janë disa nga përfitimet që ofron përdorimi i këtyre produkteve. Ato janë gjithashtu të dobishme për përmirësimin e frymëmarrjes dhe parandalimin dhe trajtimin e gingivitit dhe periodontitit.

Përfundimisht, është thelbësore të mbani mend se të gjitha këto rezultate arrihen nëse shpëlarësi përdoret me përpikëri dhe me besueshmëri. Në asnjë rrethanë nuk duhet të ndaloni larjen e dhëmbëve ose përdorimin e fillit dentar.

Në vend të kësaj, larësit e gojës plotësojnë rutinat e zakonshme të larjes së gojës. Të pasurit një shpëlarës të gojës si një shtesë e rutinës suaj është e sigurt që do të sjellë mirëqenie dhe shëndet në gojën tuaj.

Tabela Përmbledhëse