2 Mënyra Për Të Gjetur Dentistin Më Të Mirë Në Shqipëri

Këto janë 2 mënyrat më efektive për të gjetur dentistin më të mirë në Shqipëri

Ne e dimë se ndonjëherë mund të kemi disa pasiguri në zgjedhjen e dentistit që do të na trajtojë, veçanërisht nëse kërkojmë alternativa të reja jashtë zonës sonë të rehatisë. Është e rëndësishme të dimë nëse dentisti tek i cili po drejtohemi është vërtet i mirë si profesionist, gjë që mund të na krijojë një bazë të qëndrueshme ku të mbështetemi.

Në pamje të parë nuk mund ta dimë se sa profesionist do të jetë dentisti, ndaj është normale që ky realitet i ri të na shkaktojë pak panik, madje edhe ankth, pasi pritja mund të na frikësojë dalëngadalë. Por edhe nëse jeni duke u frikësuar më shumë seç pritet, a dini si ta vlerësoni vërtet një dentist për të përcaktuar nëse ai është një profesionist i përkushtuar apo jo?

1 6

Në mënyrë që të jeni gati dhe të jeni të vetëdijshëm për atë që do të gjeni brenda klinikës, ne do t’ju shpjegojmë dy elementë themelorë për të përcaktuar nëse duhet të qëndroni me atë dentist apo të vraponi urgjentisht në një vend tjetër.

Si të zgjidhni një dentist të mirë?

Ne e dimë se shqetësimi juaj kryesor do të jetë të mos ndieni dhimbje dhe se trajtimi të kryhet në mënyrë të saktë pa asnjë lloj shqetësimi. Në rastin më të mirë të mundshëm të ktheheni në shtëpi me të gjithë dhëmbët tuaj të paprekur ose me një trajtim që siguron shërimin e sëmundjes suaj. Dhe vërtet, këto pika të veçanta mund të “mbulohen” me sa duket nga çdo specialist i zonës. Por ka edhe aspekte të tjera të vogla që një person në një praktikë të re duhet të jetë i vetëdijshëm për të përcaktuar nëse ia vlen vërtet koha që po investojmë në atë vend.

Nga përvoja jonë ne ju themi që të vlerësoni gjithçka në tërësi sa herë që vizitoni një klinikë të re dentare. Mos kini frikë të gjeni kohën për të zgjedhur më të mirën që ju përshtatet juve dhe nevojave tuaja kryesore, e cila mund të mos jetë e njëjtë si ajo e një pacienti tjetër.

2 5

Specializim ekskluziv.

Në fakt dega e stomatologjisë është tepër e gjerë. Ka kaq shumë degë që mund të nxirren nga kjo fushë sa nuk mund t’i numëronim thjesht me gishtat tanë. Ndër këto specialitete mund të gjejmë: Ortodonci, Implantologji, Periodonci, Estetikë Dentare, Protetikë, Stomatologji Konservative dhe Stomatologji Pediatrike.

Na besoni kur ju themi se ndonëse dentisti mund të duket i shkëlqyer, është vërtet e pamundur dhe e pajustifikueshme që ai të arrijë të kryejë të gjitha procedurat e këtyre specialiteteve i vetëm dhe të mbulojë realisht të gjitha njohuritë.

3 6

Është sikur kur vendosni të shkoni te mjeku për një problem në zemër, kujt do t’i besoni më shumë, kardiologut apo mjekut të përgjithshëm? Epo, qartë ai që është i specializuar në këtë fushë dhe mund t’ju ofrojë një kujdes shumë më të plotë.

Ndërsa jeni duke kërkuar për klinikën ideale dentare, mund të kuptoni se do të ketë shumë klinika të vogla dentare, qendra apo klinika që do të kenë vetëm një dentist. Kjo është kur ne duhet të largohemi seriozisht nga vendi dhe të shqyrtojmë opsionet e reja që ofrojnë specializim të plotë.

Në CDC Dental Clinic, ne sigurohemi që të sjellim specialistët më të mirë në zonë dhe të përmbushim të gjitha pritshmëritë e trajtimeve tuaja.

Edhe pse ne kemi dentistë që do t’ju bëjnë një përmbledhje të asaj që do të ndodhë, ju mund të keni mbështetjen e një numri të madh specialistësh pas çdo procedure që ju nevojitet, e cila shkon përtej të thjeshtës.

