10 Këshilla për implante dentare më të lira dhe koncepti i procedurës All on 4 në Shqipëri

Keshilla rreth implanteve dentare më të lira gjithashtu edhe koncepti i proçedurës all on 4

Nuk keni mundësi për të zëvendësuar dhe rregulluar problemin që keni në një nga dhëmbët, falë kujdesit të shtrenjtë dentar që gjeni në qytetin tuaj? Epo, ju bëjmë të ditur se nuk jeni personi i parë. Rezulton se në mbarë botën, 40% e popullsisë shmang të shkojë te dentisti, sepse besojnë se sëmundja e tyre nuk është aq serioze sa për ta bërë atë prioritet, dhe gjithashtu besojnë se kostoja e konsultimit ose trajtimit është e tepërt.

Nëse mendoni se dhëmbët tuaj kanë nevojë për kujdes urgjent mjekësor dhe se tashmë keni nevojë të shkoni te dentisti, por nuk dëshironi të shpenzoni aq shumë për trajtimin, jeni në vendin e duhur. Ne do të shpjegojmë se si të merrni aparate dentare të përballueshme dhe cilësore, si dhe do të shpjegojmë pak më shumë se si funksionon stomatologjia e implanteve.

Një udhëzues i shpejtë për implantet dentare dhe konceptin e trajtimit All on 4.

Ideja e implanteve dentare është kryesisht krijimi i një zëvendësimi për dhëmbët që nuk janë në gjendje të mirë fizike. Ata mund të kenë pësuar një traumë, një sëmundje të tillë si periodontiti, vdekja e indeve ose arsye të shumta që e bëjnë një person t’i mungojë pjesërisht ose plotësisht një dhëmb.

1 7

Nëse nuk është vetëm një dhëmb i vetëm që duhet rregulluar, ka metoda të tjera që do të lejojnë një ndërhyrje shumë më intensive dhe që mund të rindërtojnë disa dhëmbë. Në këtë rast, metoda më e rekomanduar është All on 4, e cila ju lejon të keni përsëri dhëmbë të plotë, duke mbushur hapësirat boshe në nofullën e sipërme dhe të poshtme, ose në njërën prej tyre në veçanti.

Dhe megjithëse shkojnë në vende të ndryshme, praktikisht të gjitha funksionojnë në të njëjtën mënyrë: duhet të vendoset një zëvendësues në kockat e nofullës, dhe ato implante do të kenë dhëmbin fals që do të arrijë të kryejë funksionin estetik dhe përtypës një dhëmbi natyral. Me këto implante nuk do të duhet të shqetësoheni për thyerjen, daljen apo rënien e tyre. Ata janë plotësisht të përhershëm. Kanë nevojë për të njëjtin kujdes si një dhëmb normal, në mënyrë që të vazhdojnë të funksionojnë siç duhet, pasi edhe mishi i dhëmbëve mund të sëmuret dhe mund të shkaktojë zhvendosjen e implantit, nëse sëmundja është mjaft e rëndë për të zvogëluar sasinë e kockës së nofullës.

Për të përcaktuar nëse keni nevojë për implante, fillimisht do t’ju duhet të merrni pjesë në një konsultë dentare me specialistin që keni besim ose që ju ofron çmimin më të mirë, dhe më pas do t’ju duhet të merrni pjesë edhe dy herë të tjera. Hera e parë do të jetë vendosja e bazës së implantit, e cila do të duhet të qëndrojë për të paktën pesë muaj për të krijuar një lidhje të mirë të brendshme me kockën e nofullës. Pas këtyre muajve do të jetë vizita e dytë ku më në fund me anë të vidhave do të vendoset dhëmbi, të cilat do t’i japin atij funksionin estetik dhe përtypës duke përfunduar kështu me vendosjen e tij.

Në veçanti ka disa raste kur nevojiten ndërhyrje shtesë, ose për të hequr një dhëmb të kalbur ose ndonjë mbetje që ka mbetur në mishrat e dhëmbëve. Ndoshta, mund të jetë rasti kur gjithçka mund të bëhet në një seancë të vetme të shpejtë.

Për aplikimin e All on Four do të bëjmë diçka të ngjashme me një implant normal, pasi në këtë rast do të vendosim edhe katër implante të ndryshme në katër pikat kryesore në gojë, në mënyrë që të jenë baza mbështetëse e protezës së përgjithshme që do të realizohet. Nëse pacienti e kërkon, në nofullën e sipërme mund të përdoren 6 gjashtë implante. Një nga veçoritë e kësaj procedure është se mund të kryhet lehtësisht në vetëm një ditë. Sigurisht, koha e rikuperimit është pak e gjatë, por implantet dentare mund t’i vendosni në një seancë.