Ne sigurohemi që njerëzit që punojnë krah për krah në këtë klinikë të jenë mjaftueshëm të informuar në teknikat më aktuale në fushën e tyre, për të qenë në gjendje ofrimin e një trajtimi optimal për atë që ju keni nevojë.

Dhe sërish e përsërisim: Një dentist nuk mund të kryejë vetë heqje, kanale rrënjësh, pastrime dentare, radiografi, mbushje. Gjithmonë ka një ekip fantastik pas tij që do ta ndihmojë atë të mbulojë të gjitha fushat që nuk mund të mësohen individualisht.

Plotësimi i Standardeve Të Larta: Trajtim Dhe Pajisje

Siç e kemi përmendur tashmë, ka shumë faktorë që duhet të kemi parasysh kur shkojmë për një konsultë të parë me dentistin, dhe jo vetëm numri i specialistëve që ndodhen atje.

Ndërsa jeni në vend dhe po trajtoheni, jini të vetëdijshëm për çdo faktor në klinikë që mund të konfirmojë se jeni në një vend të besueshëm. Konkretisht në mënyrën se si stafi trajton njëri-tjetrin, pajisjet, dentisti që ju trajton. Por, nëse keni nevojë që ne të specifikojmë faktorët, këtu do t’ju japim një përshkrim të hollësishëm të secilit prej tyre.

Trajtim personal

Nga personi që ju merr pjesë në fillim të konsultës, tek specialistët të cilëve ju referoheni gjatë qëndrimit tuaj, shikoni qëndrimet e tyre dhe si i trajtojnë pacientët dhe ju si individ. Njerëzit të cilëve duhet t’u besojmë janë njerëz që respektojnë individualitetin tuaj, kuptojnë nevojat tuaja, qëndrojnë miqësorë në praninë tuaj dhe shpjegojnë çdo proces që do të kryhet, për t’ju bërë të ndiheni sa më rehat gjatë qëndrimit tuaj në klinikë, si dhe të mos kurseheni në kohën kur keni nevojë për t’ju shpjeguar diçka.

4 6

Madje mund të thuash shumë për një specialist nëse të lejon ta kontaktosh jashtë klinikës për çdo pyetje. Kjo është një alternativë që edhe pse nuk do ta përdorim shumë, është mirë të dimë që e kemi dhe na tregon se dentisti është vërtet i vëmendshëm për rastin tonë.

Testet diagnostike

Është thelbësore të kërkohen lloje të ndryshme testesh kur të përcaktohet se çfarë ka një pacient. Kjo do të thotë shumë për profesionistin.
Edhe nëse keni përvojën më të madhe në botë dhe keni parë mijëra raste si tuajat, është e rëndësishme ta individualizoni rastin dhe ta trajtoni atë gjithmonë sikur të ishte i pari.

Pastërti dhe higjienë

Kushtojini vëmendje mënyrës se si trajtoheni dhe si shpërndahen materialet në klinikë. Ky është një detaj shumë i rëndësishëm në një institucion mjekësor.

Materiale

Është e rëndësishme që të përdorni marka dhe materiale që janë të së njëjtës cilësi për të cilat paguani kaq shumë për trajtimin dentar. Në të kundërtën, një material me cilësi të dobët mund të përcaktojë faktorin përfundimtar të trajtimit, dhe këtu nuk duam diçka të bërë keq.

Teknologjia

Është logjike që një dentist që e konsideron veten një specialist të shkëlqyer është i vetëdijshëm për të gjitha procedurat moderne mjekësore dhe nevojën për teknologji moderne. Prandaj, ai do të përpiqet t’i ketë ato në klinikën e tij për t’i ofruar një shërbim sa më të mirë klientëve të tij.

5 6

Nëse jeni duke kërkuar për një dentist dhe një ekip të besueshëm që ia vlen vërtet, na vizitoni në CDC Dental Clinic, me vendndodhje në Tiranë. Ju sigurojmë se përmbushim të gjitha karakteristikat e lartpërmendura dhe shumë më tepër. Qëllimi ynë kryesor është t’ju ofrojmë një shërbim që pa dyshim ju bën të jeni në duar të mira. Na provoni! Ju presim.

Tabela Përmbledhëse