Zakonisht është normale që pasi t’i nënshtroheni vendosjes të implanteve dentare, do të ndjeni një ënjtje, dhimbje dhe disa shqetësime falë anestezisë që do të përdoret përpara procedurës. Prandaj, është plotësisht e kuptueshme që do t’ju duhet pak kohë për të marrë veten dhe pushuar, dhe në rast se jeni duke bërë turizëm dentar, është gjëja më e këshillueshme që të bëni përpara se të ktheheni në shtëpi.

Këshilla Për Të Gjetur Implante Dentare Më Të Lira

Kemi arritur në pikën kryesore të artikullit tonë, prandaj jini vigjilent dhe lexoni këshillat tona të shumta, në mënyrë që të mos humbisni asgjë dhe t’i përdorni ato në udhëtimin tuaj të ardhshëm në turizmin dentar ose në qytetin tuaj!

Zgjedhja e llojit të duhur të sigurimit dentar.

Konsiderohet si një nga opsionet më të mira në rast se jeni banor i qytetit dhe është një nga opsionet më të përdorura nga shqiptarët për të shmangur shpenzimet e tepërta në faturat e tyre mjekësore. Fillimisht është thelbësore të merret parasysh se cilat trajtime mbulohen nga sigurimin përpara se të vazhdoni me ndonjë hap.

Ekzistojnë shumë lloje të sigurimit dentar, por ka disa nga ato kryesore që është më mirë të merren parasysh në këto raste, për shembull: sigurimi i përgjithshëm dentar dhe sigurimi kryesor dentar, të cilët megjithëse kanë emra shumë të ngjashëm, kanë ndryshime shumë të mëdha për sa i përket trajtimit që mbulojnë.

2 6

Në veçanti, sigurimi i përgjithshëm dentar kujdeset për financimin e kujdesit dentar që nevojitet për parandalimin e sëmundjeve orale, pra para se të ketë ndonjë gjendje që duhet trajtuar. Për shembull, konsulta të vazhdueshme, heqja e gurëve të dhëmbëve, disa radiografi dhe në disa raste mbushje dentare që janë vërtet bazike dhe nuk kanë nevojë për shumë ndërhyrje. Ndërsa sigurimi kryesor dentar fokusohet shumë më tepër në procedurat dentare që kushtojnë më shumë dhe nevojitet më tepër punë, të tilla si: kurorat dentare, aparatet apo heqja e dhëmbëve. Edhe pse ju mund të vendosni se cilin të zgjidhni, ky rast i veçantë do të ketë nevojë shumë më tepër sesa një implant kryesor dentar. Neve do të na duhet si trajtim: implantet dentare.

Përpara se të ndërmerrni hapin për të shkuar në një kompani sigurimesh dentare dhe për të pranuar ndonjë nga paketat që ato ofrojnë, uluni dhe mendoni për shtëpinë tuaj dhe çfarë do të jetë e qëndrueshme për ju ose çfarë ju nevojitet në varësi të stilit të jetesës, moshës dhe problemit aktual. Për shembull, nëse jeni i ri, mund të zgjidhni sigurimin e përgjithshëm dentar pasi nuk do të keni shumë probleme, por gjithashtu mund të zgjidhni sigurimin kryesor dentar vetëm për t’u siguruar që jeni plotësisht i mbuluar nga çdo sëmundje serioze që ju del përpara, sidomos nëse jeni i ri, por me gjenetikë problematike që ju bën të prirur ndaj kaviteteve ose gjendjeve të tjera.

Mos harroni të jeni të vëmendshëm me kompaninë e sigurimit që pranoni të bëheni pjesë e saj, dhe se ajo është me të vërtetë cilësore dhe jo një mashtrim. Vendosni prioritetet tuaja, rishikoni efektivitetin e kostos, përfitimet dhe vendosni se cila është më e mira për rastin tuaj të veçantë.

Pagesa me këste nëpërmjet financimit dentar.

Është e zakonshme që klinikat dentare të tregojnë alternativa pagese për procedurat, që në fakt do të marrin një shpenzim të madh, veçanërisht nëse flisni me dentistin e caktuar dhe bëni një marrëveshje. Këto quhen “Proceset e financimit” dhe konsistojnë në aftësinë për të paguar trajtimin tuaj dentar me këste në varësi të financave tuaja aktuale. Ka raste kur ju mund të zgjidhni të bëni pagesa çdo ditë, pagesa javore, dy javore ose mujore, përqindjen që ju është dhënë deri në shlyerjen e plotë të borxhit.

Madje, disa klinika dentare ju lejojnë të bëni plane financimi pa pasur nevojë të paguani ndonjë interes, kështu që për njerëzit që kanë një ekonomi të shtrënguar kjo lloj pagese do të ishte ideale. Por, varet edhe nga sa kohë duhet për të paguar, pasi nuk është normale ta shohësh me këste prej një viti ose më shumë.

3 7

Bëhet fjalë të pyesni dentistin tuaj nëse ai/ajo ka një nga këto opsione në dispozicion dhe të bien dakord të dyja palët për efikasitetin më të mirë të mundshëm. Është më mirë të jeni të sigurt se do të jeni në gjendje të paguani në kohë, megjithëse ky opsion është një nga më të mirët për sa i përket kursimit të parave. Mund të përfundoni me borxhe shumë më të mëdha nga sa keni menduar, nëse nuk jeni serioz për të paguar në kohë.

Regjistrohuni për një plan dentar.

Kjo këshillë është edhe më e rëndësishme për njerëzit që banojnë në Shqipëri.

Për të qenë pjesë e zbritjeve që ofrohen në klinika të ndryshme dentare në Shqipëri, mund të keni parasysh mundësinë për të qenë pjesë e një plani dentar. Është si një abonim që ju lejon të ulni shpenzimet totale dentare nëpërmjet një tarife vjetore që duhet ta paguani me përpikmëri. Ky abonim do të kujdeset për të ulur faturën tuaj të dhëmbëve nëse ju nevojitet. Ka shumë oferta që mund t’i kërkoni në internet ose vetë, dhe nuk do t’ju duhet të prisni shumë gjatë ose t’i nënshtroheni ndonjë ekzaminimi paraprak shëndetësor për t’u pranuar për abonimin.

Dhe gjëja më e mirë është se ky plan dentar përmes një abonimi është gjithashtu i mundur të përdoret në të njëjtën kohë me sigurimin dentar.

E vetmja pengesë e disa planeve dentare është se është absolutisht e nevojshme që dentisti të regjistrohet në të njëjtën agjenci të planit dentar për të cilin po aplikoni, në mënyrë që të mund të shlyeni faturën.

Vizitë për trajtim dentar në një vend tjetër.

Dalja jashtë qyteteve tona dhe komoditeteve me të cilat jemi mësuar mund të jetë një investim i mirë kur bëhet fjalë për investimin në trajtimet tona dentare. Zakonisht në vendet e tjera është shumë më shtrenjtë se në qytetet tona, duke përfshirë cilësinë për trajtim.

4 7

Paguani trajtimin tuaj me një kartë krediti.

Një mënyrë për të kursyer në mënyrë efikase është të bëni pagesat tuaja nëpërmjet një karte krediti ose një metode tjetër që ju lejon të jepni të gjithë përqindjen në një transaksion. Megjithatë, e vetmja gjë që duhet të keni kujdes është të mos shpenzoni për diçka shtesë që ju nuk do të jeni në gjendje të paguani në fund të muajit. Gjëja më e mirë për të bërë është të ruani një përqindje të shpenzimeve që ju e dini se mund t’i përballoni në të ardhmen. Gjithashtu, një nga avantazhet e pagesës me kartë, është të përfitoni nga shpërblimet, bonuset dhe ofertat.

Në rast se banka juaj që jeni pjesë ju ofron në një moment të bëni pagesa pa interes në fund të muajit, ju mund ta përdorni atë veçanërisht në pagesën e shërbimit tuaj.

Regjistrohuni si një vullnetar i shkollës dentare.

Ekziston mundësia që disa shkolla stomatologjike të kërkojnë vullnetarë për praktikë për studentët që janë në prag të diplomimit, kështu që është e vlefshme që ju të dilni vullnetar në shkollë dhe të aplikoni si kandidat potencial. Nëse nuk dini se në cilat universitete të shkoni në Shqipëri, mund të kërkoni lehtësisht në google disa prej tyre, pasi shumica prej tyre kanë faqe interneti ose informacione mbi vendndodhjen.

Ka disa që janë krejtësisht falas ose që kërkojnë të paktën një bashkëpunim për institucionin ose për vetë studentët që janë në prag të diplomimit, ndaj mund të konsiderohen paksa profesionistë. Zakonisht nuk ofrojnë trajtime shumë të thella dhe që kërkojnë ndërhyrje të mëdha, vetëm konsulta, kontrolle, ndoshta heqje të një ose dy dhëmbëve. Por, varet nga ajo që studentët kërkojnë të praktikojnë. Mos u shqetësoni, shumica e studentëve janë gati profesionistë dhe mbikëqyren nga një dentist i certifikuar i cili po i vlerëson ata.

5 7

Vetëm kini parasysh se do të ketë një listë të gjatë pritjeje përpara jush dhe se ndoshta do të kaloni shumë më tepër kohë ulur në karrige, pasi ai është një mjek, jo një dentist i specializuar. Marzhi i gabimit duhet të jetë minimal, por as ju nuk do të jeni në gjendje t’i gjykoni ato pasi do të jeni praktikisht një proces testimi. Bëhet fjalë për të asimiluar situatën dhe për t’u përmbajtur nga çdo gjë që ju del përpara.

Negocioni çmimin me dentistin tuaj.

Kjo varet shumë nga dentisti me të cilin po flisni, dhe ju duhet të kuptoni se mund të konsideroheni si një njeri kursimtar për të negociuar çmimin. Zakonisht klinikat private kanë një çmim të caktuar që nuk do ta ndryshojnë për asgjë në botë, por ju mund të shkoni në zonën e dentistit lokal dhe të kërkoni çmime, kështu që mund të krahasoni dhe ndoshta ulni koston totale përmes bisedimeve.

Biseda me dentistin tuaj për një zbritje mund t’ju kursejë deri në 10% të kostos së trajtimit, por ju duhet ta bëni këtë me respekt dhe tolerancë, pasi ata nuk janë të detyruar të ulin çmimin. Ndoshta nëse shpjegoni situatën tuaj aktuale, ata mund të bien dakord për një çmim më të ulët, ose mund t’ju ofrojnë një opsion më buxhetor që ju lejon të vazhdoni trajtimin, por duke e paguar atë pjesë-pjesë, siç e kemi shpjeguar në pika të tjera të artikullit.

Merrni një zbritje me një pagesë të kryer në dorë.

Ekziston mundësia që nëse pranoni të shmangni që dentisti të ketë një komision falë atyre të shkaktuara nga kartat e kreditit, dentisti do të marrë në konsideratë një zbritje të lehtë në trajtimin dentar që ju nevojitet. Nëse nuk e dinit, është normale që një biznesi, klinike dentare apo çdo sipërmarrje që ka një pikë shitjeje dhe pranon pagesa me kartë krediti, t’i zbritet një shumë e vlerësuar në varësi të asaj që paguhet. Prandaj, mund ta konsiderojmë si një shpenzim të madh për biznesin. Pra, nëse ofroni të paguani për trajtimin me para në dorë dhe kërkoni një zbritje nga dentisti juaj, ka një shans më të mirë që ai t’jua japë atë.

Gjeni mbështetje me GoFundMe.

Në rast se është vërtet një urgjencë, nuk keni para dhe keni nevojë për to, mund të hapni një GoFundMe për të paguar trajtimet tuaja dentare. Kështu që, ju duhet ta konsideroni mirë këtë opsion dhe të mendoni nëse është vërtet plotësisht i nevojshëm, jo vetëm sepse ju dëshironi.

Nëse nuk e dini se çfarë është GoFundMe: është një faqe interneti që ju lejon të pranoni donacione nga e gjithë bota përmes mënyrave të ndryshme të pagesës, megjithëse mënyra kryesore është gjithmonë Paypal. Është po aq e lehtë sa regjistrimi dhe deklarimi i rastit tuaj, dhe duhet të prisni për të parë nëse dikush dëshiron të mbështesë kauzën tënde.

6 4

Përfitoni nga ofertat e radiove dhe gazetave lokale.

Ky është një opsion i shkëlqyer dhe mund të shoqërohet me përdorimin e kuponëve. Zakonisht kjo teknikë përdoret nga praktika të reja që duan të bëjnë emër dhe përmes reklamave dhe të ndonjë oferte të veçantë, duan të marrin klientë të rinj me patjetër.

Ka të ngjarë të gjeni oferta për pastrimin, heqjen e dhëmbëve, implanteve dhe shumë gjëra të tjera. Në çdo rast, nëse praktika është e re, shanset janë që çmimet e tyre të mos jenë shumë të larta, kështu që ju mund të përfitoni nga kjo dhe të shihni nëse ato përputhen me buxhetin tuaj.

Tabela Përmbledhëse